Elektra į namus – lazerio spinduliais (Video)  (3)

Viena Vašingtono valstijoje įsikūrusi kompanija tobulina bevielę technologiją, kuria elektra būtų tiekiama naudojantis lazerio spinduliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reuters agentūra pranešė, kad kompanijos Lasermotive mokslininkai ir inžinieriai nepilotuojamiems nuotoliniu būdu valdomiems skraidymo aparatams (angl. drone) reikalingą energiją tiekia lazerio spinduliais. Jų nuomone, tokiu pat būdu būtų galima aprūpinti elektros energija ir pastatus. Tai reikštų, kad dabartiniai elektros perdavimo tinklai taptų nebereikalingi.

Video reportaže pasakojama, kad nedidelį (modelinį) helikopterį, aprūpintą vos 5 minutes tegalinčia veikti baterija, jie išlaikė kybantį ore daugiau nei 12 valandų, periodiškai pakraudami jo bateriją lazerio spinduliais perduodama elektros energija. Šiuo metu firmos technologija labai domisi kompanija Lockheed Martin Corporation, kuri planuoja šitaip maitinti vieną iš savo Stealth tipo lėktuvų.

Firmos atstovas teigia, kad ateityje didelius elektros energijos kiekius būtų galima perduoti palydovų tinklais. Toks energijos perdavimo būdas yra ne tik moksliškai, bet ir ekonomiškai perspektyvus.

Čia galite pasižiūrėti Reuters korespondentės interviu su firmos atstovais:



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(5)

Komentarai (3)