„Microsoft“: „Windows Phone“ telefonų pardavimai per šventes buvo neįtikėtini

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

infoguru 2013-01-09 17:53
"ant scenos pasirodęs „Microsoft“ vadovas Steve Ballmeris pareiškė, jog per praėjusias šventes „Windows Phone“ OS varomų išmaniųjų telefonų buvo parduota penkis kartus daugiau, nei užpernai tuo pačiu metu." Straipsnio pavadinimas atrodo daugiau mažiau kvailai po tokios "statistikos" Užpernai buvo parduotas 0 telefonų. Šiemet - 5. Skaičiukus Balmeri prašom, o ne žodžių žaismą. Rinkos dalis, beje, anot netmarketshare viso labo 1.05 % ,o pagal Wikipedia Q3 netgi krito: 2012 Q3 2.4% / 1.0% 2012 Q2 2.7% / 1.0% 2012 Q1 1.9% / 0.6% Palyginimui Android: 2012 Q3 72.4% / 28.6% 2012 Q2 64.1% / 23.5% 2012 Q1 56.1% / 19.3%
EdgaBimbam 2013-01-09 18:06
juokingi man tokie pasisakymai. Rinkos uzimtumas nesiekia 3% ir balmeris laimingas visur aiskina, kaip wp8 nesustabdomai populiareja/dideja.....
faktas 2013-01-09 19:11
Na per šventes augo visų telefonų pardavimai. Kažkur mačiau straipsnio antraštę (bet neskaičiau straipsnio), kad per šias šventes populiariausios dovanos buvo išmanieji telefonai. Turbūt net Symbian pardavimai paaugo. (-:
uodas 2013-01-09 20:23
sakykit ka jus norit, bet jei atejo mikrosoftas ir savaime aisku, kad jo dalis netolimoje ateitije sieks bent 30proc - idirbis yra, pas zmones rankos is teisingu vietu isdygusios, suderinamumas su personaliniais kompiuteriasi bus greiciausiai didesnis nei kitu, nes ju platformos ten dominuoja, o senesnei kartai tai labai svarbu, kai jau viskas isanksto instaliuota ir jokiu "next", "next" spaudinet nebereikia. ir atsiminkit neseniai kaip buvo su google chrome - katik irgi kai pasirode pirsta ciulpe - va praejo mazas laikas ir atsikando toookia savo dali. taipkad androidas tikrai nebus toks lideris-išsišokelis, koks yra dabar.
Mbucks12 2013-01-09 20:59
Androidas iššoko todėl kad yra nepralenkiamas konfiguracijoj. Gali pakeisti bet ką ir bet kaip. Plius nežinau kam kaip, bet aš po seno SE K-750 paėmęs androidą pirma kartą į rankas akimirksniu viską supratau kas ir kaip. Androido funkciolumas, plus gausybė appsų, plus tų apsų elementariausias įsirašymas lemia tai, kad jam nėra lygiu, net iOS negali pasigirti tiek pliusų. O kur dar visokie appsai skirti specialiai vienam puslapiui. PO iphone 5 nusimato iOS kritimas, ne androido. Nes tai ką google padarė su androidu yra tiesiog neėtikėtina ir visi kiti atsilieka. O ir Android fanų tik daugėja.
MantasNo 2013-01-09 21:31
Androidas issoko nes yra pigiu kainu lyderis Turbut kokia 90% devicu su androidu nekainuoja 200baksu
infoguru 2013-01-09 22:15
Senesnei kartai spėju yra giliai pašvilpti ant WP. Suderinamumas su PC kai dabar visi pasinešę ant planšečių, o pačio WP verslui, inžinerijai dėl uždaro kodo taip lengvai neina pritaikyti kaip Android? Vargu ar šiandiena kai yra cloudai tas PC suderinamumas kam nors dar aktualu. O kalbant apie rankas tai jei marketingo skyrius ne kreivomis rankomis dirbs tai gal kas nors išeis gero, nes IT skyrius kaip padirbėjo 95 ir prie XP tai nuo to laiko nieko doro nenuveikė, tik dizainerių perpieštas ikonas ir fonus sugebėjo pakaitalioti ir W8 naują screensaverį su kvadratukais pakūrė ir tiek žinių. Jie net naršyklės per tiek metų nesugebėjo normaliai parašyti jau nekalbant apie "defaultines" programas kaip notepad, paint, mediaplayer. Kur jau jiems normalią OS padaryti. Jei klystu sakykit kodėl XP rinkos dalis taip lėtai mažėja jei sulig naujais Windowsais IT skyrius taip viską "patobulina"
Paprastas_zmogus 2013-01-09 22:25
O ką Linux entuziastai nuveikė gero nuo XP laikų? http://www.youtube.com/watch?v=Sh-cnaJoGCw
faktas 2013-01-09 23:36
Jo kalboje lyg ir yra tiesos, bet labai jau ironizuoja, kad žiūrėčiau toliau nei 5 min. Erzina. Dėl Android programėlių gausos... Kaip ir visose sistemose, dauguma tų programų - šlamštas, todėl kiekį reikia vertinti atsargiau. Beje, 3/4 man net neleidžia parsisiųsti. Gaunu kažkokį Error 413 pranešimą, nors telefonas turi patempti bet kurią programą, kokia tik sukurta Android telefonui. Ir svarbiausia, kad nelabai kas žino, ką reiškia tas Error 413. Prisiskaičiau pačių įvairiausių versijų forumuose, kaip ten kam atrodo... Žiūrėsim, kaip ten bus su tais WP per artimiausius 2 metus. Kol kas tik Lumia 920 atrodo patraukliai, bet kaina nelogiška. Na o Samsung nelabai skuba su WP, kai milijardus skaičiuoja iš Android. Jei MS nori paskatinti pardavimus, jiems reikia priversti porą gamintojų pagaminti flagmatus, stipriai lenkiančius geriausius Android. Pvz., kažką su 8 branduolių procesoriumi ir 4 Gb RAM, Gorilla Glass 3 ir t.t. Kam to reikia? Ogi marketingui, kuris daug svarbesnis už praktinę reikšmę. Ir MS reikia judėti, nes kinų gamintojai masiškai pristatinėja labai pigius, bet puikių savybių telefonus su Android. Manau, jei Balmeris ir toliau taip grybaus, ilgalaikėje perspektyvoje karą laimės atviras kodas.
Paprastas_zmogus 2013-01-09 23:44
Toks flagmanas jau yra. Nokia Lumia 920 vadinasi. Iš tikro MS labai šauniai darbuojasi su WP ir jiems dabar reikia ne gražių skaičiukų tech. aprašyme, o normalaus marketingo. "Normalaus" reiškia, kad tai būtų paprastos ir aiškios reklamos, kurios potencialiems pirkėjams parodytų, kodėl verta rinktis WP vietoj Android arba net iPhone. Bet MS niekada nesugebėjo išleisti normalios reklamos. Visada kažkokiais marazmais užsiiminėja, o pinigų ant marketingo išmeta labai daug
EdvasP 2013-01-10 07:28
Dėl padidėjusių pardavimų tai juokinga. Tai kad prieš šventes išaugo netik WP telefonai. Visi telefonai. Bent jau Europoje. Planšečių pirkimai irgi šoktelėjo. O jei kalbant ne apie mobilius aparatus, tai visada buitinės technikos pardavimai išauga prieš Kalėdas. Televizorių kiek parduota. O čia truputį JAV ir truputį Europoj žmonių nupirko dovanų WP ir laimės pilnos kelnės Nieks nesako, kad žmonės gavę tokią dovaną apsidžiaugė. Na, nebent žmogus dovanotam arkliui į dantis nežiūri, o gal šiek tiek entuziastų patys to užsimanė ir įsigijo. Tada galima sakyti, kad ir kokia ta reklama, ji visvien veikia.
infoguru 2013-01-10 17:29
Tu toks kvailas, apsimeti ar tik XBox pristatymuose lankaisi? Linux nuo XP laikų atėjo į tavo televizorių, planšetą, telefoną, automobilį, šaldytuvą, cloudus ir visą aibę įrenginių apie kuriuos net neesi girdėjęs. Desktopinės OS kardinaliai atnaujino savo UI (taip, man labai patogi Unity ir Gnome 3 ir manau, kad tai geras žingnis į priekį.). Dėl to kad pastreikuoja desktopo draiveriai ant nekaikurių įrenginių man nėra ko kaltinti Linux, nes tai tų įrenginių gamintojų, o ne Linux reikalas paruošti tinkamus draiverius. Windows turi 80% rinkos ir su draiveriais vis viena pastoviai išlenda bėdos taip kad lyginant su Desktop Linux 1.5% rinkos dalimi Linux draiveriai veikia puikiai. Jei žmogus pažiurėjęs šį video nesuvokia, kad šiuo video chebra linksmai pasižiūri kaip ir ką jiems dar reikia tobulinti Desktopinėj OS tai nelabai yra ką su tokiu ir bediskutuoti: http://www.youtube.com/watch?v=BfLqLK7VdQY
Paprastas_zmogus 2013-01-10 17:42
Tai pala... Juokiesi iš MS, kad tik naujas ikonėles papaišo, nors vienintelis realus Linux pasikeitimas, kurį paminėjai - UI... Prie ko čia tas Xbox, išvis nesupratau...
infoguru 2013-01-10 18:09
Matyt dar neužaugai tai ir nesupratai. Kai užaugsi - suprasi.
Paprastas_zmogus 2013-01-10 18:48
Nes nemokėjimas skaityti kito žmogaus minčių = man dar reikia užaugti Yeah, right.
Leons 2013-01-10 19:19
Pirmasis nuklydot ne įtemą, kalbama buvo apie mobilias OS. Dėl pardavimų statistikos: http://faceit.lt/2013/nokia-pasigyre-di ... /#comments Pats išbandęs esu iOS, Android (ne vieną ir ne du) ir WP, prasčiausiai pasirodė Androidas. Mano nuomone, MS teisinga linkme eina, tik reiktų tiek lėšų marketingui skirti kaip Samsungas. Dėl to funkcionalumo - jums reikia kompiuterio ar telefono (tokie pliusai kaip išorinės laikmenos prijungimas per micro USB skamba labiau nei juokingai)? Dauguma jo net neišnaudoja nebent taupantys, kuriem smartphonas atstoja visą namų elektroniką Android minusai - crashinimas, polėtis veikimas ir neišbaigtumas (net ir Nexus produktai, kurie gauna tokį baisiai gerą supportą).
infoguru 2013-01-10 22:32
Na taip... kur jau ne... jau patikėjau.. Naudoju daugiau kaip metus. Nei crashino, nei lagino, nei neišbaigtumo jaučiasi. Nežinau gal pas tave 3 metų senumo aparatas. Tada sutinku. Aplinkui absoliuti dauguma naudoja, programuoja iOS ir Android. Ir nusiskundimų ypatingų tikrai nesigirdi. Buvo keletas kurie pažaidė su WP, bet tolesni planai tik Android ir iOS.
infoguru 2013-01-10 22:39
Net labai įdomu pasidarė. Gal galėtum konkrečiau, pvz Saugumas 1.... 2.... 3... Gudrumas: 1.... 2... 3... Draugiškumas 1.... 2.... 3... ?
Paprastas_zmogus 2013-01-10 22:40
Tai tu man nori pasakyti, jog manai, kad Windows Vista/7 nėra nė kiek saugesnė už XP? :D:D Gudrumas/draugiškumas - taip pavadinčiau naujoves, kurios vartotojui gerokai palengvino gyvenimą. Pavyzdžiui: automatinis HDD defragmentavimas, automatinis draiverių suradimas ir įrašymas, parental control, smarkiai pagerinti tinklo homegroup'ai, pagerintas papildomų monitorių/projektorių valdymas, normali integruota real time failų paieška, "Areo snap", pagerintas multi-user supportas. Draugiškumas: Aiškesnis control panel išdėstymas ir žmoniški terminai (galioja ne tik Control panel), paprastesnis prisijungimas prie wifi bei apskritai lengvesnis network management'as, taskbar preview, aiškesnis device management'as. Pirmieji dalykai, pirmiausiai šovę į galvą. Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad tamsta - tik baisiai Microsoft nemėgstantis pingvinų fanatikas.
infoguru 2013-01-11 01:07
Na, matai, būti pingvinų fanatiku nėra blogai. Gauni laisvę, technologijas, inovacijas, atvirumą bei draugišką bendruomenę jau nekalbant apie ekonominę naudą kai periodiškai perinstaliuoji, pravalai langines ir pasiimi gražaus pinigėlio arbatai iš kokio nors paprasto paprasto žmogaus... Šitu klausimu va Windows tikrai gera sistema. Pamenu anksčiau tai pusbrolis, tai kaimynas, tai šiaip koks trečios eilės pažystamas - suinstaliuok tą, pravalyk aną, perinstaliuok šitą... Ateini, pasakai, kad čia užtruks tris dienas, kad failams tai jau greičiausiai kapec..., kad softą bus labai sunku gauti... Pasiimi aparatą, sutvarkai per valandą, pažaidi... po trijų dienų už "sunkų darbą" litukus pasiimi... O dabar.... kai sudėjau tuos suknistus Linuxus nei vienas nesirodo...