JAV Baltieji rūmai: „Mirties žvaigždės“ mes tikrai nestatysime, nes tai - per brangu  (13)

Yahoo.com praneša, jog JAV Baltieji rūmai oficialiai atsakė į gana keistą peticiją, už kurią per trisdešimt dienų pasirašė net 25 tūkstančiai JAV gyventojų. Peticijoje buvo prašoma JAV vyriausybės sukurti „Mirties žvaigždę“, kurią galima išvysti „Žvaigždžių karai“ filmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma, JAV Baltieji rūmai turėjo pateikti oficialių pareiškimą į šią iš esmės fanatikų sukurtą peticiją, nes ji neva atitiko dabar vykstančio projekto „We the People“ kriterijus. JAV valdžios organams neliko nieko kito, kaip tik sugalvoti logišką istoriją, kodėl negali įvykdyti žmonių norimo projekto.

JAV Baltųjų rūmų Mokslo ir kosmoso departamento vadovas Paulas Shawcrossas pateikė tris labai rimtas ir logiškas priežastis, kodėl JAV negali statyti „Mirties žvaigždės“ (angl. Death Star), kurią galima pamatyti „Žvaigždžių karų“ (angl. Star Wars) filmų epopėjoje.

Visų pirmiausia tokio projekto kaštai būtų apie 850 000 trilijonų JAV dolerių. Visų antra, JAV vyriausybė labai neigiamai žiūri į kitų planetų naikinimą. Trečioji priežastis yra ta, kad tokia kosminė stotis galėtų būti sunaikinta vos vienu šūviu iš erdvėlaivio, o jos apsaugos sistema kainuotų dar daugiau.

JAV Baltieji rūmai 25 tūkstančiams Žvaigždžių karų“ fanatikų priminė, jog kosmose jau veikia beveik futbolo aikštės dydžio kosminė stotis, kurioje šiuo metu darbuojasi astronautai. Primintos ir dvi kosminės laboratorijos, kurios šiuo metu aktyviai tyrinėja Marso orus ir planetos sudėtį. Tad kosminių projektų jau ir taip pakanka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(2)

Komentarai (13)