"Microsoft" numarins "Windows Live Messenger", jį pakeis "Skype"  (1)

„Microsoft“ atsisako „Windows Live Messenger“ vystymo ir vietoje šios bendravimo programos rinksis „Skype“, mat šių programų esminės funkcijos yra panašios. Toks sprendimas priimtas praėjus 18 mėnesių po to, kai „Microsoft“ už 8,5 mlrd. JAV dolerių perėmė bendravimo programinės įrangos kūrėjus „Skype“, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ paskelbė, kad „Windows Live Messenger“ nuo 2013 metų kovo bus išjungtas visame pasaulyje, išskyrus Kiniją. Tokiu būdu programinės įrangos kūrimo milžinai galės daugiau dėmesio skirti „Skype“ vystymui.

„Windows Live Messenger“ debiutavo 1999 metais ir iš pradžių buvo vadinamas „MSN Messenger“. Bėgant laikui ši programa įgijo gebėjimą tarp vartotojų perduoti ne vien tekstines žinutes, bet ir nuotraukas bei vaizdo skambučius.

2009 buvo skelbiama, kad paslauga aktyviai naudojasi 330 mln. vartotojų.

Pokalbių programų „kanibalizacija“

Interneto analizės bendrovė „Comscore“ informuoja, kad metų pradžioje „Windows Live Messenger“ pagal vartotojų kiekį lenkė „Skype“ daugiau nei du kartus ir pagal populiarumą atsiliko tik nuo „Yahoo Messenger“.

Tačiau ataskaitos parodė, kad „Windows Live Messenger“ vartotojų kiekis JAV smuko iki 8,3 mln. unikalių vartotojų – per metus užfiksuotas 48 proc. vartotojų bazės mažėjimas. Tuo tarpu „Skype“ naudojančių žmonių kiekis tuo pačiu laikotarpiu augo.

„Kai kompanija turi konkuruojančius produktus, kurie gali vienas kitą kanibalizuoti, geriau sutelkti dėmesį į vieną iš jų. „Skype“ paslaugų teikimo būdas suteikia galimybę monetizuoti vartotojus, be to, „Microsoft“ ieško galimybių įsitvirtinti svetainėje. „Windows Live Messenger“ neatrodo kaip tinkama bendravimo platforma naudojant televizorius ar pačių „Microsoft“ žaidimų kompiuterius „Xbox“ - o „Skype“ tinkama“, - sakė rinkos analitikų „Gartner“ atstovas Brianas Blau.

Jis taip pat pastebėjo, kad „Microsoft“ nusprendė integruoti „Skype“ į naująją „Windows Phone 8“ operacinę sistemą – į ankstesnę „Windows Phone 7“ sistemą buvo siekiama integruoti „Windows Live Messenger“.

Kad esantiems „Live Messenger“ vartotojams perėjimas prie „Skype“ būtų kuo mažiau skausmingas, „Microsoft“ siūlo specialų kontaktus perkeliantį įrankį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: