Iš kur „Visagino atominė elektrinė“ gauna milijoninį pelną?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

modis 2012-10-19 10:57
Čia toks liūdnas reikalas. Elektrą gal ir perkam rinkos kaina, bet perdavimo tinklai vis dar monopolis. Dėl to tas VIAP ir egzistuoja. Atominės nepastatysi iš elektrinių(gamybos) pelno, nes visos yra neefektyvios ir nekonkurencingos. Tik naujas Elektrėnų blokas bus geresnis. Tai statyti nori iš perdavimo tinklų pelno(monopolio) Logiška, bet man nuo to nekiek ne geriau. Įdomu ar šiemet VIAP buvo keltas? Nes jei ne, tai pelnas yra grynai sugeneruotas iš įmonių vidaus, o ne vartotojų sąskaita.
Osiris 2012-10-19 14:06
Idomus straipsnis:
Strong_Bad 2012-10-19 15:57
Pan irgi uzkliuvo "vartotojai permoka", paaskui negalvokit, kad permokat ir po to dar keliskart "vartotojai permoka". Malonu
kancaras 2012-10-21 00:40
atejo uzsienieciai ir iskart prigavo vagiant
MANTASM 2012-10-22 13:19
"Kitaip tariant, kad lengviau gyventų pramonės įmonės, našta užkraunama mokesčių mokėtojams. Tiesa, toks sprendimas nėra naujiena pasaulyje - panašiai daroma ir Vokietijoje." Noriu atkreipti dėmesį į tai, kad našta užkraunama ne mokesčių mokėtojams, bet elektros vartotojams, nes VIAP moka vartotojai. Pelno pagrindinis šaltinis yra perdidelė elektros kaina. Beto Elektrėnų elektrinė nedirba tuo pajėgumu kaip įskaičiuojama į elektros kainą, taigi kitas šaltinis yra importuojama mažesne kaina elektra, nei įskaičiuota į baze. Gaila, kad gautas pelnas per dividendus nukeliaus į valstybės biudžetą. Man tai atvirai nepatinka. Geriau šie pinigai butų kaupiami įvairių tipų naujų elektrinių statybai.