"Samsung" įsigijo licenciją 64 bitų ARM architektūros mikroprocesoriams kurti  (0)

Kompanija "Samsung" jau yra tarp tų, kurie įsigijo licenciją, numatančią galimybę pasinaudoti 64 bitų ARM "Cortex-A57" ir "Cortex-A53" architektūros įterptinėmis (SoC) sistemomis savo firminiuose mikroprocesoriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalo PCWorld apklausti ekspertai mano, jog "Samsung" šiuo metu intensyviai darbuojasi prie projektų, kurie numato 64 bitų ARM procesorių panaudojimą serveriuose. Reikia pažymėti, kad 64 bitų instrukcijų palaikymas savaime nekalba apie tai, jog jie atiteks išskirtinai serverių segmentui – panašūs sprendimai gali būti panaudoti ir planšetėse, nešiojamuose kompiuteriuose ir netgi stacionariose sistemose.

"Samsung" gali pasigirti turinti ne tik tyrimų centrą Teksaso valstijoje (JAV), tačiau ir labai vertingą specialistą Patrick Patla, kuris iki šių metų pavasario darbavosi kompanijoje AMD ir kuravo Opteron procesorių kūrimo darbus. Jau dabar vien savo pajėgomis gamindama atmintį, procesorius bei kietus diskus, "Samsung" gali pasiūlyti pagrindinę komponentų serveriams dalį už gana patrauklią kainą, jei tik to prireiks.

"Samsung" atstovai apie savo serverinius ateities planus kalbėti atsisakė, tačiau analitikai iš kompanijos "Mercury Research" yra įsitikinę, jog serveriams skirtų procesorių gamyba P. Korėjos gigantui atneš daugiau pelno, nei SoC mikroschemos, skirtos išmaniesiems telefonams bei planšetėms. Ekspertai iš "Insight 64" taip pat sutinka, kad yra didelė tikimybė, jog "Samsung" bandys atsiriekti serveriams skirtų procesorių rinkos dalį.

Antra vertus, panašių iniciatyvų sėkmė didele dalimi priklausys nuo atitinkamos programinės įrangos paplitimo, kuri galės išnaudoti iš 64 bitų ARM procesorių sukurtą infrastruktūrą. Tokios kompanijos kaip "Oracle", "Cloudera" ir "Citrix" jau yra pademonstravę panašius programinius sprendimus. "Insight 64" analitikų teigimu, kompanija "Samsung" į savo serverinius procesorius neintegruos per daug funkcionalių galimybių – kompanijai prioritetu išlieka nebrangių universalių procesorių gamyba.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(12)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: