JTO nori stiprinti interneto erdvės stebėjimą ir kontrolę  (6)

Jungtinių Tautų Organizacijos atstovai išreiškė norą stiprinti internetu besinaudojančių asmenų stebėjimą, taip siekiant palengvinti potencialių teroristų aptikimą ir įkalčių, reikalingų jiems nuteisti, surinkimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacijos paskelbtoje 148 puslapių apimties ataskaitoje pavadinimu "The Use of the Internet for Terrorist Purposes" (liet. "Interneto panaudojimas teroristiniais tikslais") rašoma, jog nusikaltėliai naudojasi socialiniais tinklais ir keitimosi failais portalais, tokiais kaip "Facebook", "Twitter", "YouTube" ir "Dropbox", siekdami skleisti savo nusikalstamą propagandą.

"Potencialūs teroristai naudoja pažangias komunikacijos technologijas, kurios dažnai siejasi su internetu; taip jie pasiekia globalią auditoriją, išlikdami anonimiški ir tam neskirdami daug lėšų", - sako Yury Fedotov, JTO padalinio, skirto kovai su narkotikais ir nusikalstamumu, direktorius.

Ataskaitoje pabrėžiama, jog viena esminių problemų, su kuriomis susiduria teisėsaugos agentūros, yra tai, jog tarptautiniu mastu nėra sudarytų vieningų susitarimų dėl interneto paslaugų tiekėjų (ISP) saugomų duomenų išsaugojimo ir pateikimo teisėsaugai. Vienas esminių siūlymų yra įvesti reikalavimą, pagal kurį esminės internetinės komunikacijos priemonės, įskaitant pokalbių programas (pvz. "Skype"), turėtų savo serveriuose išsaugoti visą žmonių tarpusavio bendravimo turinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)