Interneto piratai perka daugiau muzikos įrašų, nei failais nesidalinantys žmonės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-10-18 15:25
Kažkaip nesueina galai. Jei piratai perka 30% daugiau, bet turi tik 37% daugiau įrašų - tai išeina, kad tik tuos 7% nusipiratauja? Ar yra dar kažkoks būdas neperkant ir nepirataujant sukaupti gigabaitus empėtrioškių?
kionig 2012-10-18 15:29
Paveldėti(?)
Pumper 2012-10-18 15:58
Procentai tai tikrai kažkokie iš lempos. Tikriausiai tie ale "nepirataujantys" tiesiai per USB persikelia muziką iš draugų, o ne interu, todėl mano, kad tai legalu.
Shinigami 2012-10-18 16:01
Šitos nesąmonės visai nesupratau. Na sakykime, Žmogus nusipirko 100 įrašų, piratas turi 37 % daugiau įrašų. Tai yra 137 įrašus. Ir taip pat piratas nupirko 30 % daugiau įrašų, nei tas kuris visus legaliai įsigijo. Tai piratas turėjo nusipirkti 130 įrašų. Tai taip išeina, kad tik 7 įrašus parsisiuntė nelegaliai? Tai koks iš jo piratas? Arba straipsnis prastai išverstas ar prastai suprastas, arba kažką ne taip ten tie mokslininkai tyrė. Kiek pažįstų piratų, tai jie turi gigabaitinius muzikos archyvus ir nei vienas kūrinys nėra pirktas.
Anonymous 2012-10-18 16:08
O aš galiu patvirtinti straipsnį! Labai gerbiu lietuvių kūrėjus - atlikėjus. Nepiratauju, nedalinu, neskatinu ir neketinu. Bet gerbiu ir save - neperku tokių visokių Ir jei kada užsimanysiu pirkti muziką (na, kai jau radijos neužteks) tada pirksiu guano apes, offspringus ir depešus. Ups, čia nelietuviai...
HardAxe 2012-10-18 16:11
nu kas čia jum neaišku? yra jonas, yra petras. Petras statybininkas, nedraugauja su kompu, ir užsisakė telefono melodiją. Jis nepiratauja. Jonas dirba buhalteriu, vakare siunčiasi muziką ir žaidžia piratinius žaidimus. Bet Jonas legalias dainas nusiperka dažniau už Petrą. T.y. tie, kurie labiau domisi IT dažniau ne tik piratauja, bet ir kažką nusiperka dažniau, nes jų gyvenimo stilius panardintas į skaitmeną.
sigitas69s 2012-10-18 16:52
O už piratu pridavima LATGA nieko nemoka? Jei daug turi tokiu draugu- gerai uždirbtum
Foxman 2012-10-18 17:26
Manau šis paradoksas yra žaidimų sferoje - ten kur legali versija duoda daugiau naudos nei piratinė. Ryškiausia matosi Multiplayer žaidimuose, kur piratai dažnai nesugeba atkartoti kūrėjų serverių. Be to dažnai piratinės versijos patampa kaip bandomosios "demo" versijos ir patikus žaidimui dažnas piratas nusiperka (bent jau su kuriais bendrauju). Taip pat pagrindiniai apsaugų nulaužėjai visad prirašo "If you liked this game BUY IT" arba "Support developers by buying it" taip skatindami pirkti. O muzikos industrijoj per daug verkia kūrėjai/platintojai. Beveik visos dainos ir be piratų legaliai platinamos nemokamai (ir aplamai platinimas = didesnė šlovė): nemokamų radijų milijonas, Youtube irgi nemokamai platina dauguma dainų, bei besiklausydamas muziką ją "platini" tiems kas ją išgirsta sklindant iš kolonėlių. Tas kompaktų pirkimas tai kaip parėmimas "donate" kūrėjų.
Strujus 2012-10-19 00:56
Pritariu Foxman, su dalimi žaidimų tai gražiai išsisprendė. Kad ir pateiksiu vieną konkretų pvz.: Team Fortress 2. Seniau galėjai ant kiekvieno kampo rasti Crackiną kopiją, tą pačią dieną atsirasdavo visi oficialūs update'ai ir panašiai. Bet su crackinta versija galėjai žaisti tik nelegaliuose serveriuose, negalėjai gauti naujų ginklų, rinkti achievementų. Ir pažaidęs crack'intą versiją tikrai gero žaidimo, užsimanydavai praplėsti jo galimybes, o tai galima padaryti tik jį nusipirkus. Ir mačiau ne vieną ir ne du pavyzdžius, kai pažaidę nelegalią žaidimo kopiją žmonės pirkdavo žaidimą. Kai tuo tarp nepažaidę, o tik paklausę kitų nuomonių galbūt ir nebūtų susivilioję. (dabar pats žaidimas oficialiai yra nemokamas, bet taip pat yra tam tikros funkcijos, kurias naudoti gali tik sumokėjęs tam tikrą sumą pinigų, bet čia jau nesvarbu) Deja, panašios sistemos pritaikyti muzikai nelabai įmanoma. O logikos straipsnyje gal ir yra (tik su procentais ten sunku susigaudyt). Du atvejai: 1. Jei žmogus visiškai nesidomi muzika (t.y. jos neklauso) ir jam gana radijų ar pan. - jis ir nepirataus. Bet ir nepirks muzikos. 2. O jei žmogus muzika domisi, jos daug klauso, tai natūralu, kad neretai ir pasinaudoja proga jos gauti nemokamai (o tokių nemokamos muzikos šaltinių - pilna). Taigi, jis - piratas. Tačiau jei jis tikrai vertina muziką, kartas nuo karto ir nepagaili tam tikros pinigų sumos nusipirkti savo mėgiamo atlikėjo ar grupės albumą/dainą. Arba dėl to, kad nori "paremti" savo favoritą, ar dėl to, kad tiesiog neranda švarios ir kokybiškos tam tikro kūrinio versijos. O gal tiesiog vertina originalaus CD (ar net vinyl'o) skambesį. Tokie žmonės tikrai yra muzikos kūrėjams, jei taip galima išsireikšti
mch0lic 2012-10-19 01:26
Viena iš mano mėgstamų grupių oficialiai išleis savo albumą rytoj (Europoje) ir 23 spalio visam likusiam pasauliui. Idomiausia yra tai, kad albumą jau 2 dienos galima klausyti jų oficialiam puslapyje absoliučiai nemokamai. Bilietai į koncertus išparduoti, specialios albumu versijos išparduotos, atributus šluoja (marškinėlius, džemperius) duok dieve CD nereiks ilgai laukt, todėl manau tik viso to popmėšlio kūrėjai gali verkt, kad piratauja nes paprasčiausiai tą jų vadinkim kūryba neverta nei pagarbos nei sudilusio skatiko... Už kinišką prekę juk kaip už vokiška niekas mokėt nenori, tai tas pats ir su industrija...
infoguru 2012-10-19 09:25
Pritariu straipsniui. Praktiškai visų žaidimų kuriuos žaidžiau ir kurie patiko šiuo metu turiu legalias versijas ir dar netgi tų pačių žaidimų tolesnių serijų nespėtas sužaisti versijas. Jei būčiau jų nežaidęs vargu ar bučiau kada tiek pirkęs.
nzn 2012-10-19 14:12
pirmiausiai reikia isivardinti kas yra piratai: is tikruju niekas neziuri ir nebaudzia tu kurie siunciasi ar gauna nemokamai nelegalias kuriniu kopijas - muzika, ziadimai, programos, filmai ir pan. didziausia beda daro tie kurie juos platina ir dar blogiau jei pelno gavimo tikslais. kol as siunciuosiuos sau tarkim mp3, nors ir 500gb ir niekam viesai neplatinu, as niekam neidomus, galiu ten klausytis iki pamelynavimo, bet jei atidysiu koki torrenta sudejes viska, tada jau mane gali prigriebti kaip pirata. tad nelabai aisku ka cia tokius turejo mintyje siame straipsnyje.
kroitus 2012-10-19 14:35
Palaikau mintį, kad tie, kurie daugiau siunčiasi, daugiau domisi muzika. Ne Lietuvoj tas domėjimasis pasireiškia įrašų pirkimu. Mūsiškiai įrašų perka ne tiek (kaina bei patogumas tikrai tam turi įtakos). Gaila, tyrime neaprašyta, kiek tokie piratai vaikšto į koncertus. Man pasakojo, kad yra Lietuvoj žmonių, turinčių tikrai didžiules originalių muzikos įrašų kolekcijas. Bet tie žmonės irgi piratauja prieš nusipirkdami įrašus.
blizzard 2012-10-19 15:01
Jeigu ne youtube ir piratavimas, tai dar dabar klausyčiau šūdpopsį kokį ir net nežinočiau ką reiškia gera muzika. Pastebėjau tokį fenomeną, kad tai kas prieinama internete, nesvarbu mokama ar ne neturi jokios vertės. Dauguma žmonių vis vien nori už materealius pinigus gauti materealų daiktą. Todėl tie gigabaitai mp3 failų kompiuteryje nėra labai jau didelė vertybė ir jeigu ji vieną dieną dingtų, tikrai dėl to nesijaudinčiau, na būtų šiek tiek gaila laiko, bet laiką skyriau muzikos paieškoms vienu ar kitu atveju. Dažnas piratas siunčiasi muzika todėl kad nori atsirinkti jam patinkančią muziką iš bendro kubilo. Aišku seniau dar buvo poreikis perkelti muziką į kokį ipod ar telefoną ir klausytis ten kur nori, dabar jau tai turėtų mažėti nes kiekvienas išmanusis telefonas turi prieigą prie youtube. Iš tikro jeigu ne youtube, dauguma muzikos atlikėjų senai būtų pamiršti, dauguma nebūtų net atrasti, senesnė muzika išvis būtų nežinoma. Manau kad tokiam informacijos sklaidos amžiui būtų galima 10 metų ar senesnius kūrinius padaryti nemokamais, jie paprasčiausiai išnyks ir tiek..