10 dalykų, kuriuos prarandame įsigiję išmanųjį telefoną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius V 2012-11-29 15:44
1. Dar prieš atsirandant telefonams irgi buvo galima pigiau pasiklausyti muzikos įrašų ir kitokių įrašų, vietoj to, kad nueiti į koncertą, galų gale ne visada tas koncertas vyksta arti. Taip, kad manau žmonių į koncertus eina tikrai ne mažiau, tačiau atsirado daugiau galinčių pasiklausyti muzikos į juos nenuėję. 3. Efektyviausi darbo metodai ar priemonės niekad nebuvo pats sveikiausias variantas. Kiekvienas turi išsirinkti kas jam yra svarbiau ar kiek savo sveikatos gali paaukoti vardan efektyvesnio darbo / rezultato. 4. Nuo keleto lašų telefonas tikrai nesuges, o prie įšokimą į baseiną visada galima į pasidėti ant sauso paviršiaus. Jeigu ir tai ne išeitis, tai siekiant apsidrausti nuo tokių spontaniškų šlapių nutikimų, reiktų, kad visa informacija būtų laikoma debesyse, o mobilus telefonas apdraustas (ką jau kiek žinau siūlo kai kurie ryšio tiekėjai), bei tinkamai apvilktas. 5. Iš šios padarytos išvados galime teigti, kad žmonės mažiau linkę pasinerti į fantazijų pasaulį, o daugiau koncentruojasi ties bendravimu..? Susidaro toks įspūdis, kad viena veikla pakeičiama, kita, niekuo neblogesne. 6. Nebemokame ne todėl, kad įpratome bendrauti tik per atstumą, o todėl, kad draugai žino jog yra galimybė perspėti jį, kad ketinate ateiti ir jis turės laiko tam susitikimui tinkamai pasiruošti. Toks siurprizas dažnai netgi tampa nemalonumu abejoms pusėms. 8. Galbūt ir bunka socialiniai įgūdžiai, tačiau informacijos paieškos įgūdžiai tik gerėja. Panašų kad žmonėms informacija yra svarbiau už bendravimą. Deja, bet tenka pripažinti, jog su prastais socialiniais įgūdžiais, dažnai ir informacijos dalinimasis ar pateikimas tampa sudėtingesnis. 9. Žaidimai po ranka, bet tik tokie kurie reikalauja labai mažos sąveikos su žaidžiančiuoju, kol kas. 10. Išmanieji telefonai mums suteikė galimybę, jausti didėjančią atsakomybę už savo daromus veiksmus ar išsakytas mintis. Tai priešingai, gali sumažinti norą vartoti alkoholinius gėrimus. Nes tu jau iš anksto žinai, jog tavo veiksmai, gali būti užfiksuoti.
Dzastis 2012-11-29 16:04
Yra tiesos, bet straipsnio antraštė turėtų būti "10 dalykų, kuriuos prarandame įsigiję išmanųjį telefoną, vietoj laidinio telefono"
immortallt 2012-11-29 17:16
Totali nesamone. Paima ekstremuma, kur pasaulyje saujelei zmoniu glaima pritaikyti ir tiek. O atvykimas pas draugus nepranesus - tai izulu. Blem, gal as meiluziu pora parsivedes.
dyendy 2012-11-29 17:25
jau vien is kur informacija paimta baigiasi *.ru... blogi blogi kapitalistai. Jei neturi atsakomybes ir sveiko proto tai gali ir kambaryje pilnam plunksnu uzsigauti. Kaip? Su plunksnakociuu i aki isidurti! Argi tai reiskia kad pauksciuai yra zudikai? Ka praradome issivyscius plunksnoms .ru cha
Karvė 2012-11-29 17:31
Paskutinis punktas labai gerai iliustruoja, kokiems žmonėms tai yra problemos. Dar geras tas su netikėtais vizitais. Naudoji Foursquare ir gali netikėtai pamatyti, kad kažkoks draugas yra netoli, ir tada su juo susitikti - asmeniškai taip kelis kartus man buvo, taigi net sakyčiau priešingai - didesnė tikimybė susitikti kažką netikėtai.
Shinigami 2012-11-29 17:46
Grynas mėšlas. 1) Gyvąsias patirtis pakeičia virtualios Absoliuti nesąmonė. Koncertai nevyksta man patogiu laikų ir patogioje vietoje. O jei noriu paklausyti grinos fonogramos tada ir nueisių į koncertą. 2) Asmeninis gyvenimas – viršininkui ant delno Po darbo valandų man gali rašinėti viršininkas kiek nori aš tuo metu nedirbu. Tad viskas ką parašė yra tik pirmadienio darbotvarkė. 3) Žala sveikatai Tai tegul pasako kas sveikatai sveikatai nekenkia. Net ir sportas kenkia sveikatai. Kvėpavimas taip pat kenkia sveikatai, nes gripo virusas plinta oru. 4) Paranojiška baimė sušlapti Kur jie tokį debilą surado kuris dėl telefono turėtu paranojiška baimę sušlapti? 5) Užmirštas skaitymo malonumas Aš jo nepamiršau, aš jo niekada ir neturėjau. Net kai telefono neturėjau. 6) Spontaniškų malonumų išnykimas Ateiti į svečius nepranešus labai didelis džiaugsmas? Turbūt didžiausia džiaugsmą sukelia tai, kai ateini ir sužinai kad draugo namie nėra, o ten vilktis teko per visa miestą sausakimšame troleibuse per lietu. Tikrai labai didelis džiaugsmas 7) Nauji rytiniai rūpesčiai Jokiu nemalonumu jei pamiršti pasikrauti ne pastebėjau. Nes bus tas pats lig jo visai neturėčiau. O jei pamiršai vakare pajungti telefoną į krovimą. Kaip yra sakoma: "Nuo durnumo vaistų nėra". 8) Bunkantys socialiniai įgūdžiai Kažkaip neteko matyti asmens kuris kavinėje atėjęs su draugais butu užsiėmes tik savo telefonu. O jei ateini vienas - tai bendrauti su nematomu draugu butu ne labai gerai Geriau jau su telefonu bendrauti. 9) Žaidimai – visada po ranka Arba kitaip sakant telefonas apsaugo nuo nervinių ligų. Nes nereikia pastoviai nervuotis nežinant ar tave kas puola ar ne. 10) Linksmybėms – ne Kas čia per nesąmonė? Gero vakarėlio metu per kuri pradėtum krėsti tokias šunybes dėl kurių tau vėliau reiktu gėdintys, tu buni tokioje stadijoję kad tau nusispjauti ar tave fotografuoja ar per nacionaline televizija rodo. O jei esi normalioje stadijoje tai nedarysi kažko dėl ko vėliau reiktu gėdintis.
Kledaras 2012-11-29 17:59
Straipnio autorius neišgali nusipirkti išmaniojo.. Taip ir ne kitaip.
MindaugasV85 2012-11-29 22:07
O aš neturiu išmaniojo, nors mano darbas labai susijęs su technologijom ir tikrai išgaliu nusipirkti išmanųjį. Sutinku su straipsnyje išvardintais punktais, ypač su bendravimu. Žmonės nebegali susikoncentruoti į bendravimą vienas su kitu - tai nuolat pertraukia draugų, draugių sms'ai (nors čia nė išmaniojo nereikia). Ir svarstau kiek mano gyvenimą palengvintų išmanusis: skubiai prireikė internete rasti informacijos arba pasitikrinti el. paštą. Bet ne retai taip pat "skubiai" užsimanau pasimylėti, bet kažkaip išsiverčiu ir be to (neinterpretuokit klaidingai ). Ir neapsimetinėkit išskirtiniais - jūs esate būtent tie, kuriems išmanusis daugiau kenkia nei duoda naudos. Tik to jūs nesugebate įsivertinti, nes atskaitos tašką imate "šiandieninį save". P.S. Kadaise buvo labai normalu nueiti pas draugą jo iš anksto neperspėjus - perspėti dažnai nebuvo galimybių (ne pas visus namuose dar buvo įrengti vietiniai tel.). O šiandien jau tai vadinama įžūlumu?
Myslius 2012-11-29 22:17
Na ne visiskas meslas, yra tiesos. Gal ir atrodo kaip technofobo parasyta, bet nemanau jog taip yra. Kad ir kaip ten bebutu, pliusu daugiau nei minusu, pirkti verta, jei tik galimybes leidzia.
Marine3D 2012-11-29 23:02
jei įvyksta kas 10 punkte parašyta, tuomet 4, 6 ir 8 punktai nebetenka prasmes
Anonymous 2012-11-29 23:18
Nesutinku su straipsniu Telefonas tam ir yra, kad knygas skaityčiau. Interneto telefone nenaudoju - internete facebūkū neturiu, taigi virtualus bendravimas tik virtuvėj prie alaus () Daug telefonu nekalbu - pusantros valandos mėnesiui pilna užtenka - nemanau, kad tiek laiko šnekėdamas telefonu nutolstu nuo greta esančių Aš net nepažįstu nė vieno, kuriam tiktų daugiau nei trys punktai iš sąrašo! O tokių, kurie pakliūna į visu dešimt - jie ir yra Lietuvoje, tai vienetai... Bet skaitau straipsnį, tai tas smartfonas toooks blogio įsikūnijimas atrodo!
zamzungas 2012-11-29 23:34
Tai kam tada tau smartfonas?Knygom skaityt skirtos skaityklės ir planšetės jei norisi nagliau, o tai darytisu smartfonu tai grynas akių gadinimas ir kaip straipsnyje pastebėta net ir stuburo... Teisingai sako, kad pas mus smartfonus tik dėl mados perka
DJ_LFS 2012-11-30 01:29
11 ir esmine problema - tacskrynas, ziauriai nepatogus, uzknisantis valdymo budas, pats nepatogiausias koki tik buvo galima israst
Shinigami 2012-11-30 08:16
tachscreen šiuo metu pats idealiausias valdymo būdas. Nenorėčiau savo planšetės valdyti kaip seno telefono.
VanBuren 2012-12-01 09:22
Užkliuvo keli punktai: Na čia iš vis... Taip galėjo parašyti tik žmogus, nesusidūręs su kompiuteriniais žaidimais. Nė vienas save gerbiantis geimeris nežaidė ir nežais tokių menkaverčių Worms klonų kaip Angry Birds ir panašių niekučių. Ar jūs galite sau leisti telefonu žaisti Baldurs Gate, Fallout, Uncharted, Heavy Rain, ar tą patį COD???
trapecijus 2012-12-02 20:26
Pirmas naujo nario komentaras ir toks korektiškas - punktai, lietuviški rašmenys, didžiosios-mažosios raidės, teksto išdėstymas, nuomonė - aišku subjektyvus dalykas. Džiaugiuos, kad pagaliau turim naują narį ne ''Delfi style''.
immortallt 2012-12-02 21:40
Turiu smartphone'a, bet ne vienas punktas netinka. Naudoji pagrinde del kartais prireikusiu dalyku pasitikrinti darbo ar laisvalaikio tikslais, kaip dviracio ir sporto kompiuteri. O inikimas i telefona priklauso ne nuo modelio ar jo galingumo, bet nuo poziurio. Drauge su sena nokia, bet telefono nepaleidzia is ranku. Maniskis buna padetas ir pamirstas, kol niekas neskambina ar man neprireikia paskambinti. Zaidima isirasau, tik kai vaziuoju kokiu autobusu ar tenka kazko laukti.