Pasiruoškite: trimačiai spausdintuvai pakeis pasaulį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Artistas 2012-10-22 13:21
kai aš šiek tiek užsiimu 3d modeliavimu tai visai įdomu būtų atsispaust fizini darbo modeli, kad rankomis išeitų pačiupinėt.
Anonymous 2012-10-22 13:45
Viską lems spausdinimo kaina. Jei tas malonumas bus nebrangus - tai Lego bankrutuos
Osiris 2012-10-22 13:50
Su laiku turetu dingti intelektines nuosavybes nesamones ir zmones tures prisiimti patys atsakomybe uz savo veiksmus. Visgi judam nuo individualizmo i kolektyvini mastyma.
Anonymous 2012-10-22 13:56
Hmm, o gal jie kovos su buitiniais spausdintojais kaip GPS su civiliokais? Juk paprastiems gyventojams kuo gražiausiai įpaišytas 20 metrų GPS tikslumas, tai ir buitiniams 3D spausdintuvams įdės, tarkim, 5 mm paklaidą, ir tai padarys saugumo vardan - kad šautuvo nepasidarytų koks teroristas. Va ir negalėsim Lego kepti ir entelektualinė nuosavybė liks saugi
fraktalas 2012-10-22 14:00
Kai turėsime įrenginį ir programinę įrangą, nebus sudėtinga nulaužti ar patobulinti apribojimus
Anonymous 2012-10-22 14:11
Che, o jei jie mechaniką padarys specialiai kreivą?! Tas pats pavyzdys su GPS - programos nulaužiamos visos, bet tikslumo neturi nė viena
HardAxe 2012-10-22 14:19
tai jau... Turbūt prieš 30m kažkas sakė atsiras buitinis spausdintuvas žmonės pradės knygas spausdintis, niekas jų nebegamins.
saulon 2012-10-22 14:27
Kad GPS tikrai ne 20 m paklaida, tai faktas. Žemės ūkyje, miškų ūkyje, inžineriniams matavimams tikrai naudojama tikslūs prietaisai. Jie brangesni nei eilinis mobiliakas su gps moduliu, bet neturi ir negali turėti tokios milžiniškos paklaidos. Dėl spausdintuvų: kokią medžiagą jie naudoja spausdinimui? Nemanau, kad taip paprasta bus atspausdinti nevienalytes medžiagas. O jei atspausdinti atskirai detales ir bandyti susirinkti viską pačiam - daug vargo ir sugebėjimų. Taip pat tai bus ekonomiškai nenaudinga, brangu. Ne viskam, aišku, tačiau ne tiek jau ir daug daiktų sugalvoju, kuriuos eilinis gyventojas galėtų spausdintis, kad tai sukeltų revoliuciją. Paprasčiausia masto ekonomija. Ir dabar pvz. tikrai kokybiškai galima atsispausdinti nuotraukas namie su rašaliniu printeriu, tačiau pigiau nešti į spec. fotolabą, kur ir printeris didesnis ir vienos nuotraukos savikaina žymiai mažesnė.
incognit0 2012-10-22 17:11
Ar daug jus naudojetes paprastu spausdintuvu, tai ir cia tas pats bus dar vienas daiktas dulkem kaupt Aisku man patinka ivairios naujoves bet praktiskos naudos mazai is tokio daikto eiliniam vartotojui. ir spausdintuvo kasetes idomu kiek kainuos .
Jomajo 2012-10-22 18:33
nesuprantu ant kiek reikia buti trumparegiui kad sulyginti 3d printeri su paprasto popieriniu, taigi cia butu tikriausia revoliucija jei kiekvienas galetu ysigyti uz preinama kaina ir tos kasetes nebutu labai brangios. ysivaizduok reikia skutimosi peiliuko, prasom, reikia masinai nauju zvakiu, slangutes ar gumos prasom, galeciau vardint ir vardint paprastus niekucius, kuriu net nepastebedami prisisiperkam kiekvieno apsilankymo parduotuveje metu, o cia tik sprakt pirstais ir turi, taigi stotu laivai is kinijos, kristu ju pardavimai iki 0, turetu persiorientuoti kazkur kitur, na mano galva pasekmes neprognozuojamos visai ekonomikai. aisku jei kaina tu kaseciu ir paties printerio prieinama.
saulon 2012-10-22 18:45
Tai tame ir esmė, kad net paprastam popieriniam printeriui reikia 5 ir daugiau spalvų rašalo kasečių, norint kokybiško spaudinio. Tai tu dabar pagalvok, kad kiekvienam daiktui reikia skirtingų medžiagų, kitaip tariant, skirtingų "rašalo" kasečių. Nespausi iš gumos ir žarnelių, ir skutimosi peiliukų. Netgi žvakėse ir skutimosi peiliukuose ne tokių pat savybių metalas reikalingas. Be to, ar tikrai buitinis 3D spausdintuvas galės spausdinti skystu metalu? Taigi, kiekvienam daiktui reikės daug skirtingų medžiagos kasečių. O iš kur plauks neorginalios kasetės? Iš Kinijos, tais pačiais laivais. Tik konteineriuose bus spausdintuvų kasetės, o ne plastmasiniai niekniekiai su užrašu "Made in China"
ief 2012-10-22 20:41
Kokios dar zvakes ir skutimosi peiliai? cia highendines yrangos tam reikia... o DIY'eriai jau senai tuos printerius turi...Pagooglinkit "Makebot"..
Anonymous 2012-10-22 21:17
O jei dar apie „autorines“ teises - taigi žinom, kaip bus. Visi žinom! Tik ant greitųjų va niekas neišsakė Ogi bus įskaičiuotas mokestis latgai į to printerio kainą
zamzungas 2012-10-22 22:54
Klysti, yra prieinami prietaisai, daugiausiai pramoniniam naudojimui centimetriniu,ar milimetriniu tikslumu. tačiau juos įsigyti gali kiekvienas, aišku tai nėranavigatoriaim bet principas tas pats... O 3D printeriai labiausiai vilioja galimybe pigiai lego prisprintinti ;D
Anonymous 2012-10-22 23:07
Labai gali būti, kad taip ir yra, kiek anksčiau tikslaus skaičiavimo procedūros reikalavo atskirų leidimų, papildomų prietaisų, kad perliptų tą civiliams leistą tikslumo slenkstį. Bile kas tų leidimų ar ten kodų neturėjo. Detalėse, aišku, įrodei mano klaidą, mea maxima culpa, betgi patį principą, ačiū, papildomai pagrindei. Jei vis tik sumanys eiti kokybės prastinimo keliu - turbūt bus galima pirkti ir „gerą“ variantą, už dar geresnius pinigus: štai ir dabartinė analogija su GPS - visi turi GPS, bet tik buitinio lygio, ir tik firmos turi tikslius prietaisus. Ir tą buitinį GPS gali laužyti kaip tik nori, iš jo tikslumo neišgausi O kad visi autoriai puls prieš 3D spausdintuvus - man atrodo labai tikėtina. Nes kuo labiau puls, tuo daugiau babkių išsimuš - kaip su tuščiom laikmenom, pavyzdžiui O jei didžioji pramonė pajaus konkurenciją - tai ir įstatymai pasipils įvairūs, kad negriauti ekonomikos 3D printeriais... Ir vienaip ar kitaip tai bus labai brangus malonumas.
Shinigami 2012-10-22 23:11
Čia ne specialiai padaro kreivus, o tiesiog sudeda mažiau įrangos arba pigesnės įrangos, kad kaina sumažėtu. Nes buitiniams vartotojams milimetrinio tikslumo nereikia, bet jiems reikia mažos kainos. Čia tik Microsoftas dirbtinai apkarpo savo langinių galimybes, kad sukurtu daugiau versijų, o ne prideda naujų galimybių brangesnėse versijose. Problema tokių printerių bus tame, kad nusipirkti pagaminta daiktą specialioje įmonėje bus daug pigiau, nei spausdinti pačiam. Nes įmonės kurios užsiims spausdinimų pirks brangius, bet pigiai spausdinančius printerius, kai paprasti vartotojai priks pigius, bet brangiai spausdinančius printerius. Kaip dabar yra ir su paprastais printeriais.
kionig 2012-10-23 04:14
Nebankrutuos Šimtai ar tūkstančiai detalių kol bus atspausdinti, tai prailgs laikas. Meždiagų krūva sunaudota. Plius, o kur dar patvarumas? Kur geras ir tikslus sukibimas? Iš kur brėžinius gausi? Pats braižysi? Su kokia CAD programa? O, esi įvaldęs bet kokią CAD programą? Jei taip, tai kaip suprogramuosi skriptą, kuris padarytų reikiamus pjūvius? Ir kiek jų reikės daryti? Taip kad LEGO tikrai nemirs. Gal dar net ir uždirbs iš to, kad jie pardavinės brėžinius ir gerberius pvz kokius, kad žmonės galėtų atsispausdinti reikiamas detales ar visus komplektus
peeplt 2012-10-23 08:54
Skaitydamas suabejojau, autoriaus nuogastavimais, dėl logistikos reikšmės sumažėjimo. Supaprastėjus ir atpigus buitinių niekučių gamybai, dar labiau padidėtų vartojimas. O vadinasi logistika dar daugiau turės darbo. Logistikai nėra jokio skirtumo ką vežioti ir kaip vežamas krovinys yra ar bus gaminamas. Jie veža masės ir tūrio vienetus. Vežė iš kinijos gatavą produkciją, dabar veš žaliavą. Tik toks pasikeitimas.
peeplt 2012-10-23 09:09
Nors buitinių 3D spausdintuvų galimybės nebus didelės, kaip kaikurie čia svajojate, bet įtaką tokių spausdintuvų bus milžiniška. Tikrai niekas namie neatspausdins geros kokybės skutimosi peiliuko, ar automobilio žvakės. Bet įvairias plastikines apdailos ir puošybos dalis prašome. Ekonomika ir verslas turės taip pat keistis. Daug verslų nukentės, bet ir atsiras daug naujų verslo nišų.
Shinigami 2012-10-23 11:17
Tai tikrai bankrutuos, nes nėra ko čia braižyti. Kažkas nubraižys ir paplatins brėžinius jau skirtus 3D spausdintuvams. Tereikės parsisiųsti brėžinį ir paleisti spausdintuvą.