Lietuvos prezidentė: Lietuvai reikia atominės elektrinės, tačiau tam reiks tautos pritarimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2013-01-23 15:22
lygos.
dogged 2013-01-23 17:12
Šis projektas nėra vien Lietuvos. Lietuva šiame projekte turės berods 38% akcijų. Taigi ir nebaigti šio projekto nebūtų lengva, nes atsakomybė būtų tarptautinė. Mano manymu gana mindžikuot ir kalbėt, laikas pradėt daryt ir taip Lietuva su savo patariamuoju referendumu susigadino įvaizdį prieš šio projekto partneres.
GTRooTube 2013-01-23 18:48
Aš jūsų, žmonės, nesuprantu. Referendumas vyko, kas norėjo savo nuomonę išsakė, o kad 48% nusprendė nebalsuoti, tai dabar jų atskirai turime antrą kartą klausti ką jie galvoja? Čia kalba eina, ne apie pinigus, ne apie statytas ir ne apie elektrą. Atominės elektrinės statyba yra savotiška bombos statyba. Nepamirškite Černobilio ir Fukušimos. Atominei bombai sprogus po pusmečio galima gyventi toje teritorijoje, o kada bus galima gyventi Černobilyje? Nei vieno mano palikuonio nebebus, o ten dar vis bus radiacija aukštesnė už visas leistinas normas. Beto, juk tiek kalbėta, kad elektros kaina pasistačius elketrinę susilygins su rinkos kaina (ta kurią mokame dabar) tik 2040 metais ir poto nėra jokių garantijų, kad elektra bus pigesnė. Kaip galima tokius faktus ignoruoti? Kam mums reikia kišti visą neturtingos šalies biudžetą, kad galėtume pasistatyti atominę bombą, kuris mums leis po 27 metų mokėti už elektra tiek, kiek mokame dabar. Atsiprašau, gal ką įžeidžiau, tačiau aš to visiškai nesuprantu, kaip galima ignoruoti šituos faktus ir į juos nekreipti dėmesio ir sakyti, kad elektrinę statyti verta, kai taip nėra, tiesiog nėra. Nėra jokių skaičiavimų, niekas net ir nežada, kad atpigs elektra, juk dabar kalbama tik, kad reikia ją statyti, tačiau kodėl?
kionig 2013-01-23 18:59
Terminalas energija mūsų tikrai neaprūpins. Reikia daugiau dėmesio skirti elektros jungtims su Švedija bei Lenkija.
kionig 2013-01-23 19:15
Yra visi skaičiavimai. Apsilankyk VAE puslapyje. Kodėl norima statyti VAE taip gali rasti tame pačiame tinklalapyje. Dėl pigimo atskiras klausimas.
PCP 2013-01-23 21:21
Tokie referendumai - kažkoks apsurdas. Tas pats kas leisti klasės durneliams nubalsuoti koks yra teisingas atsakymas. (® http://youtu.be/yjuLcehkyRY)
Arns 2013-01-23 21:48
demokratija yra visų žmonių bendras sutarimas. Jei ne, prašom keliauti į rytus, kur autoritetingi dėdės paaiškins kumčio panaudojimo metodus priimant vieningus sprendimus
kionig 2013-01-23 22:08
Žinai, kas yra blogiau už kvailius? Tai kvailiai su iniciatyva. Taip pat ir nebalsuojantys.
Arns 2013-01-23 22:27
o, prabilo mūsų įteisintasis trolis kionig. Gal papasakok, kaip tie atėjeliai užbarikadavo prieiga kitiems žmonėms, kaip į beprotnamį siuntė nepatikimus asmenis... Tad jei žmogus rinkimus ir referendumą iškeitė į popietę prie TV, išvyka į gamtą, ne jo reikalas piktintis sprendimais. Reikia ateiti ir balsuoti. Ar nori belgiškos tvarkos, kai nebalsavusiems išrašomos baudos? Taip, ir turime mes čia vieną tokį, bemojuojanti savo atsakingumo statusu. Būtum prezidentas, ko gero draugas Putinas pabūtu brolis, o Lukašenka pusbrolis. Nepritariančius tavo nusistatymams žinotum kur pasiųsti, o netinkamiems balsuoti (pvz pensininkams) iš vis atimtum teisę (gi negražiai biuletenis atrodys, jei didesnėm raidėm tekstą rašysi).
kionig 2013-01-23 22:45
Ko čia taip prastai, Kim Jong Unas būtų mano geriausias draugas Eik, papasakok Paleckiukui kas kieno draugas Be to, pensininkai iš tikrųjų yra gana opi Lietuvos problema.
Arns 2013-01-23 22:56
Troli tu troli. Blogai kai neina balsuoti. Bet gerai kai priimami reikalingi įstatymai. Blogai jei nepriėmė, nes pritrūko visuotinės paramos. Gerai, kad pilietinę pareigą iškeitė į bet ką. Blogai kad vyresni žmonės prabalsavo ne "kaip reikia". Gerai, kad mažiau jaunimo dalyvauja (gal dar pasiūlom sukaupus bent 1 m. darbo stažą leisti balsuoti?) Taip kad nieko neišmanai, o tave dar paskiria reguliuoti diskusijas. matyt esi be galo laimingas jog demokratijos technologijos.lt nėra, nes čia visuomenė mažiau atlaidi klounams ir klaidoms. pats pastebi, kad po rinkimų į seimą šoumenai ir dainorėliai dar patenka. bet čia tau kakariekuoti ant sienos niekas nedraudžia. Su NEdemokratijos pergale ir sveikinu bei spaudžiu dešinę
kionig 2013-01-23 23:14
Pirmas ir paskutinis kartas su tamsta. Kitąsyk prasilenksiu Ir kaip čia taip tą dešinę spaudi? Kaip kairiųjų šalininkas turėtum kairiąją spaust, ar ne taip?
PCP 2013-01-23 23:16
Pasiūlimas gal ir ne man skirtas, bet puiki įdėja, palaikau. Tik balsavimo teisę reikėtų atimti ne iš neprimatančių, bet iš debilų. Galima įvesti kokį nors paprastą pilietiško rinkėjo egzaminą - pvz, ką daro parlamentas o ką vyriausybė, arba kuo skiriasi politinė kairė nuo dešinės. Normaliam rinkėjui problemų nesukels, o debilui su pragerta galva, arba aplinkoje nesiorientuojančiai babulencijai kuri iš vakaro atidavė santaupas kyšiui policijai, kad ištraukti iš atsakomybės sūnų kurio neturi, va tokius puikiai atsijotų. Geriau būtų visiems. Na aišku taip niekad nebus, bet pasvajoti galima. Beje panašia sistemą mačiau viename forume. Filosofija tokia - nežinai elementarių dalykų, ir tingi net pagooglinti - tai ir diskutuoti nėra su tavim apie ką, neprisiregistruosi. Galima ir technologijose į registravimo formą papildomą eilutę įvesti - Kokia antro niutono dėsnio dažniausiai naudojama matematinė išraiška? nežinai? nu tai von delfi ar kokią kitą skylę teršti.
Aidas 2013-01-23 23:19
Galbūt pats vieną dieną ta problema tapsi. Nors vargu ar sulauksi.
kionig 2013-01-23 23:37
Na gerai, čia jau didelis OT. Su pensininkais yra problemų, yra. Tikėtina, kad ir aš tapsiu ta problema, kai kokių 70-ies galėsiu išeiti į pensiją. O, iki to laiko trauksiu kaip koks klipata, vartodamas krūva kompensuojamų vaistų, jeigu, žinoma, juos dar kas nors kompensuos. Tokia ta realybė.
azotas 2013-01-23 23:48
Jo dar galetumem visus kalinius sukyst i traukini ir pasiust i rusija ar baltarusija, arba geriausia parduot vakaram vietoi donoru.Bomzus surinkt is gatviu siust i vakarus, o su pasalpiniais irgi ka nors sugalvot. Atsirastu visiem daugiau vietos + tu turtas kuriuos issiuntem galetu atitekt valstybei lusnas nugriautumem ir apare galetumem apsodint grudais ar mediena kuria paskiau galetumem eksportuot ir uzsikalt money money. O tiem kurie nezino kokia antro desnio dazniausiai naudojama matematine israiska pastatyt miesta ir aptvert su tvora bei pavadint Lithuanian chicago arba Detroitu i kuri galetumem siust rusu turistus. Aisku pasvajot gera, bet taip niekada nebus.
Erodas 2013-01-24 00:20
man sioje istorijoje labai juokinga tai del saules jegainiu, toks vaizdas kad valdzia prieme fiksuota supirkimo kaina tam kad dabar galetu uzvemti kaip tai brangu... idomu ar kas nors paskaiciuoja kiek kainuotu saules ir vejo projektai jeigu viskas vyktu sklandziai, visoms statyboms vadovautu valstybe o ne kazkokia konkursa ,,laimejusi" firma. viskas butu paciu gaminama sitaip isprendziant problema su kruva bedarbiu ir t.t. bet ka cia pasakoti vistiek taip nebus, as pats stengsiuosi tapti kuo maziau priklausomas nuo tinklu, galbut net visiskai bet jeigu sis AE reikalas tures itakos istatymams, ir kazkas sugalvotu kazka riboti ar apmokestinti tai ka savo reikmems zadu pasidaryti, tai galiu pasakyti tik tiek, pagausiu koki nors kaili kuris dabar rekia kad reikia statyt atomine o atsinaujinanti energija sudo verta, tai isgrusiu dantis grynai savo malonumui
kionig 2013-01-24 00:58
bendro viso pagaminamos energijos kiekis turės būti 21%. Šiuos procentus sudaro saulė, vėjas ir biokuras. Kitą dalį teks importuoti iš kitų šalių, su kuriomis bus ruošiamos elektros jungtys t. y. su Švedija bei Lenkija. Ir likusi dalis bus AE energija. Kur, pagal planą mes gautumę 38%, o realiai 34% t. y. būtų 500MW, nes kitą dalį pasiims estai ir latviai. Tai va toks yra planas. Niekas nesako, kad vien bus apskritai AE. Bet pažiūrėsime kaip tavo žalioji energija konkuruos prieš kitas energijos rūšis Baltpool rinkoje.
PCP 2013-01-24 01:58
Vo vo, teisingai supratai. Būtent nuo tokių mažaraščių kaip tu, ir būtų skirtas apsisaugoti šis klausimų barjeras. Na o šitos diskusijos su antiatominiais glušais, tai primena religinius debatus. Visame pasaulyje atominė energetika pigiausia (net rusijoje kur bardakas ir korupcija nepalyginti didesni) bet ne, lietuvoje anot ju yra kitaip, ir aiškink jiems ką nori, šitie pelenus ant galvos barstosi ir kartoja vistiek savo mantra beprasmiška.
kionig 2013-01-24 02:44
, nevaryk taip žiauriai, po to žmonės įsižeidžia Geriau naudok perkeltinę prasmę daugiau Aš tai dar suprasčiau, kad visi tie antiatomininkai apeliuotų į atomines atliekas. Bet neee, jie svaigsta apie atomines bombas Kad rusai stato aplink mus pora AE, tai nebijo nei vienas.. O, va kai jau Lietuvoje, tai dangus griuva Kai kurie išvis čia pradeda svaigti, kad žaliąja energetika visą energijos poreikį patenkinti.. Kas dar ko prisigalvos?