„Internet Explorer“ klaida leidžia programišiams sekti pelės judesius (Video)  (0)

Programinės įrangos gigantas „Microsoft“ stengiasi atnaujinti savo naršyklės „Internet Explorer“ įvaizdį pristatydamas naujas, žymiai pagerintas ir saugesnes jos versijas, tačiau portalas „Wired“ praneša, jog atrasta klaida, su kuria programišiai gali sekti pelės judesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią klaidą pastebėjo interneto rinkos tyrimų bendrovė „Spider.io“ ir „Microsoft“ tai neva pranešė dar šių metų spalio pabaigoje. Visgi programinės įrangos gigantas klaidos nepataisė ir visos versijos, pradedant „Internet Explorer 6.0“, yra pažeidžiamos tam tikru kodu.

Atrodo, kas čia galėtų nutikti blogo? Užsienyje yra internetinių bankininkystės sistemų, kurios yra labai saugios. Jos reikalauja dalį slaptažodžių įvesti su klaviatūra, kuri yra ekrane, tad jei, sakykime, jūsų kompiuteryje yra virusas, kuris seka klaviatūros paspaudimus, jis visų reikiamų kodų neišgautų, bet sekant ir pelės judesius, tai padaryti galima visai nesunkiai.

Žinoma, pavogti internetinės bankininkystės duomenis iš gana atsargaus vartotojo yra sunku, tačiau panaudojant įvarius metodus visai įmanoma. Štai kodėl „Microsoft“ galėtų reaguoti šiek tiek rimčiau į šią savo naršyklių klaidą, kurios trumpas veikimas – video apačioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)