Europa visiškai atsisako ACTA sutarties  (4)

Kaip pranešama, Europa visiškai atsisako ir palaidoja ACTA (angl. Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA) sutartį, nes Europos Komisija po ilgų svarstymų galiausiai nusprendė, jog ši sutartis nėra tinkama ir tokia forma, kokia yra, niekad negali būti priimta Europos Sąjungoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų pradžioje internete kilo sumaištis, kai pasirodė dokumentas, vardu ACTA. Šiuo liko nepatenkintos įvairios interneto organizacijos, o daugelis teigė, jog jei sutartis bus visiškai priimta, tai reikš laisvės internete pabaigą. Pradiniai darbai jau buvo pajudėję į priekį, bet vėliau viskas užstrigo, o dar vėliau visko buvo atsisakyta.

Mes galime priminti, jog dauguma Europos Sąjungos valstybių, tarp jų ir Lietuva, Sausio pabaigoje Tokijuje pasirašė prieštaringai vertinamą Tarptautinę kovos su piratavimu internete sutartį, tačiau vėliau praktiškos visos šalys savo nuomonę pakeitė. Tuo tarpu, ACTA yra antipiratinė prekybos sutartis, kuria buvo siekiama apsaugoti tarptautines intelektinės nuosavybės teises ir nustatyti tarptautinius intelektinės nuosavybės apsaugos standartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(0)
(15)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: