„Flash“ mirtis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

celsyum 2013-01-17 12:06
GTRooTube 2013-01-17 12:12
O youtube ne ant Flash veikia?
Paprastas_zmogus 2013-01-17 12:12
, o paskui perkompiliuotos į iOS native kodą. Beje tokios programos labai prastai optimizuotos ir veikia gan lėtai, todėl abejoju, kad tokia programa galėtų topus pasiekti. Autorius tai viską gan teisingai surašė. Na o tamstos komentaras tai tikrai toks, kokiu autorių išvadinai.
Vitalijus 2013-01-17 12:21
O tu kaip nori, taip pasidaryk. Gali kai kuriuos video žiūrėt kaip flash, kitus - kaip HTML5 (beta). Deja, bet man HTML5 youtube visiškai ragus pjauna.. Po updatu operos, pas mane jis youtube automatiškai įsijungia ir pradeda greybaut utubas, t.y. negalima padidint, padidinus vaizdą - nieko nerodo, negalima prasukt, slankjuostė durniuoja ir, kas blogiausia lagina. O kompas galingas. Su flash problemų nera. Tad einu į nustatymus ir spaudžiu ,,išeiti iš HTML5 beta verisijos,, ir tada automatiškai persijungia į flash. Bet esmė ta, kad youtubas pereina į HTML5. O straipsnis neblogas, tik apie HTML5 nelabai daug kalbama. Flash mobiliems įrenginiams (buvo) mirtinas dalykas. Jis ir dabar yra beprotiškas resursų ryjikas, bet, galų gale, kas ir tie mobilieji įrenginiai jau tampa lygūs kompiuteriams..... Kol HTML5 klius už akių, lieku prie Flash vienareikšmiškai.
Tas_pac 2013-01-17 13:40
Šiaip tai flash buvo micromedia kai įnešė animacijų, tik po daug metų flash tapo Adobe nuosavybė.
mental1ty 2013-01-17 13:43
Šiaip, jei būti tiksliems, tai ne micro, o macromedia
celsyum 2013-01-17 13:45
matos , kad nzn nieko . Adobe AIR platforma ant mobilkiu eina ir greitis yra geras. Aisq ne native , bet greiciau uz html5 pagristats aplikacijas ar kokias dar kitas. Adobe dabar daugiausiai orientuojas i mobilkes, todel flash savaitemis vis tobuleja ir nebe 2d , o 3d zaidimai jau kuriami ir vis islenda i sviesa.
Paprastas_zmogus 2013-01-17 14:46
cromedia, o ne micromedia.
cower 2013-01-17 14:50
Adobe turi pasenusi biznio modeli ir laikosi, nes turi monopolį ir piratu kurie pripranta prie ju programu... flash programa su mokesciais 3000lt.....kai kitos ios ir android zaidimu kurimo programeles kainas laiko ties 100-200usd.. 3d zaidimu varikliukas 400usd(nors kartais padalina ir nemokamai)...
Deril 2013-01-17 19:54
Uh, vien tik perskaityt pavadinima uztenka, kad nuspeti sio straipsnio kokybes lygi. Labai liudna kad spauda vis dar vaikos "populeriu" ir "astrias diskusijas" sukelenciu temu, nelabai suprasdamos realiai apie ka kalba. O gaila, straipsnyje yra nemaza dalis tiesos, bet pamatas pastatytas ant klaidinanciu arba tiesiog neteisingai suprastu koncepciju. Kas yra tiesa: - Apple sprendimas nepalaikyt flash mobiluosiose padare flash technologijos populerumui labai daug zalos. - Mobiliuosiuose narsyklese flash iskiepis salinamas nes sukuria daugiau zalos nei naudos(elementus siurbia, greiti gadina, web flash programos dazniausiai nepritaikytos ziuret/operuot per mobilu). - adobe nebegamina flash playerio mobiliems, ir koncentuoja savo energija HTML 5 technologiju paketui. - flashas vis maziau ir maziau naudajamas INTERNETE animacijom, baneriams, internetinems programoms ir filmams ziuret. - flash vis labiau ir labiau uzimineja nishine pozicija internete, jei tiksliau - casual ir MMO zaidimai. Visa tai yra tiesa. Ar tai reiskia "flash" mirti? NE! "Flash" - nera vien tik flash grotuvas narsyklese arba mobiliuosiose. Flash apima labai placia ir turtinga technologija, tai yrankiai, frameworkai, bibliotekos, didele apimtis darbines patirties, zmones su flash kulia interfaisus AAA zaidimams, shiuo metu daromi ir jau isleisti ne vienas 3d zaidimas(Farmvile 2 ir tt.), flash technologija naudojama labai sekmingai kurt tuos pacius IOS bei andraido zaidimus bei programas(ir labai efektyviai nes uztenka pragrama 1 kart parasyt). O Adobe, vietoi to kad svaistyti pinigus ant to kas nebeaktualu - sukoncentuoja pajegas vystiti tas sritis kuriose flash technologija labai stripri ir naudinga. Flash programuotojai turi per akis darbo.(neturi tie kurie dare tik banerius/web puslapius su flash.) Jei pavadinimas butu pakeistas... "flash grotuvo mirtis" ... arba net tiksliau... "flash grotuvo populerumo kritimas" tai butu arciau tiesos. Noryt ar nenoryt... bet flash grotuvas dar laaaaabai ilgai bus stacionarinio kompiuterio dalis. Ir kai jungsit facebook zaidimus arba kongregate zaidimus - padekosit kad dar jis nepashalintas. Dabar straipsnis tiesiog sheria savo lankomumo rodiklius naudodamas populistines ir pro shali temas. Ir aplamai... is kur tas noras ir pigdziugiskumas... "Mums, interneto vartotojams, bus gerai ir be flash’o.." kur gi ne... Technologijos mirtis reiskia maziau variantu kurti programas, reishkia per pastaruosius 15 metu sukurtu irankiu praradima ir programuotoju sukauptos patirties praradima. Galiausia tai reiskia kad programuotojai ir leidejai tures maziau pasirinkimo kurti programas, del ko vartotojai matys maziau programu, arba jas kainuos pagamint brangiau. Nelabai suprantu ko cia dziugaut. Nerekomenduoju sio straipsnio platinti.
vanduo4 2013-01-17 20:40
Eiliny karta visi piktumai del objektyvumo trukumo. Autorius turetu atkreipti y tai demesy - cia ne flash "mirtis", bet tiesiog keiciasi jo pritaikymo sfera. As irgi girdejau, kad Adobe nebevystys Flash, galbut tam tikrose srityse ar pan. Tiksliai nepamenu Apskritai flash integruojama y narsykles (pvz.: google chrome), todel ji nebus diegiama kaip atskira programa. Tuo jau rupinsis pats narsykles kurejas (Google tuo tikslu ysigijo reikalingus patentus). Faktas tas, kad Adobe orientuojasi y kitus dalykus. Bet ydomus vienas dalykas. Jeigu nesutinkat su autoriaus nuomone, kodel nepateikiat savo pozicijos, vietoj svaistymosi keiksmazodziais. Interneto chuliganai man primena nevykelius, kurie patys nieko nesugeba padaryti (parasyti straipsny), tik visur ir viska slyksciai kritikuoja. Diskusija - butent tai yra progreso variklis.
ashirviskas 2013-01-17 20:57
Grammar of the last two posts almost gave me a cancer
policija112 2013-01-17 21:16
Man su Chromu su HTML5 viskas ok, bet nesijaučia skirtumas.
Anonymous 2013-01-17 22:22
Taip netyčia gali ir nepastebėti, kad flash nebeliko Dėl jutūbės tai dar pasitikrinsiu, bet, atrodo, nuo pirmo gūglės pasiūlymo perjungta į html5. Veikia geriau nei flash. O flash nekenčiu nuo senų čėsų, kai dar sėdėjom su lėtais internetais ir pasidėjo flasho bumas. Ir dar be „skip“ mygtuko! Tedvesia tas flash, negaila Ir pdf tegu dvesia, o tai dar viena koronė su pdf knygomis...
arvis911 2013-01-17 22:40
Gal žinai kas galėtų pakeisti pdf?
Anonymous 2013-01-17 22:57
? Kaip tai kas? PDF yra spausdinimui skirtas formatas, ne knygų skaitymui FB2, epub, txt, rtf, doc, ir ką aš žinau, kiek dar tinktų šimtą kartų labiau, nei pdf, kuris jau atgyveno savo laiką. Adobė laiku sukurdavo reikalingus dalykus - flash pdf, betgi tie puikūs dalyka užsibūna per ilgai ir tampa kliuviniais. Dėl savo uždarumo. Viena firma, net ir adobės dydžio, negali patenkinti visų internautų lūkesčių, visų aparatų suderinamumo, o be jo - mirtis jų flashui. Anksčiau ar vėliau
aKi 2013-01-17 23:29
Ajaj, koks kreivas straipsniukas Pats dirbu su Flash platforma, tad gan gerai žinau kas vyksta. Keli faktai: > Taip, Adobe tikrai nutraukė Flash grotuvo palaikymą išmaniesiems telefonams, bet tai koks skirtumas, jei nesunkiai AIR pagalba galima kurti appsus? > Flash portabilumas - veikia visur - Windows, Mac, Linux ir krūvoj mobilių platformų. Galima deploynt naršyklėm ir standalone aplikacijas. Manau didelis pliusas. > GPU spartintas 3D - turim krūvą puikių 2D/3D freimworkų, galima kurti konsolių lygio žaidimus. Workflowas, palyginus su WebGL žymiai spartesnis, be to WebGL nepalaiko IE. > Adobe tiesiai šviesiai ir pasakė, kad koncentruosis į žaidimus ir premium video streaminima ir patvirtindami savo žodžius pradėjo pastoviai leisti atnaujinimus, vis pridėdant kokio naudingo funkcionalumo. Dar vienas pliusiukas. Žodžiu, esamu metu sudėtingesnėm RIA naudočiau tik Flash. HTML5 dar per jaunas.
Talkatif 2013-01-18 00:09
"Kai internetas tebuvo tekstas, nuorodos ir lentelės, “Adobe Flash” įnešė" ... Straipsnio vertėjas kirto kaip iš peties norėdamas pasirodyt žinovu. Tas "Adobe" ir užmušė Kreivas vertalas skirtas užpildyt verslas.in technologijų skilties juodąją skylę. Paskaitys koks kupi pradaj biznierius ir galės kada leptelt kokią nesąmonę kompanijai kokteiliu bare: - čia tarp kitko, bet skaičiau, kad Adobe flash bankrutuos. - eik eik, o tai su kuo dyzainieriai mums spamą maketuos? - tai tikriausiai su Corel arba kaip senais gerais laikais mes - su Wordu!