AMD oficialiai pristatė FX (Vishera) procesorius  (0)

Kompanija "Advanced Micro Devices" (AMD) oficialiai anonsavo savo stacionariems kompiuteriams skirtus procesorius "Vishera" su "Piledriver" architektūra. Pastarieji "FX Series" atstovai atvyko pakeisti "Zambezi" ("Bulldozer" architektūra) modelius, kurie rinkoje pasirodė 2011 m. ir tapo vienais nesėkmingiausių kompanijos AMD produktų per visą jos gyvavimo istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojo teigimu, lyginant su pirmtakais, naujieji "Vishera" procesoriai gali pasigirti maždaug 10-15% padidėjusiu produktyvumo lygiu, taip pat pirmuoju AMD centriniu procesoriumi su 4,0 GHz taktiniu dažniu, taip pat patobulinta galimybe reguliuoti produktyvumo lygį (visi branduoliai turi gamykliškai atblokuotus daugiklius). Naujokai pagaminti, naudojant 32 nm technologinį procesą, naudoja "Socket AM3+" platformą, TDP lygis svyruoja nuo 95 W iki 125 W, palaikoma DDR3 operatyvioji atmintis (nuo 1333 MHz iki 1866 MHz). "Vishera" procesoriams motininėse plokštėse kompaniją palaikys mikroschemų rinkiniai 990FX, 990X, 970 (visi jie bendraus su mikroschema SB950) bei "Radeon HD 7000" serijos vaizdo plokštės (gamintojas rekomenduoja naudoti modelius Radeon HD 7970 GHz Edition, Radeon HD 7970, Radeon HD 7950, Radeon HD 7870 GHz Edition, Radeon HD 7850, Radeon HD 7770). Iš pradžių vartotojų teismui AMD pasiūlys keturis procesorius: FX-8350, FX-8320, FX-6300 ir FX-4300. Pastarųjų pagrindinės charakteristikos, rekomenduojamos mažmeninės kainos bei galimi varžovai iš "Intel" pusės pateikti žemiau esančioje lentelėje. Reikia pažymėti, jog iš naujųjų AMD produktų privalumų išskiriama gana patraukli kaina. Pavyzdžiui, tvirtinama, jog sistema su 8 branduolių (4 modulių) procesoriumi FX-8350 ir vaizdo plokšte "Radeon HD 7850" kompiuterinė sistema vartotojui kainuos apie $16 mažiau, nei ta, kurioje mes rastume 4 branduolių procesorių "Core i5-3570K" bei vaizdo plokštę "GeForce GTX 650 Ti".

Galiausiai pasinaudosime žurnalistų iš portalo "Anandtech" atliktais testais. Su išsamiais rezultatais galima susipažinti čia, o mes tiesiog pabandysime padaryti trumpą išvadą, žvelgdami į "AMD Vishera" atstovų pasirodymą.

Taigi dabartinis flagmanas "AMD FX-8350" su kompanijos pasirinktu 4 branduolių varžovu iš "Intel" stovyklos "Core i5-3570K" gali rungtyniauti tik tuomet, kai programa išnaudoja ne mažiau kaip šešis branduolius vienu metu. Pasiekti "Core i7-3770K" lygį AMD flagmanui nepavyksta, kadangi "Intel" atstovas gali didinti srautų skaičių "Hyper-Threading" technologijos dėka.

Kartu galime matyti, jog "Vishera" paveldėjo tą pačią "Bulldozer" bėdą: silpnus skaičiavimų branduolius. Tokiu būdu, galima konstatuoti, kad bent jau AMD flagmanas patrauklus tuomet, kai reikalaujama atlikti sudėtingas skaičiavimų užduotis, išnaudojančias visus branduolius – tai darbas su video kodavimu, darbas su sunkiasvore grafika bei kitu „sunkiu“ turiniu. Taigi profesionalioms programoms AMD naujokas tiks neblogai, o jei dar atsižvelgtume į jų kainą, nebrangiai darbo stočiai šie procesoriai tinka puikiai. Kitose situacijose, kai kalbama apie tipines "namų" užduotis, kai kalbama ne apie turinio kūrimą, bet jo vartojimą, "AMD Vishera" rekomenduoti sunku. daugybė dabartinių programų sunkiai gali apkrauti visus branduolius, o tokiomis sąlygomis "Piledriver" architektūros atstovai pralaimi savo konkurentams, ir kartais labai smarkiai. Taigi galima konstatuoti, jog pirmoji "Bulldozer" patobulinimo karta, žinoma kaip "Piledriver" architektūra, atnešė žadėtą 10-15% spartos prieaugį, tačiau iš esmės jėgų pusiausvyros nepakeitė. Taigi kitais metais laukiami "AMD Steamroller" procesoriai turėtų pasiūlyti daug didesnį produktyvumo šuolį, nei tai padarė "Vishera", kadangi būsimi "Intel Haswell" procesoriai žada papildomą 5-15% produktyvumo prieaugį, lyginant su "Ivy Bridge". Daugiau "Vishera" spartos testų pamatysite žemiau pateiktuose grafikuose. FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: