Kaip išgelbėti sušlapusį elektroninį prietaisą?  (8)

Kartais, deja, pasitaiko, kad elektroniniai prietaisai įkrenta į kriauklę ar tualetą; daugeliui yra tekę ant jų atsitiktinai išlieti stiklinę geriamo vandens ar kavos. Portalas Gizmodo.com pateikia patarimus, ką reikėtų daryti, į elektroninį prietaisą patekus vandeniui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Be abejo, pirmas būtinas veiksmas – aparato išjungimas. Pagrindinį pavojų sukelia atsiradęs trumpas sujungimas, dėl to reikia veikti nedelsiant.

Jeigu prietaisas turi akumuliatorių, būtina jį išimti. Svarbiausia yra atsisakyti dažnai atsirandančios pagundos įsijungti prietaisą jau po kelių valandų. Su sušlapusiu prietaisu reikėtų atsisveikinti bent kelioms dienoms.

2. Išimti atskiras prietaiso dalis, mobiliojo telefono atveju tokias kaip galinis dangtelis ar SIM kortelė. Reikia nuimti kuo daugiau prietaiso dalių, jeigu tai yra įmanoma. Kuo daugiau oro pateks į prietaiso ertmes, tuo greičiau išdžius ten esantis vanduo.

3. Dulkių siurblys su siauru antgaliu šiuo atveju gali būti itin vertingas. Iš atskirų prietaiso dalių būtina pašalinti susikaupusią drėgmę. Jokiais būdais negalima naudoti plaukų džiovintuvo ar mikrobangų krosnelės. Tai pat nereikėtų kratyti prietaiso, verčiau jau džiovinti jį naudojant rankšluostį.

4. Nors tai skamba keistai, bet prietaisą reikia įdėti į sausų ryžių pilną dubenį – tai yra vienas iš geriausių būdų pašalinti susikaupusią drėgmę. Dribsniai pusryčiams šiuo atveju taip pat gali puikiai atlikti drėgmės pašalinimo funkciją.

5. Dubenyje su dribsniais ar ryžiais prietaisą reikėtų laikyti net dvi paras. Jeigu vis dar yra tokių drėgmės požymių kaip, pavyzdžiui, aprasojęs ekranas, prietaisą vertėtų dar ilgiau  palaikyti dubenyje.

Jeigu nebėra drėgmės požymių, reikia rizikuoti ir įjungti prietaisą. Su trupučiu sėkmės galite tikėtis, kad Jūsų prietaisas ir vėl atliks numatytas funkcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(68)
(2)
(13)

Komentarai (8)