Dienos video: Helovinui skirtas “moliūginis“ Tetris (Video)  (1)

Iš visos galybės klasika tapusių vadinamųjų arkadinių žaidimų, su kuriais užauga visa karta žmonių, Tetris matyt yra pats populiariausias. Šis žaidimas reikalauja tam tikro meistriškumo, o taip pat sugebėjimo greitai priimti sprendimus. Helovino išvakarėse vienas žmogus nusprendė „perkelti“ populiarų žaisliuką į tikrą moliūgą ir pavadino savo kūrinį Pumpktris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moliūginio Tetrio autoriumi tapo amerikiečių programuotojas Nathan Pryor. Neįprastą žaisliuką jis sukūrė iš 128 šviesos diodų, kurie atlieka ekrano vaidmenį (šviesos diodų masyvas 16х8). Moliūgo „uodegėlė“ naudojama kaip valdiklis, krentančioms figūroms valdyti. Viduje yra elektroninė schema, kuri sujungia visus elementus. Kad Pumpktris veiktų sklandžiai, buvo parašyta speciali programa.

Kaip jam pavyko, galima spręsti iš pateikto vaizdo klipo:


Projekto autorius pažymi, kad sukurti panašų įrenginį nėra jau taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tetris turi iš viso septynias figūras, kiekvieną jų sudaro keturi blokeliai. Trimatis masyvas saugoja informaciją apie kiekvieno bloko padėtį kiekvienoje iš keturių pozicijų. Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti gana komplikuotai ir sudėtingai, tačiau realybėje kiekviena iš septynių figūrų užima vos šešias programinio kodo eilutes.

Iš viso Pumpktris naudoja 128 šviesos diodus, taip pat 256 gabalėlius termovamzdelių ir 313 prilituotų sujungimų. „Moliūginio“ Tetrio autoriaus teigimu, kad būtų pilnai sukurtas toks įrenginys, jam prireikė maždaug 12 valandų.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)