Filipinuose nuo šiol kibernetinis seksas - nelegalus  (2)

Filipinai vakar pritraukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį tuo, jog prezidentas Benigno Aquino III pasirašė įstatymą, kuriuo šalyje uždraudė kibernetinį seksą. Nors įstatymo pavadinimas yra rėksmingas, juo Filipinuose bus bandoma pažaboti apskritai bet kokio pobūdžio nusikalstamą veiklą internetinėje erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar trečiadienį (rugsėjo 12 d.) pasirašytas teisės aktas uždraudžia "su bet kokia seksualinio pobūdžio veikla susijusį įsitraukimą, aptarnavimą, valdymą arba palaikymą, pritaikant kompiuterizuotas sistemas".

Šalies žurnalistai jau spėjo pavadinti naująjį įstatymą "antikiniu ir drakonišku", kadangi jo taikymo mastai neapsiriboja "tradicinėmis" nusikalstamomis veikomis kibernetinėje erdvėje (klastojimas, sukčiavimas, pornografijos platinimas ir t.t.). Teigiama, jog savo nuomonę jau pareiškė netgi Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba, kurios manymu įstatymas yra pernelyg platus ir paragino Filipinų vyriausybę jį peržiūrėti iš naujo.

Portalas "Wired UK" teigia, jog teisės akto dalis, susijusi su kiberseksu, iš tiesų yra skirta prekybos žmonėmis ir prievartinės prostitucijos stabdymui, tačiau nenusako aiškaus apibrėžimo, kas tai yra "prievarta", tad teisiniu požiūriu įstatymas lygiavertiškai gali būti taikomas tiek nusikaltėliams, tiek bet kuriems kitiems asmenims, kurie kibernetines technologijas naudoja privačiai, bendru susitarimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)