Gražvydas Felinskas: Su dirbtiniu intelektu susiduriame nuolat, kartais to net nežinodami

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidziux 2012-09-27 17:07
mano manymu, intelektas yra kūryba. Kol kas, jokia programa pati kurti kažko negali arba aš nežinau. Tai neturėtų būti tik reakcija į dirgiklius.
rwc 2012-09-27 18:59
Straipsnyje neradau nė vienos užuominos apie dirbtinį intelektą. Kitaip tariant, mašinos, kurios prisitaiko prie aplinkos ir priima tokius sprendimus, kurie nebuvo programuoti. T.y., programuotojui turi nebūti akivaizdu, turint visus mašinos duomenis ir sprendimo žingsnius, kodėl būtent toks sprendimas duoda teisingą rezultatą.
eimantasks 2012-09-28 07:29
Joks čia ne dirbtinis intelektas, programa suprojektuota taip kad galėtų priimti keletą mandrų sprendimų ar pati pasirašyti daly reikalingo kodo kuris yra NUMATYTAS. Čia joks ne dirbtinis intelektas o paprasščiasuia programa, aš intelektą suprantu kaip kūrybą, naujų dalykų kūrimą, patirties kaupimą, bet palaukit, juk patirtis kaupiama per mūsų aplinkos suvokimo receptorius? o juk joks robotukas to neturi? tai jei jis negali tyrinėti kaip jis vystysis? nemanau kad tas dirbtinis intelektas bus sukurtas o ir nereikia čia jo išvis, esu griežtai prieš juos nusistatęs, žmonės pamiršta kaip realiai bendraut reikia, kaip elementarias ligas išgydyt nebežino, nors seniau JŲ NET NEBUVO, žodžiu.. prioritetai išsigimė kaip ir pati visuomenė.