Dėl prastų finansinių rezultatų ir žemėlapių fiasko lekia "Apple" vadovų galvos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2012-10-31 11:32
Na, zemelapiu vystymo vadovo galva nurezt kazin ar teisinga. Reiktu ivertint kas atsakingas uz tai, kad zemelapiai buvo paleisti i apyvarta ju nepatikrinus ir neisbaigus. Jeigu pats dave zalia sviesa isleist zemelapius tai tikrrai nusipelne, o jei vadovybe uzsispyrus pareikalavo, kad tokiai ir tokiai datai privalo but neatsizvelgdami i isbaigtuma ir vedini savo principu, tai zinot... Parduota mazesnis kiekis nei tiketasi, todel ritinama dar viena galva? I snuki tokiems
Sarunas 2012-10-31 11:53
Paprastai yra projekto fazės pradžioje nustatomi tikslai. Vėliau įvertinama rizikos, tada skaičiuojama kiek užtruks darbai, vėliau detalizuojami darbai ir vėl perskaičiuojami laiko kaštai. Po šio etapo būna nustatyta konkreti data (įvertinus rizikas paliekamas laiko rezervas) kada turi būti pagaminta prekė/paslauga. Jeigu už projektą atsakingas žmogus nesuvaldė procesų - jis ir tik jis už tai atsakingas, nes jo rankose yra visi įrankiai, skirti pasiekti rezultatą. Jeigu žmogus nesuvaldė vieno projekto - iškyla grėsmė, kad nesuvaldys ir kitų projektų, todėl jei ne atleisti iš darbo, tai bent atimti galimybę vykdyti projektus svarbius reikia.
Nerkus 2012-10-31 14:47
kiek mačiau aplo žemėlapiu paveiksliuku tai ten yra blogai atlikta ortorektifikacija. jei suprantamiau, tai gauta palydovine nuotrauka dedama ant skaitmeninio reljefo modelio, kad nuotrauką "patampytu" pagal reljefą. kaip iš mano matytų nuotraukų atrodo, kad buvo paimti blogi/seni/ne tie reljefo duomenys. Tai įvyko turbųt dėl skubėjimo. Šiaip tokių liaupsusų yra ir Lietuvos ortofotografiniame žemėlapyje. Esu keletą tokių radęs, tik va dabar ant greičio neradau ir negaliu pateikti koordinačių.
g3n1us 2012-10-31 18:12
Pagrindinį OS X inžinierių išmesti iš darbo nelabai gerai, reikėjo nušalinti tik nuo iOS, nebent ir ten pradėjo grybauti... Šiaip ar taip, Jobsas versdavo dirbti, kaip išprotėjusius ir užbaigti viską, o čia žiūriu mėtys iš darbų...
Fikcija 2012-10-31 22:38
Kam teisinti nevykelius?Negali viena kompanija apzioti visko, antraip konkurencija tampa tik parodija.
Evaldas 2012-11-01 01:42
Bet kai miestas atsiduria visai kitoj vietoj?:)
Nerkus 2012-11-01 20:53
sunku pasakyti, nes nemaciau kaip tai atrodo, bet man atrodo kad tiesiog yra koordinaciu sistemu problemos. turbut tam tikrose vietose, nuotrauku pririsimui parinkta ne ta koordonaciu sistema. Siaip nelabai issivaizduoju kaip yra ruosiami viso pasaulio vaizdai, ten turbut padaromi modeliai ir paleidizami, tada kompiuteriai viska automatiskai tvarko, o jei kur nors ivelta klaida tai tokie rezultatai ir gaunasi. o visa pasauli perziureti "rankomis" nelabai iseis:)