„Google“ įregistravo patentą, aprašantį „Face Unlock“ technologiją  (6)

Kompanijos „Google“ atstovai pareiškė, jog šiai kompanijai pavyko įregistruoti patentą, aprašantį biometrinę mobiliojo įrenginio ekrano atblokavimo technologiją, pasinaudojant tik vartotojo veidu, praneša interneto portalas „Phonearena“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – daugeliui girdėta „Face Unlock“ technologija. Šia modernia funkcija, pasirodžiusia kartu su „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“, vartotojas gali atrakinti savo išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio ekraną, įrenginio kamerai parodydamas savo veidą.

Po to, kai minėta funkcija debiutavo operacinėje sistemoje „Android 4.0“, tapo žinoma, jog amerikiečių korporacija „Apple“ pateikė paraišką analogiškai technologijai užpatentuoti dar 2010 m. Aišku, visi ekspertai sujudo, jog dabar kompanijos iš Kupertino juristai jau trina rankas ir ruošia naują ieškinį prieš „Google“ sąjungininkus, naudojančius savo įrenginiuose „Android“ ir minėtą „Face Unlock“. Vis tik paaiškėjo, jog toks kai kurių žmonių optimizmas neturi pagrindo, kadangi „Google“ sistemos pagrindą sudaro kompanijos „PittPatt“ išradimas, kuris užpatentuotas dar 2007 m. Taigi esant reikalui, galima atvirkštinis teisminio ieškinio atvejis.

Nežiūrint į tai, jog „Apple“ ir „Google“ technologijų funkcionalumas yra panašus, įvykdymo sistema vis tik skiriasi. Be to, „Apple“ patentas skirtas tik „iOS“ įrenginiams, tuo tarpu „Google“ patentas numato technologijos naudojimą bet kuriame įrenginyje, kuris turi kamerą, įskaitant asmeninius kompiuterius, išmaniuosius telefonus, planšetes, nešiojamus kompiuterius ir kitus įrenginius.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)