Kompanija „Apple“ nebegauna baterijų iš „Samsung“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-11-26 18:15
Ar nebus taip, kad Samsung vienoje vietoje tarsi ir padidins savo įrenginių pranašumą, tačiau kitoje vietoje nusiims sau didelį pelną? Nes Apple, kaip žinia, nėra tas užsakovas, kurio galima būtų paprastai atsisakyti neturint kuo pakeisti, nes užsakymai milžiniški eina iš jos.
Lixteris 2012-11-26 18:37
Kuo toliau, tuo daugiau Android telefonų parduodama, jau dabar rinkos dalis gerokai virš 70 procentų buvo 2012 Q3. Net neabejoju, kad pelną Samsung gauna tiek iš pigių, tiek ir iš brangesnių įrenginį. O ir su Google bendrauja (senesni Nexus, dabar Nexus 10). Jie žaidžia gerai.
vanduo4 2012-11-26 19:21
Apple parduoda maziau telefonu nei Samsung, taciau brangiau + ju gamybines islaidos daug mazesnes nei Samsung, tad parduodami maziau jie uzdirba panasiai ar net daugiau. Gamybos kastai mazesni, kadangi Apple nereikia gamyklu, yrenginiu, darbuotoju ir pan., nes duoda uzsakyma gamintojams ir vel orientuojasi y nauju technologiju kurima. Jeigu Samsungas nebeteiks Apple paslaugu, pastaroji tures ieskoti kitu gamintoju. Teoriskai Samsungas is to turetu laimeti, taciau jie nebetks galimybes sekti Apple technologiju ir laiku y jas reaguoti. Na bet gal Samsungas pakankamai uzaugo, kad galetu atsisakyti Apple uzsakymu?! Laikas parodys. Visgi technologiskai Samsungas vis dar vejasi Apple ir bent kolkas nera jokiu zenklu, kad sugebetu aplenkti. Nebent tik apyvarta. Cia dar vienas momentas yra - Samsungas labai ispletes gamybos linijas, tad jas pakeisti naujomis reikia labai daug investiciju. Tad tereikia Apple ismesti y rinka kazka naujo, ir Samsungas patirs labai daug islaidu.
moo 2012-11-26 19:35
Gaminio, pvz. baterijų, savikaina pas Samsung yra .. už savikainą (gamybos kaštai įeina į ją). Apple, tuo tarpu, pirko gaminius jau su Samsung pelno marža. Todėl išlaidos vienam produktui pas Samsung yra mažesnės. Reiškia net parduodamas pigesnį daiktą gali gauti tokį patį pelną. Viena iš Apple produkcijos kainos dydžio priežasčių ir yra ta, kad ji neturi nieko savo. Visgi, ne esminė - rinkodarinė prabangos prekės strategija čia svarbiau. P.S. "i" yra dešinėn per vieną raidę nuo "y"
immortallt 2012-11-26 19:50
Parduodant vidinems imonems vis tiek skaiciuojama kiekvienos detales marza. Pvz jei pastatysi nama savo rankomis, tai jis nebus nemokamas. O Samsung yra didziulis gigantas, kuriam tas Apple turbut 10% pajamu nesudaro, bet Apple'ui yra daug lengviau, nes Samsung siaip sudo nemala. Beje, elektronine tecnika Samsung'ui sudaro kazkur 20-30% pajamu.
moo 2012-11-26 19:56
Visumoje namas gausis pigesnis nei perkant papildomas statybininkų paslaugas (nelendant į tai, kad gal tamstos darbo valanda gali kainuoti kaip visos statybų brigados kartu sudėjus, o tu tuo metu štai namą statai )
Paprastas_zmogus 2012-11-26 21:05
Cha, prajuokino "straipsnio" pavadinimas "Apple nebegauna"... Tartum Samsung būtų nusprendę nebeturėt reikalų su Apple... Apple yra pats didžiausias Samsung klientas ir jie tiesiog neturi tokios prabangos atsisakyti tokio kliento. Iš tikrųjų po visų tų nesutarimų dėl kopijavimo, Apple dabar aktyviai bando išstumti Samsung, kaip tiekėją, iš savo produkcijos. Ir sprendimas naudoti KITŲ kompanijų baterijas čia nė kiek nestebina.
TLas 2012-11-26 21:18
va butent, atrodo kad jei ir tycia samsungas tai darytu tai jam ne i nauda. Nes apple yra didziulis uzskovas ir jei tik atsisakius kazkoks nepatogumas butu obuoliui, tai ilgesniame laikotarpyje atsiras kitos fimos kurios sukurs ir pagamins, ir ta rinkos dali jau bus prarades samsungas.
moo 2012-11-26 21:45
O kaip 20% procesorių kainos pakėlimas obuoliui? Manau, kad Samsung bando dėl kažko spausti Apple ir nemanau, kad jie nežino ką daro, arba daro tai nepaskaičiavę. O gal, nebe toks jau ir svarbus tapo šis klientas, ypač kai kituose frontuose kandžiojasi.
Paprastas_zmogus 2012-11-26 22:08
Labas rytas http://techcrunch.com/2012/11/14/samsun ... for-apple/ Ir net jeigu tai būtų tiesa, Apple nuo to nė kiek nenukentėtų. Susirastų kitą procesorių gamintoją ir tiek. Vistiek savo procesorių kuria/tobulina patys ir jiems tereikia, kad kažkas pagamintų
Shinigami 2012-11-26 22:12
Regis per daug čia užsikabinusių prie to, kad obuolis didžiausias Samsungo užsakovas, bet pamiršo, kad Samsungas bando išstumti obuolį iš rinkos. Ir jei jam tai pasiseks, koks iš obuolio bus klientas? Samsungas dabar orientuojasi ne į dalių tiekimą, o į telefonų ir planšečių pardavimą. Ir jam dabar obuolys visai nereikalingas. Jam butu daug geriau, kad obuolys iš vis bankrutuotu. O ne kad butu jų klientų.
Paprastas_zmogus 2012-11-26 22:20
http://www.phonearena.com/news/As-court ... ts_id33122 Jei tikėt tuo straipsniu, Samsungui Obuolys daug svarbesnis, nei Obuoliui Samsungas.
Shinigami 2012-11-27 07:52
Kaip jau ir rašiau, čia tik žiūrint iš dalių pardavimų. Be to ten tie milijardai nėra pelnas, o apyvarta. Pelnas daug mažesnis. Tuo tarpu perėmus obuolio rinkos dalį pelnas bus kur kas didesnis. Nes dauguma obuolio pirkėjų yra labai mokus. O kai obuolys sugeba Amerikoje išsikovoti milijardinio dydžio kompensacijas, bei sustabdyti Samsungo pardavimus, tai nuostoliai kur kas didesni nei gauna iš obuolio. O pakeisti savo dalių vienintelio tiekėjo nėra taip paprasta. Juk obuolio produkcija yra išskirtinė. Tad pradėti jų produktu gamybos darbus reiktu pasiruošimo. Ir kas be ko produkcijos kaina iš kart kyla. Kitaip seniai butu pas kitus perėję. Dar vienas dalykas, visi gamina tiek kiek jiems reikia. Ir nelaiko gamybos linijų be darbo. Todėl tam, kad gauti reikiamo dalių kiekio reiktu tartis su didelių kiekių tiekėjų. Arba atsirastu dalių trukumas. Nes kiti tiekėjai tiesiog fiziškai negalės pagaminti reikiamo kiekio dalių. Tik šita priežastis ir stabdo obuolį nuo visiško Samsungo atsisakimo.
Paprastas_zmogus 2012-11-27 09:34
Taigi staipsny parašyta, kad Samsungo detalių iPhonuose yra gal tik 20 procentų... Nemanau, kad sunku būtų surasti kitus tiekėjus. Jie jau dabar, kaip matom, pamažu tą daro. Iš pradžių ekranai, po to baterija, dar vėliau procesorius ir t.t. Niekas neneigia, kad per vieną dieną peršokti pas kitą kompaniją nelabai realu. Kažkada mačiau sąrašą visų kompanijų, kurios dirba su Apple geležies gamyboj. Sąraše berods apie 300 kompanijų... Taigi jie jau DABAR dirba su labai dideliu kiekiu tiekėjų
Shinigami 2012-11-27 11:37
Ir tas didelis kiekis gamina skirtingas detalias. O čia reiks gaminti tas pačias pas skirtingus tiekėjus. Nebent kol kitas tiekėjas pasistatys pakankamai gamybos linijų. O Samsungui taip pat tai labai ne pakenks, nes jų telefonų paklausa taip pat auga. Tad gamybos linijų kuriose gamino obuolio produkcija dabar galės gaminti savo produkcija.
Simplicity 2012-11-27 12:34
Jei bent kiek pasigilint, tai ne taip jau ir paprasta ar pigu 32nm technologija paremtus procesorius kepti. Mažai yra gebančių tai daryti ir tokiais kiekiais kaip SAMSUNG... Naujos linijos labai pigiai ir paprastai nepaleisi, todėl tokie SAMSUNGo kaprizai Apple'ui gali skaudžiai atsiliepti (pvz., procesorių trūkumu). Žinoma, galima bandyti užsakinėti pas mažesnius, bet ten ne tie pajėgumai, yra kažkoks esamų klientų ratas ir įsipareigojimai... Apple savikaina nuo to tik didėtų... Papildyta Radau tokius gamintojus, kurie jau daro -32nm procesorius: QUALCOMM SAMSUNG ST-ERICSSON TEXAS INSTRUMENTS Dabartinius šeštos kartos Apple procesorius kepa tik SAMSUNG'as.
moo 2012-11-27 12:53
Aš irgi apie tą patį. Net jei procesorių kaina nebus didinama (jei galima tikėti anoniminio Samsung atstovo pareiškimu vietiniam Korėjos dienraščiui) tai labai panašu į spaudimą. Gandas (arba ne) apie procesorius, baterijų istorija, šios dienos kito straipsnio, jau oficialaus asmens pareiškimas apie tai, kad be Samsung technologijų apskritai nebus Apple gaminių jau panašu į rimtesnį info spaudimą. Kokie to tikslai? Gal Samsung nori, kad Apple atsisakytų savo teisminių pretenzijų, gal tiesiog žino kad jie yra geriausi (pajėgiausi aprūpinime) ir Apple jų nepakeis taip greitai, o gal tiesiog Samsung jau pakankamai uždirba kitose vietose, kad laikytų užantyje kandantį padarą - gamybos linijų (ar kitų pajėgumų) "atlaisvinimas" galėtų reikšti daugiau nuosavų gaminių t.y. daugiau pelno.
MantasNo 2012-11-27 21:17
Apple akciju verte stabiliai krenta jau keli menesiai, ko nebudavo po naujo irenginio pristatymo jau kuris laikas. O samsungas tai ne tik galaxy s3, ne tik tabletai, jie gamina labai daug ka, netgi laivus. Laikas parodys, kas tikra, o kas tik burbulai Panasu, kad jau ir rodo
Paprastas_zmogus 2012-11-27 23:12
Hmmm... Apple pardavimai ir pelnas nuosekliai kilo pastaruosius 10 metų. Samsung su savo telefonais tik neseniai pradėjo kilti į viršų... Tu teisus, laikas parodė.
Simplicity 2012-11-28 12:08
Obuolys lieka obuoliu... Fanboy'us visada ras kontrargumentą, kad ir kaip absurdiškai tas argumentas beskambėtų. Kas tas SAMSUNG su savo 70 metų istorija, obuolio procesorius, ekranus ir baterijas kepančiomis gamyklomis, trigubai didesniu kapitalu... Va, obuolys tai jau kitas reikalas— pirmasis kompiuteris, pirmasis telefonas ir pirmasis žmogus kosmose.