Svajonių namai – statybininkų „chaltūra“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2012-09-28 10:28
Pasiskaitai tokius straipsnius, pasižiūri per tv rengiamas laidas ir supranti kad senas, bet atstovėjęs savo sovietinis namas šiuo metu dar tikrai geresnis pasirinkimas nei naujoji chalturkė. Bent jau iki kol kas nors privers imtis atsakomybės ir statyti taip kaip privaloma.
w00xer 2012-09-28 12:19
Kiek teko butu nuomuotis, tai isitikinau, jei jau apsigyventi, tai nenaujesniame nei 10 ar 15 metu bute... Draugas isigijo buta renovuotame smetonos laiku name, tai superinis variantas. Sildymas autonominis, vasara del storu sienu vesu, o ziema be didelio uzsukimo labai silta. Gyveni tvirtam bunkery o ne gibskartonio byrancioje dezuteje
Robertas 2012-09-28 12:29
Drąsus žingsnis pirkti katę maiše. Rizika nepasiteisino. Garbės toks atmestinas darbas statybininkams irgi nedaro.
nondescript 2012-09-28 13:34
Žiūriu pas mus ne ką geriau nei Kinijoj, nespėja namo pastatyt, o jau griūna ir ne pirmas atvejis toks
bahuriux 2012-09-28 13:37
Tai dabar visi statybininkai ir architektai ir konstruktoriai iki vieno BROKDARIAI, del to jog kazkas prisidirbo nesamoniu? Niekas nepagalvojot, kad cia buvo naudotos pigios ir nekokybiskos statybines medziagos, siekiant sutaupyti pirkeju saskaita?
minvil 2012-09-28 13:51
Per pačią tą pamišimo bangą dirbau su statybom susijusiose srityse - tiek medžiagų prekyboj, tiek pačiose statybose. Apie kokią kokybę ir garbę galima kalbėt, jei butai buvo parduodami dar net nepradėjus pamatų kast. Kokia prasmė per daug stengtis, jei žinai, kad už tai ką poryt darysi jau pinigai paimti. Visas tas po***izmas persidavė nuo pat viršaus iki pats apačios. Nesakau, kad visose firmose. Toli gražu ne. Bet kiek buvo tokių vienadienių įmonėlių... Savom akim mačiau kaip atrinkinėjo apdailininknus. Pirmas klausimas - dirbęs statybose? Ne? Nu ką darysi... Rankos iš subinės auga? Ne... Nu, vadinas padirbsi, išmoksi. Tinki... Firma paėmė statyt pastatą. Reikia montuot iš blokų pamatus, mato kad nebetelpa į grafikus, pasamdė subrangovus. Tie atvažiavo, sumetė savo dalį, pagėrė, išvažiavo. Darbai vyksta toliau. Pirmosios firmos darbuotojai pradeda ant pamatų klijuot izoliaciją, prieina iki subrangovų dalies - izoliacija nenori lip. Apsižiūri - tai kad siūlėse tarp blokų ne betonas, o tik žvyras su cemento pėdsakais. Vyrai algas žmonoms neša, o už kažką gert tai reikėjo... Realiai blokai vis su kitu net nelabai ir sukibę. Ką daryt? Šiaip ne taip apklijuoja, užpila žemėm ir tiu tiu... Aišku, pastatas tas dar nenugriuvo ir dar ilgai stovės. Bet tik klausimas, kaip...
Fatalissimo 2012-09-28 14:29
Civilinio kodekso 6.698 straipsnyje bei LR Statybu Istatymo 36 straipsnyje nustatyti garantiniai terminai. Sie terminai negali buti trumpesni, nei nurodyta CK. Abieju saliu sutarimu garantiniai terminai gali buti tik ilgesni. Taip pat, CK 6.698 straipsnio 1 dalyje aiskiai parasyta, kad atsakomybe krinta ant peciu. Ir tas faktas, kad aiskinamasi su subrangovu kas kaltas yra juokinga. Nes atsakomybes faktas pries eiskovus (butu savininkus) rangovui nedingsta, net jei kaltas butu ir subrangovas. Juk subrangova samdesi pats rangovas savo nuoziura. Ir jei rangovas prieme prastai atliktus darbus is subrangovo, tai atitinkamai perdave blogai pastatyta pastata zmonem. Zmones sutartis pasirase tik su rangovu, tai ir sutartiniai santykiai tik tarp siu dvieju saliu turi buti. Rangovo ir subrangovo sutartiniai santykiai ir problemos jau kita opera. Rangovas savo ruoztu gali teistis su subrangovu, jei tokia teise ir galimybe turi pagal LR istatymus, bet tas neturi itakoti butu savininku ir rangovo sutarties, bei rangovo pareigos istaisyti atsiradusius trukumus, atsiradusius del prastos statybos defektu.
bahuriux 2012-09-29 08:42
Savikainos skirtumas tarp kokybisko ir nekokybisko namo butu kazkur tik 10-20%. Ta prasme jei sutaupysi ta 10-20% savikainos tai pastatas gali tarnauti dvigubai trumpiau ir jam prireiks daug remontu tuo laikotarpiu, kol jis stoves. Nemazai pavyzdziu maciau naujos statybos namuose kai dreksta vidines sienos, vidiniuose kampuose, nes naudota musu klimatui netinkamos technologijos, siltinta vata ir pridengta cemento drozliu plokstemis su tarpukais. Arba stogus kiti klijuoja rulonine danga tiesiai ant vatos, jau neviena toki maciau atsilupusi nuo vejo. Tai yra legalios ir sertifikuotos medziagu gamintoju technologijos ir tas netgi leidziama STR'e. Bet kiekvienas blaiviau mastatntis supranta, kad taip daryti gali nebent priesui, o ne savo pirkejams.
punktyras 2012-09-29 09:52
Paskaityk nusiskundimų sąrašą ir paskui kelk tokias hipotezes.
Vytax 2012-09-29 13:01
Baikit čia tuos kliedesius. Visais laikais visokių statybų buvo, visokių ir bus. Ir niekas neapsaugos vartotojo jeigu jis pats nesisaugos. Jei vartotojas perka dar nepastatytą būstą iš abejotinos reputacijos ar ką tik pradėjusios veiklą įmonės. Jis privalo priimti visas rizikas tokios kokios jos ir yra. O ne draskytis, kai už mažiausią kainą gavo ir atitinkamos kokybės būstą.
Nerkashis 2012-09-29 14:54
Ką gi, reikia atsiminti šias firmas R. Paulausko įmonė „Rigena“ ir „Ringesta“. Antireklamą jos jau pasidarė. Pats irgi teikiu paslaugas klientams. Niekur nesireklamuoju, nes stengiuosi darbus atlikti kokybiškai. Todėl apie mane sužino iš mano darbų. Pasitaiko ir broko, bet reikia turėt storą odą, kad jo "nepastebėt".