Naujas "Java" pažeidžiamumas kelią grėsmę maždaug 1 mlrd. kompiuterių  (0)

Visose šiai dienai aktualiuose kompanijos "Oracle" programinės įrangos "Java" versijose buvo aptiktas eilinis pažeidžiamumas, kuris potencialiai leidžia hakeriams įdiegti kenkėjišką programinę įrangą maždaug viename milijarde "Windows" ir "Mac OS X" kompiuterių. Apie saugumo spragą buvo sužinota iš IT saugumo eksperto Adam Gowdiak, kurį cituoja dienraštis "The Verge".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistų teigimu, pažeidžiamumas egzistuoja versijose "Java 5", "Java 6" ir "Java 7" – teigiama, jog „skylė“ ypatingai pavojinga "Mac OS X Snow Leopard 10.6" ir senesnių versijų vartotojams, kadangi pastarosios operacinės sistemos turi gamykliškai įdiegtą "Oracle" programinę įrangą. Tai, kad pažeidžiamumas būdingas maždaug vienam milijardui kompiuterių, pavyko sužinoti iš pačios kompanijos pateiktos statistikos.

Techninės saugumo „spragos“ detalės, dėl suprantamų priežasčių, atskleistos nebuvo. Adam Gowdiak pareiškė, jog visas rasto pažeidžiamumo detalės, įskaitant jo egzistavimo įrodymus, jau perduota "Oracle" specialistams. Kompanija, remiantis turima informacija, jau dirba prie problemos sprendimo, tačiau kada pasirodys pataisymai, dar nežinoma. Visai tikėtina, jog pataisymai pasirodys kartu su suplanuotu "Java" atnaujinimu, kuris dienos šviesą turėtų išvysti spalio 16 d.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: