Robotas-Skeneris, kurio greitis – 250 puslapių per minutę (Video)  (1)

Inžinieriai iš Japonijos, Tokijo universiteto, pademonstravo veikiantį Roboto-Skenerio prototipą, kuris sugeba per vieną minutę nuskenuoti net 250 knygos puslapių. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad savo mėgstamą romaną galėtumėte pilnai nuskenuoti greičiau, nei per dvi minutes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - įspūdinga. Visgi dar įspūdingiau yra tai, jog Robotas-Skeneris nuskanuoja puslapius ne paprastai, tačiau aukšta raiška naudodamas 400 PPI taškų tankumą (angl. pixel density). Nuskenuota knyga, sakykime, jau skaitmeniniame formate atrodo puikiai, o taipogi nėra jokių ženklų apie puslapių sudarkymą, ko galbūt galėtumėme tikėtis skeneriui darbuojantis tokiu greičiu.

Robotas-Skeneris visą procesą pilnai atlieka pats, viskas, ko reikia, tai tik žmogui įdėti knygą į įrenginį ir stebėti, kaip jis atlieka savo darbą. „BFS-Auto“ vardą turintis įrenginys prekyboje pasirodys jau kitais metais, o jį įsigiję Oksfordo anglų kalbos žodyną galės nuskenuoti per 10 minučių. Kaina, deja, turėtų būti milžiniška, nors ji kol kas neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(0)
(17)

Komentarai (1)