Kilus konfliktui Kinijoje kapavietė atsidūrė vidury statomo dangoraižio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-12-10 13:38
Ar ilgai tems Kinijos rėžimas? Kuo labiau Kinijoje paplis internetas, tuo daugiau kinai pamatys demokratijos privalumų.
Donattello 2012-12-10 15:38
Pakankamai ilgai manyčiau. Politinė cenzūra tai labai stipri tiek laikraščiuose, tv. internete. visur. Bet ir viskas.
Osiris 2012-12-10 15:48
Nepriimt 150tukst dolcu - idiotizmas, o ne demokratija. Lietuvelej irgi labai jau truksta komunizmo. Visai tinginiais pavirtot nuo savo teisiu.
Karvė 2012-12-10 22:37
Man patinka Kinijos verslininkų/valdžios požiūris į tokias problemas - jie apstato aplink taip, kad tas vienas užsispyręs ožys nebegalėtų nieko perdaryti. Ir vis tiek persikels jie tą kapą, nieko nepadarys. Taip pat man rodos čia tos akcijos yra ir šiokios tokios demonstracinės - kad pasauliui parodytų, atseit ir Kinijoje demokratija. Juk jei būtų komunizmas, niekas neklaustų - nukastų tą kapą ir dar pasisektų, jei kokią nors kompensaciją apskritai gautų. O čia va pasirodo, kad ir pas juos demokratija, žmonių nuomonės klauso.
Sloth 2012-12-11 09:26
Kuo labiau Kinijoje paplis internetas? O jis tavo nuomone nėra pakankamai paplitęs? Ir per kur jie pamatys tuos demokratijos privalumus? Atsidarę užblokuotą wikipedia? O gal žiūrėdami blokuojamą youtube? Twiteris ir facebookas irgi blokuojami. Ir niekas dėl to nesiskundžia, nes jų poreikius patenkina vidinės alternatyvos. Apie demokratijos privalumus visi kinai, kurie nori žinoti, jau seniai žino. Turiu tarkim draugę kinę, studijavo metus Lietuvoje, keliavo po Europą, puikiai žino kaip veikia demokratija. Ir ką? Baigus studijas ketina dirbti valdžios struktūrose ir palaiko komunistų partijos ideologiją dauguma klausimų. Ir žmogus pakankamai išsilavinęs. Tokių kinų daug. Esmė tame, kad ir išsilavinusių bei platesnio mąstymo kinų didelė dalis palaiko komunistų partiją. Daugeliui kinų ko gero užtektų korupcijos pašalinimo ir didesnio skaidrumo. Žodžio laisvė net neatrodo tokia opi problema. Žodžiu, vakarietiškos "demokratijos" Kinijoj nesitikėkit.
Shinigami 2012-12-11 13:30
Vakaruose demokratijos nėra, ten tik anarchija. http://lt.wikipedia.org/wiki/Anarchija