Kaip pažinčių svetainės pakeitė kaimo šokius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TLas 2012-10-27 13:50
"Nors jais (mobiliaisiais) Lietuvoje pradėta naudotis prieš mažiau nei dvidešimtmetį," kas cia per nesamone - maziau nei desimtmeti? As paprastas moksleivis, jau daugiau nei kad pries desimteti turejau mobilu. O verslo zomes jau nuo 95 turejo mobiliuosius gan placiai... O patys primieji "ciamodaneliai" lietuvoj jau pries dvidesimtmeti mazdaug atsiradinejo.
Mbucks12 2012-10-27 19:25
žiūriu kažkam skaitymo problemos
Pumper 2012-10-27 19:46
TLas FAIL
sigitas 2012-10-28 22:01
Na kaimo šokių paskirtis, kaip ir mano laikais dikotekų, buvo pašokti , tuo pačiu gerai praleisti laiką. Žinoma ten užsimegzdavo ir naujų pažinčių , bet tai nebuvo pagrindinis tikslas.
blizzard 2012-10-29 13:27
Ponia kalba neigiamai apie naujas technologijas, tik todėl kad turi siaurą pasaulėžiūrą. Iš to kas čia aprašyta galima susidaryt tokią nuomonę, kad naujos technologijos nėra vien tik blogis, jos turi ir trūkumų ir privalumų, čia kažkodėl daugiau įžvelgimai tik trūkumai. Nepatinka man taip kai bandoma pripiršti skaitytojui savo nuomonę, galėjo daugiau teigiamus dalykus paanalizuot, tokiu būdu būtų galima pačiam kritiškiau vertinti visą straipsnį ir susidaryti nuomonę pagal save.. Keli pastebėjimai: Dėl žmonių atitolinimo vienas nuo kito, na psichologinis ryšys tikrai nesikeičia nepriklausomai nuo to ar tu bendrauji gyvai ar internetu. Lygiai taip pati autorė užsiminė apie laiškus, tai yra bendravimo internetu analogija, tik tam bendravimui reikėjo žymiai daugiau laiko palaikyti, o tai leidžia manyti kad per 1 metus bendravimo laiškais galėjai apie tą žmogų sužinoti N kartų mažiau nei vienus metus bendravimo internetu. Na taip, dabar medžioklės plotai žymiai didesni ir tokiu būdu turi didesnį pasirinkimą ir didesnį šansą susirasti tą vienintelį žmogų su kuriuo nori matyti savo ateitį. Seniau ką galėdavai išsirinkti kaimo šokiuose? turbūt ne kažką, bet tam tikras kiekis alkoholio ir neturėjimas kito pasirinkimo vis dėl to pripiršdavo tos vienintelės įvaizdį bet kokiai kaimo mergiotei, dar jeigu pasišypsodavo į tavo pusę.. Lygiai toks vaizdas matosi kartais įsijungus 24 valandas, kokios ten kaimuose intrigos verda ir kokie žmonės susituokia gyvena.. Nemanau kad technologijos blogina situaciją, jos greičiau praplečia akiratį ir jeigu kaimai dabar nebebendrauja taip kaip seniau, tai ne todėl kad technologijos padarė kažkokią blogą įtaką, o todėl kad praplėtė akiratį ir tam vidutiniam kaimiečiui jau nebeįdomu ką jos kaimynas šiandien nuveikė. Nematau tame jokios problemos - tik savo pasaulėžiūros gerinimą ir tobulėjimą. o ar jūs bendraujat su tais kaimynais kurie yra skirtingų pažiūrų?
perihellis 2012-10-29 16:54
su kaikuriais tavo teiginiais nesutinku.pvz: "Dėl žmonių atitolinimo vienas nuo kito, na psichologinis ryšys tikrai nesikeičia nepriklausomai nuo to ar tu bendrauji gyvai ar internetu." Aš manau, kad labai didelis skirtumas ar bevndrauji gyvai, ar ne. Tiek pats bendravimas, tiek vartojami žodžiai, tiek dar daug dalykų. Kad ir tas pats malonus jaudulys bendraujant su patinkamčiu žmogumi. Bendravimas internetu ir bendravimas susitikus yra du labai skirtingi dalykai. kita mintis: "Ir ką? kodėl turėčiau rinktis kaimyną kuris kalba apie tą patį jau 2 metus kai galiu rinktis kompiuterį šiuo atveju? labai paprastas dalykas, renkiesi tai kas suteikia didesnę naudą, net jeigu ir tą darai nesąmoningai, tai vis vien vyksta.." Nesirink prasigėrusio kaimyno, pasirink išprususį, išsilavinusį, protingą ir visokį kitokį gerą draugą/draugę ir su ja kalbėk, mokykis. O internetą naudok tam, kad turėtum, ką jam/jai/jiem pasakyti, kad suprastum, ką visi sako.
blizzard 2012-10-29 18:02
Tai tokį ir reikia rinktis, tačiau tokie žmonės pokalbį palaikys jeigu jis jiems bus aktualus, taigi ta visa pastraipa apie technologijos kenkimą bendravimui atkrenta.. Bendraujant gyvai skirtumas tas kad reikia įdėti papildomai daug įdirbio norint labiau pažinti tą žmogų, viskas prasideda nuo dalykiško pokalbio, toliau eina kiti etapai, tai užima daug laiko, o tą laiką praleidęs galiausiai supranti kad tas žmogus tavo lūkesčių nepaisė ir yra dviveidis ar visiškai kitokia asmenybė nei tau atrodė. Todėl tas bendravimas gyvai reikalauja velniškai daug laiko ir pastangų, tuo tarpu internete susirandi žmogų pagal savo pomėgius, pagal savo charakterio tipą ir su juo gali pokalbį pradėt kaip su artimu draugu. Paslapties šydas (nežinomas vardas, gyvenamoji vieta, nepažįstamas žmogus) išlieka nepažeistas, todėl su tokiu žmogumi gali bendrauti gana atviromis temomis vos su juo susipažinus, nerizikuojant būti išjuoktam, jis taipogi jaučia lygiai tokį pat ryšį. Bendraujant gyvai viskas kiek įmanoma supaprastėja, jeigu gatvėje užkalbini nepažįstamą merginą 99proc. tikimybė kad tai padarei todėl jog tau ji patinka ir tada prasideda žaidimas su aiškiu tikslu. Tuo tarpu bendraudamas internete, nori su vienu ar kitu žmogumi pratęsti pokalbį todėl jog tau patinka jo mąstysena, jo pažiūros.
perihellis 2012-10-29 18:16
tai gal ir seksas internetu priimtinesnis? ar kad ir tie patys akli pasimatymai. Bendrauji bendrauji internetu, atrodo, kad visai fainas žmogus. Susitinki - o pasirodo gyvai jis visai kitaip elgiasi, kitaip šneka, kitaip juokauja, negu internetu. Tai kaiptik yra laiko gaišimas. Negi niekada nejautei malonumo po truputį narstyti žmogų, matyti jį po truputį atsiskleidžiant? O internetu - jau ir taip viską žinai. Praėjau tai paauglystėj ir nebenoriu eiti tuo keliu daugiau. ps. Šis sakinys labai nemažai apie tave atskleidė: "Bendraujant gyvai skirtumas tas kad reikia įdėti papildomai daug įdirbio norint labiau pažinti tą žmogų, viskas prasideda nuo dalykiško pokalbio, toliau eina kiti etapai, tai užima daug laiko, o tą laiką praleidęs galiausiai supranti kad tas žmogus tavo lūkesčių nepaisė ir yra dviveidis ar visiškai kitokia asmenybė nei tau atrodė. " Taigi, žiūrint iš tavo varpinės - sau galvoji teisingai, tačiau kaip kitiem?
blizzard 2012-10-29 19:56
Na jau na jau kas čia bendravimą su seksu lygina? aš kalbu apie bendraminčių ieškojimą, o po to gal kas ir daugiau išeis iš to viso.. truputį nesupratau tavo klausimo.. tiesiog dalinuosi savo patirtim daugiausia tokių pažinčių užsimezga per kompiuterinius žaidimus. Niekad nesiūliau nei vienam tokiam draugui susitikti, su jais tik susirašinėju ar kalbuosi per skype. Merginos žinoma kitas reikalas, tačiau iš kitos pusės pažinčių portalai klesti..
perihellis 2012-10-29 20:47
matyt mes skirtingai suprantam žodį draugai.