„Google Android“ asmeniniuose kompiuteriuose gali sektis geriau, nei „Chrome OS“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2013-01-15 14:34
Jau sekasi visai neprastai. Padfone yra puikus to pvz., o ir ubuntu mobile logika panaši - 2in1.
Creatium 2013-01-15 15:26
Man tai vis dar įdomu ar bus plačiai naudojami tie liečiami ekranai nešiojamuosiuose kompiuteriuose? Nes man tai atrodo labai labai nepatogu mojuoti iškėlus ranką.. Nebent tokie kompiuteriai turėtų galimybę klaviatūros dalį užlenkti į kitą pusę ir kompą naudoti kaip planšetę (na, arba tiesiog transformeriai).
faktas 2013-01-15 15:29
Šiaip taip. Kadangi daugumai PC naudotojų tereikia tik interneto ir kartais parašyti kokį nors primityvų dokumentą, tai Android asmeniniuose kompiuteriuose daug tinkamesnė nei brangi Windows ar archajiška Ubuntu.
moo 2013-01-15 15:34
Link transformerių ir einama. Net neabejoju, kad po kelių metų bus sunku rasti naują laptopą ar tiesiog stacionarų ekraną be lietimo funkcijos. Paprasti ekranai dings kaip juodai/balti dingo. Tiesiog, reikės ar ne - tokia funkcija bus nes touchsceen technlogijos labai pinga. MS tai numatė (gal net bando paspartinti), rezulatą matome ir kol kas pusė pasaulio keikiasi, bet tik kol kas.
unytas 2013-01-15 15:48
visur kisa ta androida,tel,plansetes,televizoriai,jau ir konsole ouya,pc kur ji dar panaudos i navigacia automibilu?
Lixteris 2013-01-15 15:54
Android yra paremta Linux, cia ir yra visa esme. O kad Google turi pajegumu siek tiek labiau pritaikyti Android 5.0 (sakykim Next Gen) asmeniniams kompiuteriams, net neabejoju. Gi net numirusiame Honeycomb galejai pele naudotis.
Simplicity 2013-01-15 16:06
Kaip paprasta parašyti primityvų dokumentą ant Android OS? Kaip sėkmingai jis bus atvaizduotas ant normalių kompiuterių? Kiek teko susidurt, tai normalaus redaktoriaus aš neradau. Galiausiai, paimkim ir palyginkim apčiuopiamus dalykus — kainas, ekrano dydį. Normalų nešiojamą kompiuterį naršymui internete galima nupirkti už 350 eurų, o tai jau bus pigiau už 10 colių žinomo gamintojo planšetę ar transformerį. Sumokėjęs mažiau gausi didesnį ekraną (bent jau 15,6'), legalią OS ir MS Office Starter Edition. Jei netinka Starter, tai už sutaupytus pinigus imi pilną Home Student arba siuntiesi nemokamą Libre Office. Android buvo sugalvotas mobiliems įrenginiams, tad geriau lai ten ir pasilieka. Nemanau, kad sugebės padaryti kokį nors perversmą namų kompiuterių rinkoje. Palikim planšetes facebookui ir youtubei, o kompiuterius — normaliam darbui. Bent jau iki to laiko, kol bus surasta kuo silicį pakeisti, nes kol kas dar niekas nesugalvojo kaip padaryti mažą ir galingą, bet tuo pačiu labai efektyvų ir visiškai nekaistantį procesorių.
faktas 2013-01-15 16:49
Tai aš kalbu apie daugumą vartotojų, kuriems nereikia normalių biuro paketų. Jie tik naršo internete, lošia Angry Birds ir viskas. O štai pažįstamas, kuris dirba renginių organizavimo projektų vadovu, dirba su kažkokiu Android transformeriu. Regis, Asus. Visus komercinius pasiūlymus rašo su Polaris Office. Net nesuka sau galvos dėl formatavimo, siunčia kaip papuola. Atsižvelgdamas į tai, kokius komercinius pasiūlymus gaunu pats, manau, kad jau beveik niekam nerūpi teksto formatavimas. Bakalauro arba magistro darbas yra turbūt paskutinis rašto darbas, kai 95% žmonių teko paskutinį kartą gyvenime pamąstyti apie teksto formatavimą.
evaldosia 2013-01-15 16:55
man atrodo kad ateity tiktu ir vien planšetiniai kompiuteriai.padiktuoji tekstą ,ir ištaisai klaidas .kaip aš dabar ištaisysiu pabrauktus raudonai žodžius.paspaudęs ant jų matau variantus,o kompas iš to vis mokosi.o gal ištaisytą žodį įtraukiau į Google sistemą?iki lietuvių kalbos tai eis labai ilgai.nors šita paieškos sistema užkariavo Europą vien dėl daugiakalbės sąsajos.taip pat ir firefox.o vat paskutinio žodžio prieš tašką sistema nepripažįsta ir netaiso,nes konkurentas.
Simplicity 2013-01-15 18:00
Nerūpi ar tiesiog trūksta elementariausio kompiuterinio raštingumo ir supratimo kas yra kompanija ir jos įvaizdis? Siųsdamas paskubom ir kaip papuolė sumestą pasiūlymą tik parodai, kad tas tavo bakalauras ar magistras tiek ir tėra vertas. Dar gražiau būna, kai kokia kontora atsiunčia pasiūlymą su gramatinėmis klaidomis. Na, bet ko daugiau galima tikėtis iš 1000 litų uždirbančio vadybininko
immortallt 2013-01-15 20:47
Visiskai pritariu. Normalioje kompanijoje viskas buna sutvarkyta iki detaliu. O visokios sarasniku kontoros ir pernelyg susireiksmine gali sau leisti ant sikpopieriaus su sudu uzrasyti bet kaip ir paduoti klientams - +- toks atitikmuo gaunas.
jonce 2013-01-15 22:31
Google debesyje dirbantys redaktoriai.
Anonymous 2013-01-15 22:56
Chrome OS... Paskaičiau, kaip įdiegiama - ir nebandžiau Jei ir android OS nesisuks be burtų ir ritualų su būgneliu...
rwc 2013-01-15 23:39
Ne vadybininko reikalas, kokį šikpopierį jam liepia naudoti. Dabartinėje mano įmonėje net vidinė korespondencija spausdinama spalvotu lazeriu, ant prabangaus popieriaus, su didžiausiais spalvotais logotipais kiekvieno puslapio poraštėje. Nieko negaliu padaryt - neįsivaizduoju, kaip tai derinasi su šūkiais "Go green" ir "Don't waste"... Jei marketingistai įsivaizduoja šitaip bekeliantys įmonės įvaizdį - tebūnie. Jei adminai nuspręs, kad visa tai galima padaryti su Google Docs'ais - man tuo labiau vienodai. Čia jų reikalas sukonfigūruoti taip, kad atrodytų gražiai, būtų patogu ir neišsibarstytų.
Evaldas 2013-01-16 01:35
Realiai ji ateina su Chromebookais, o įdiegiant į kitus kompiuterius terlionės turėtų būt.
Anonymous 2013-01-16 21:35
tataigis, kad ir androidas bus kaip chrome - uždara sistema tiems, kurie perka jų geležį, su įteisintu gūglio žvelgimu per petį... Tik vargu ar turiu teisę bėdavoti - sėdžiu linuksuose ir man pakankamai komfortiška be jokių didžiųjų brolių, bestselerių ir kitų, besikėsinančių į mano piniginę