Prezidentė: žmonės per referendumą dėl atominės elektrinės buvo apgaudinėjami

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2013-01-12 23:26
Bet kad liaudis nepasimoko.. o ka kalbėt kai į seimą patenka prisidirbę politikai ar su teisiami kaip darbo partijos nariai. Apsurdas, db Socdemai, prisidrbs tada Koncervai su Liberalais ateis ir karusele sukas. Estijoj patinka vienas dalykas - valstybes vizija kuria spec. grupe, kuri nesikeičia atėjus naujai valdžiai, ir seimas/vyriausybė derina veiksmus prie tos ateities vizijos. O pas mus visos vyriausybės keičia kaip kojines tas vizijas ir blaškosi, kas neduoda jokios naudos.
vazzy 2013-01-12 23:44
as isvis nesuprantu kaip galima prileist prie VISOS LIETUVOS BIUDZETO tuos kurie yra nusikalte, jiems vyksta teisminis procesas? gi jie nusikalteliai ir dar planuoja kaip geriau lietuvai. cia yra kaskoks paradoksas, kai vagis bando isaiskinti tautai kaip reikia taupyti ir nevogti pinigu. kaip gali kasnors vykti teisinga linkme kai seimas yra toks margas? belekiek partiju, kurios net neturi jokios vizijos. apskritai pagal mane jos yra kenkejiskos, nes tik sneka, kaip anie negerai daro, kaip tie negerai daro, bet patys realiai nieko nesiulo, tik daug loja ir kisa pagalius i ratus. jie realiai yra tik tam, kad juos isrinko labai specifinis elektoratas ir ju isrinktieji vygdo savo pazadus, kurie kartais buna visiskai nelygiagretus su valstybes vizija.
BlueC 2013-01-22 17:45
Jei kas pamenat šią diskusiją, tai kaip ir sakiau - bus dar vienas referendumas. Pirmieji požymiai, kad yra viekiama šia linkme: D.Grybauskaitė: jei partijos sutars dėl atominės, reikės dar kartą atsiklausti žmonių
kionig 2013-01-22 19:42
Tai čia ne tai svarbiausia. Labai tikėtina, jog bus. Bet va kaip bus... Čia ir yra šuo pakastas. Manau, kad vėl bus nubalsuota panašiomis proporcijomis kai balsuos 1/3 Lietuvos gyventojų.
Arns 2013-01-22 20:19
kioning, esminė problema kodėl Lietuva sėdi Š, kad nesiklausoma visų tų dėl kurių "dirbama" nuomonės. Ir reiktu ne dėti į šuns dienas aktyvius žmones, o patiems persvarstyti projektus, nestatyti vežimo prieš arklį, nes norėjo kaip geriau, o gavosi kaip visada.
kionig 2013-01-22 20:27
Taip, visada norėjo lietuviai geresnės valdžios, bet išsirinko kaip visada
Arns 2013-01-22 20:46
Ojojoi, kokie mes gudrūs ir šmaikštūs. Graikai, kaip ir ispanai su portugalais labai daug investavo į infrastruktūrą, atseit geras kelias niekam nemaišo, o dar ir naudos duos. Tą ir aną galima pasistatyti, šį bei tą susiorganizuoti. Na tai ir prisiėmė įsipareigojimų daugiau nei gali panešti. O ką, mūsų VAE "saugumo ir pigumo įsikūnijimas", kuriam patvirtinti nereikia jokių skaičiavimų, tik reik skubėt pirkti, kol dar reaktorių kainos žemos, didelis išmanaus taupumo pavyzdys? Paskaičiuokim kurmiai: 6 milijardai VAE, apie 2 milijardus dabar kasmet mokėsim dengdami ankstesnes skolas, po 1 milijardą kažkur a)elektros tiltas su Lenkija b) su Švedija c) dujų terminalo statybos d) Railbaltica projekto tęsimas (dar nė trečdalio LT geležinkelio nenutiesė, bet jo labai reikia estams, tad mainais už investiciją į VAE reiks skubint šį projektą). Nepamirškim kad ES remia regioninio dujų terminalo projektą, kuris greičiausiai iškils Latvijoje, tad reiks bent 0,5 milijardo tikrai prisidėt. Dar Paimkim svaičiojimus su skalūninėmis dujomis, į kurias norima investuoti... Chebra, su tokiom išlaidom per artimiausius metus, plius normalus gyvenimas, apie nedeficitinį biudžetą kalbėtu tolygu kaip apie rožinį vienarągį Lietuvos miškuose svaičioti. Ką sako konstitucija? Politikai renkami ATSTOVAUTI Lietuvos žmonėms. Bet kuris savivaliaujantis turi sėdėti Lukiškėse, kur jam ir vieta. Bet kol toleruojam tokius, tai ir gauname neveiklią, tingią, kyšių reikalaujančią valdžią, kuri atstovauja savo, o ne valstybės(kas tolygu mano) interesus. Pasvarstėm pakankamai? Taigi atsakymas NE!!!!!!!!!!!!!! Dedam lauk projektą ir viskas baigta. Jei kažkam negana, tai nereikia būti Jahovos liūdytoju, kuris išvarytas pro duris, lipa pro langą. T.y neieškoti aplinkkelių, kaip apsukti žmones, o dar kartą sėsti, aiškinti, diskutuoti, pateikti trūkstamus skaičius, įtikinti kad pinigai bus panaudoti efektyviai ir t.t. Ir tik gavus visuotinį pritarimą vykdyti projektą. Kieno pinigai, tie ir aktyvūs. Jei jaunimas nori VAE, bet sėdi Anglijoj, tai tegu susimeta ir pastato. Ta aktyvioji Lietuvos dalis, kuri bent bando valdyti valstybę sako ne, ir reikia jos klausyti. O tai paskui stebisi kurtieji, ko čia liaudis sukilo ir svetimus tankus su gėlėmis pasitinka.
BlueC 2013-01-23 09:44
Arns, Na ir suplakei viską. Atseit čia platus požiūris ir visumos matymas? Matymas platus, tik išvados siauros. Visi išvardinti projektai vykdomi ar bus vykdomi nepriklausomai nuo to ar statysim VAE, ar nestatysim. Dėl SDG regioninio terminalo, tai dar galima abejoti dėl Latvijos, nes mūsų statomas gali patenkinti regioninius poreikius, o Latvijoje yra didelė Gazprom lobistų įtaka - projektas niekaip nepajuda iš vietos. Čia nedėčiau taip garantuotai. RailBaltica aplamai tik Lietuvoje iš viso kas nors daroma, tai nereikia čia estų kišti - dar Latvija yra tarp jų iš mūsų. Elektros tiltai ir prsijungimas prie Europos elektros sistemos įmanomas tik turint bazinį generavimą, tai VAE kaip tik privalumas. Dabar 1,5-2 mlrd. litų iškeliauja iš Lietuvos už elektrą arba už dujas jai gaminti. 3-4 metai ir investicija 6-7 mlrd. padengta. Na gerai, dividendai planuojamai apie 0,5 mlrd. tai per 10 metų atsipirks. Tai beveik kaip žaliasis PV elektrinių biznis, su 1,5 lt tarifais . Tai gal geriau nei investuoti į kelius ar sporto arenas? O dėl atstovavimo žmonių valiai, tai pirma reikia suprasti - žmonių valia manipuliuojama kaip tik nori. Jau rašiau kaip tą valią bus galima pakoreguoti, kai viskas bus taip kaip "reikia".
Arns 2013-01-23 13:37
Primink, kiek mūsų biudžeto pertekliaus yra? Turėtumei suprasti, kad su minusų ir dar didesniu minusu visų neįgyvendinsim. Tik arba prisiskolinsim be galo daug, kas ateityje visiškai neleis patiems valdyti biudžeto, nes bus prisiimta per daug įsipareigojimų arba virs amžiaus statybomis, kas labai įprasta pas mus. Šiaip Lietuva su Latvija mušėsi dėl tilto su Švedija, pas kuriuos išlįs galas. Latviai nusileido. Bet jie statosi, o mes ne dujų saugyklas, tad neabejotinai didelės apimties dujų terminalas bus ne Lietuvoje. Ir tai arba latviai kurie to siekia, arba estai (pagal neseną studiją užsakytą ES, Suomių įlankoje rekomenduota). Estų premjeras labai nesenai pabrėžė, kad je jaučiasi atskirti nuo pasaulio (jų nacionaliniam oro vežėjui gresia užlinkimas), nori vystyti Rainbaltica projektą. Faktas kad kol mes nenusitiesėm, nėra kaip spardyti užpakalių latviams. Kaip su švedais nežinau, bet dauguma ekspertų atvirai yra pasakę, kad su Lenkais, jei norėsime parduoti elektrą iš VAE reiks statyti antrą, nes praleidžiama gale elektrinės rezervui nepakankama. Tad labai realu, kad šiuo keliu mes nebent importuotume elektrą. Na ir kas kad iškeliauja? Aš butą sau irgi nuomojuos, nors suprantu kad teoriškai labiau apsimokėtu būti ne nuomininku, o savininku. Bet tai PER BRANGU. Tad jei turi įdėjų kaip skolinintis dar tokiomis sąlygomis kaip iki krizės, prašom eik į valdžią. Absoliučiai visos, ir ne vien Lietuvos, labai trokštu sužinoti. Daug projektų stringa, nes skolinimasis labai nepalankus, o kuo daugiau skirtingų projektų vienu metu įgyvendini, tuo mažiau tau sąlygas "gerins". Jei bijai vilko, neik į mišką. Žinok demokratija labai tamsus miškas. Daug saugiau išsirinkti nepakeičiamus vadus, kurie vadovautu ien savo nuojautomis ilgus dešimtmečius. Ir kursas nesikeistu, ir terminai nespaustu... O jei jau žaidžiam demokratiją, tai metas pasiklausti, kodėl niekas netiki tuo kas daroma. Propaganda neveikia, jei yra pasitikėjimas tuo kas atliekama bei kas atlieka.
vvv2 2013-01-23 13:47