Elektroninės knygos – literatūros ateitis ar tik laikinas susižavėjimas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadasp 2013-01-25 14:24
Knyga turi būt iš popieriaus ,o ne iš plastmasės ir metalo. Man asmeniškai akis labai greit paskausta skaitant elektronine knyga. Manyčiau elektroninė knyga tik laikinai yra.
oxygen 2013-01-25 14:39
Pritariu, nemanau kad knyga ilgam.
immortallt 2013-01-25 14:55
Elektroninė skaityklė veikia tokiu pačiu principu kaip ir popierius, tad apie labiau skaudančias akis nekabink makaronų.
g3n1us 2013-01-25 15:13
Planšetės yra knygų ateitis. Kvaila būtų tebesinešioti krūvą knygų vietoj vieno įrenginio. Asmeniškai pats labai patenkintas el. knygom, visada perku tik el knygų variantus, jei jie būna..
dody-lody 2013-01-25 18:21
maloniau skaityti popierine knyga ,bet kad labai brangios siais laikais. Aisku privalumas el knygu ,kad gali nemokamai skaityti.
g3n1us 2013-01-25 21:34
Na, dėl kainų ne visai sutikčiau, Lietuviškos el. knygos tikrai nėra pigesnės, gal net brangesnės. Nemokamai gauti visko tikrai negausi iš el. knygų, nebent kokias skanuotas... O iš užsienietiškų, tai beveik bet ką gausi... Tad iš esmės aš linkęs pirkti Lietuviškas el. knygas, paskatinimas autoriui ir Lietuvos įmonėms kurios verčia knygas... Jei niekas nepirks, tai niekas ir nevers. Aš ir taip labai pasigendu LT el. knygų leidimų... Aš neturiu pakankamai lentynų, kad knygas kaupti namuose..
dody-lody 2013-01-26 00:26
jo visko lt kalba negausi net ir poperinese knygose, bet pastebejau ,kad dabar labai daug knygu ir zurnalu i lm deda tai butu neblogai koki tableta nusipirkti. Kas turi pinigu tas popierines pirks ,kas ne el siusis aisku praras malonuma skaityti tikra knyga. Manau ateityja el knygos atliks bibliotekos funkcija ,nes zmones verciau atsisius knyga nemokamai negu eis i biblioteka. O popierines knygos neisnyks ,nes juk zmones ir toliau perka knygas nors gali pasiimti nemokamai is bibliotekos.
nondescript 2013-01-26 00:42
Sakykit ką norit, bet el. knygos man patogesnės, nereik tampytis knygų lentynos kai kraustaisi iš vietos į vietą, el. skaitytuvą gali bet kur su savimi pasiimti kai keliauji, el. popierius beveik nesiskiria nuo tikro popieriaus, ko jums dar trūksta? Tikros knygos aišku neišnyks artimu metu, bet el. knygos praktiškesnės.
g3n1us 2013-01-26 00:51
Va, būtent, kad planšetę pasiimi ir ramu, gali įsijungti kurią nori knygą, šiaip knygų aš nesitampau po visur su mintimi, o jeigu... Popierinės knygos išnyks, nes viskas dabar persikelia į skaitmeninius formatus ir popierius niekad nepigs, o tik brangs, tad su laiku popierines knygas pirkti bus tikra prabanga. p.s. http://ebiblioteka.mkp.emokykla.lt kaip ir nemokamai duoda moksleiviams knygas legaliai ... p.p.s. nėra toj linkomanijoj begalės knygų... ten tik nebent skanuotos visokios... pabandyk epub knygų paieškoti, nieko ten daug ir nerasi... Jokio ten malonumo skaityti ne epub... nei pasižymėsi kažką, nei paieška yra ir t.t. p.p.p.s. univere ant tiek buvau pripratęs, kad popierinę knygą paėmus pasigesdavau visada search mygtuko, nes juk neskaitysi visko iš eilės, kai reikia tam tikros medžiagos...
TomasS 2013-01-26 21:23
Reikėtų atkreipti dėmesį, kad planšetės (Samsung Tab/Note, iPad ir pan.) - nėra tikros knygų skaityklės, nes, kaip jau buvo pastebėta daugelio komentuotojų, nuo jų skauda akis (nes akis vargina į jas spiginanti šviesa). Tikros knygų skaityklės yra tik e-popieriumi paremti įrenginiai (tokių neturi nei Samsungas, nei Aplas). Deja, e-popieriaus įrenginiai prieinama kaina yra tik nespalvoti, taigi tinka tik knygoms, bet ne žurnalams.Video irgi dar nelabai galima rodyti (vėlgi turiu omeny plačioms masėms prieinamas nekosminių kainų technologijas realiai išleidžiamuose produktuose). --- O dėl turinio. Grožinė kaip grožinė, bet daug mokslinės/dalykinės literatūros galėtų būti finansuojama vyriausybių. Specialistai/mokslininkai galėtų bendradarbiaudami ir gaudami finansavimą iš valstybių užsiimti būtent elektroninio turinio kūrimu. Nebūtų tada šimto knygų apie tą patį, atsirastų knygų apie dalykus, kurie reikalingi tik siauram ratui žmonių ir pan. Daugiau laisvai prieinamo turinio - potencialiai daugiau protingų žmonių.
immortallt 2013-01-27 01:27
Visuomenė dar nėra subrendusi tam, kad finansuotų vyriausybė.
g3n1us 2013-01-27 05:13
Gerbiamas Tomai, man akių neskauda, bet tu teisus, planšėtės nėra skaityklės. Bet tikrai nepastabėjau "daugumos" net šiame forume. ir tikrai mane tenkina planšetės labiau už skaitykles vien funkcionalumu. Taip tu teisus dėl daug ko, bet rinka nubraukia dauguma tavo minčių ir tiek... Aš nieko blogo neturiu prieš popierių, tiesiog apsikeitėm protingomis mintimis. Nesusireikšminam.
1337 2013-01-29 13:51
Kaledoms nupirkau savo brangiausiajai paper white kindla. Net minties nebera grizti prie popieriniu knygu Kindlas lengvesnis, mazesnis, keiciamos sriftas leidzia lengviau skaityti, kainuoja pigiau nei popierine knyga + su savimi gali nesiotis visa biblioteka. Tiesa, cia jau nuostolis pizonams - nera kaip pries draugus pasirodyt kiek daug knygu turi Taigi taip, IMHO popierines knygos yra praeities dalykas.