Neaiški Apple ateitis išgąsdino LG: kompanija ieško kitų partnerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2013-02-01 15:18
Nu as ne ekonomistas, bet ar nebus cia perdeta panika del apple zlugimo?
obuglas 2013-02-01 15:55
Aš tai traktuočiau labiau kaip tam tikrą diversifikavimą, kad Apple negalėtų gasdinti su pasitraukimu.
unytas 2013-02-01 16:19
LG pasidarisi i sonus pazures niekas nesigauna ir gris vel prie apple.
faktas 2013-02-01 16:32
Na jei tiek pelno gavo iš Apple, tai paieškoti alternatyvų tikrai reikia. Apple sėkmė priklauso nuo mados, o mada keičiasi greičiau nei kad aš spėju keisti švarkus... )-:
Paprastas_zmogus 2013-02-01 17:06
Ar čia man vienam keistai atrodo, kad per visus žiniasklaidos kanalus nuolat stumiama idėja, kad obuoliui galas, nors faktai byloja visiškai ką kitą?
faktas 2013-02-01 17:41
Analitikams labiau rūpi tendencijos, nei tiesiog esami faktai.
Paprastas_zmogus 2013-02-01 17:46
Tie "ANALitikai" jau nuo pat iPhone pradžios žada Apple blogus laikus...
Arwis 2013-02-01 20:27
/facepalm kai kuriems cia komentavusiems. Cia yra ant tiek paprasta suprasti kad net ekonomikos ziniu nereikia. LG gavo 70% savo pajamu is Apple, ka tai reiskia? Reiskia kad LG yra labai priklausoma nuo Apple ir jos sekmes ir tai yra blogai. LG nebando atsikratyti Apple, jie tiesiog bango diversifikuoti savo versla kad butu maziau priklausomi nuo Apple. Cia yra taip pat paprasta kaip investuotojas niekada neinvestuos 70% savo turimu pajamu i viena kompanija. Ziurint i ilgalaike praktika, visada geriau tureti diversifikuotas pajamas nei priklausyti nuo kazkokio vieno produkto. Kodel Blizzard susijunge su Activision nors Blizzardas rode puikius pelnus. Todel kad pries susijungima, Blizzard'o 90% pajamu buvo is World of Warcraft ir zinant koks competitive MMO marketas tapo ir kuria linkme juda, tai buvo labai blogai ilgalaikeje perspektyvoje. Trumpai tariant, cia nei apple zlunga, nei LG nori apple atsikratyti, tiesiog LG ziuri ilgalaikiu verslo perspektyvu ir nori gauti diversifikuotas pajamas.
Arns 2013-02-01 21:14
kas iškelia, tas ir sužlugdo Jei jau rimčiau, tai Apple nerealius antkainius dedasi ant tikrai neįspūdingų gaminių. Praktikai tik reklama ir leidžia bet ką parduoti betkur. Ant tiek geresnis Ipod 4 kartos nei 3-ios, kad vos pasirodžius reikia pasikeisti? Anot didelės dalies "obuolinių", be abejo kad taip... Tad nereikia tikėtis jog meilės istorija tęsis labai ilgai. kaip ilgą laiką Windows neturėjo jokių alternatyvų,bet užsistagnavo ir konkurentai tapo pajėgūs pavyti, tad nebegalėjo elgtis kaip nori. Taip ir Apple, išleidę Iphone (paskutinę didelę inovaciją) tik trypčioja vietoje, ir tik laiko klausimas kada jie nusileis iš padangių į realybę.
Paprastas_zmogus 2013-02-01 21:26
O ką Tokio įspūdingo paskutiniu metu sukūrė Samsung? Ką tokio sukūrė HTC? Absoliučiai nieko. Tik užverčia rinką krūvomis vienodų modelių ir parašo ant dėžutės gražius parametrus. Apple šiuo metu yra vienintelė kompanija, kuri jau daug daug metų naudoja savo softą ir savo geležį ir tuo tikrai ne kiekvienas gali pasigirti.
OranGeX 2013-02-01 21:33
.. tad nereikia kelti apple i padanges, kuri savo irenginiuose kaip pasaulines naujoves pristato 5 metus gyvuojančias technologijas...
Arns 2013-02-01 21:47
Su tavimi kalbėti, kaip su kokiu religiniu fanatiku Jei dar sugebi mąstyti, suprask, kad užrašas dar ne viskas. Pilnai suprantu, kad pvz Ipod classics už savo kainą pasiūlo keliskart daugiau atminties nei konkurentai. Tad mokėti verta. Kodėl keliskart brangiau reikia mokėti už mažyti Suffle, kai konkurentų gaminiai tokių pačių parametrų? Kodėl keliskart daugiau mokėti už kažkokį Macair, jei su juo daugiau ko negali padaryti, plius visaverčiam naudojimui priedų sąrašas daugiau nei įspūdingas, nes net jau įprasti USB įrenginiai sunkiai suprantama naujovė obuoliniui(tarytum viduramžių žmogui pirtis, kažkoks nematytas dalykas)... Ir taip galima tęsti be galo. Nes iš plačios gamos gaminių, vos keli yra tikrai už kuriuos verta sumokėti, visi kiti reklamos burbulai. Ir rinkos tą mato. Nes paprastas žmogus naudojasi daiktu iki kol pasipiktina, kad tas netenkina jo norų ir nueina ieškoti kas jam tiktu. Ir tai jam nieko nekainuoja. Investuotojai turi matyti kada ta kompanija išsiverš ir ves peletoną, o kada grįš į atgal. Bruzdėjimas jau vyksta, nes kuo toliau tuo mažiau apple vardas ką reiškia. Nepamirškim kad netokioje tolimoje praeityješi kompanija jau buvo ant bankroto ribos... Bankrutavo ar buvo surytos dar ne tokios kompanijos (pvz savo laikmečio guru Kodak, Olympus, Bugatti, Nokia)... Visas kapitalizmas ir laikosi tik ant simpanijų antipatijų. Kad vakar ir šiandien Apple lyderis, nereiškia jog rytoj ji nebus tik istorija.
Xdmin 2013-02-01 21:50
Kai Nokia buvo ant bangos dar ne tokiu konceptu buvau mates, kur vien pamacius norisi sakyti shut up and take the money. Bet jie ir liko konceptais. Tas Samsung pavyzdys taip pat parodo, jog Samsung kuria, bet i rinka neleidzia. Realiai tai visus smartus ir plansetes prastume Apple, o tada kiti ejo is paskos jau pramintu taku.
Paprastas_zmogus 2013-02-01 22:23
Kompanijos ant bankroto ribos atsiranda ne be priežasties. Tai ne nuo oro sąlygų priklauso. Paanalizavus kiekvienos kompanijos kritimą, galima rasti to priežastį. stai Apple ant bankroto ribos atsirado valdoma labai nevykusių vadovų, kurie ne tik neišmanė IT rinkos specifikos, bet ir priiminėjo vieną blogą sprendimą po kito. Taigi sorry, bet kad Apple nusiristų žemyn, kompanijoj kažkas turn smarkiai pasikeisti ir labai į blogą. Kompanijos nebankrutuoja vien dėl to, kad "pabuvai viršuje, o dabar laikas kristi žemyn". Dar kartą peržvelgus tavo komentarą ir jų pagrįstumą, peršasi stipri išvada, kad esi tik neapsišvietęs heiteris, kuris turbūt visada bambėjo ir dar ilgai bambės ant šios kompanijos, kad ir ką ji bedarytų. Turbūt ir pačius geriausius vaistus nuo AIDS galėtų išrasti ir tu vistiek sakytum "šūdas. marketingo burbulas".
Arns 2013-02-01 22:46
o apie ką aš kalbu? na neskaitai tu nieko ką komentuoji... Pasakoji kokie superduper Apple gaminai, ko gero turėjai vieną ar du ir iš to susidarei nuomonę atseit tai nepamainomas daiktas... Ar tai koks nors argumentas? Nė velnio.. Apie USB papasakok kiek gi tų lizdų primontuoja, kai šiandien kiekvienas, net ne darbui, bent po kelis prietaisus jungiasi... Iš kur žinai, kad Apple vardu visi alei vieno patenkinti? nes kas kalba ne meilei, tie heiteriai? Jau vien ko vertas Iphone 5, totali stagnacijos viršūnė. Tie kas neįsigijo ar kieno paseno ketvertukas, tie pirko iš inercijos dar. jei eilinis esas ar šeštukas pasižymės ne kažkuo nauju, pardavimai smuks jau ženkliai. Ir nereikia būti labai dideliu analitiku, kad suprastumei kodėl... Visi visokių žino. As asmeniškai žinau ne vieną žmogų, kuris svajoja apie Apple, bet nė nečiupinėjęs to daikto, ir jis mano kad tai "kietas" daiktas. Na totaliai ant reklamos praeita, ir nereiškia kad rimtai pasidomėjęs prieš perkant jis ir toliau jo norės, ar mokės pinigus. Taip kad blogi sprendimai iš apple pilsai kaip iš gausybės rago (stagnacija, nuolatinės flagmanų startų problemos (tai ekranas, tai antenos...), menkas operatyvumas į vartotojų skundus (pvz kiek reikėjo laiko, kad įrodytu jog ryšys silpnas(o gavo tik programinį atnaujinimą - daugiau brūšnelių), arba kai po mirties žmogaus susipirkti skaitmeniniai kūriniai vis vien liko tik apple nuosavybe))
Paprastas_zmogus 2013-02-01 22:59
What? Kada lietuviškai pradėsi kalbėt?
secret 2013-02-01 23:11
kalbant apie prognozes, tai per pusmeti apple akciju verte smuko nuo 700 doleriu iki 450 doleriu ir siai dienai vis dar smunka. investuotoju tai nevilioja. dell buvo panasioj situacijoj, kai pradejo smukti akciju verte, reikejo naujoviu o akcininkai atsisake rizikingai investuoti ir liepe ismoketi dividendus, taip ir kapstosi po siai dienai...
Arns 2013-02-01 23:46
skaityk, o ne nesąmones pririšinėk Kaip apple su USB įrenginiais veikia nė nereikia pasakot, viskas kas ne obuoliška neveikia tinkamai. Pvz įšorinis hardas be specialų programų tik pavėpsojimui, nes bet ką kitą daryti neleidžia Ios'ai. Jungčių maža. Ne venas prietaisas pilnai neveikia, nes nėra pilno suderinamumo su jais... Tai tavo minčių raiška itin įdomi. Pirma bandai vartytis "Nežinau, neįdomu", paskui "NAUDOJASI šios kompanijos produktais, turi daugiau kompetencijos kalbėt šia tema". Sorry, bet aš kaip vartotojas prieš pirkdamas bandau susidaryti nuomonę, ir tikrai nepirksiu visko kad pabandyti kas patiks labiau. Tai ir lyginu. Bet tada iššoki kaip Pilypas iš kanapių su nauju nonsensu "o ką naujo sugalvojo" ir tęsiniu "tik gražių skaičiukų tobulinimas ir jokių inovacijų."... Na tai pagalvokim, kam man keliskart permokėti už tai kad kažkas seniai seniai kažką panašaus padarė ir vis dar skelbiasi esą tai stebuklas, kai kiti pasiūlo pigesnius analogus, neretai net gi labiau specializuotus pagal TAVO poreikius? (kad čia jau nepradėtum putotis atradęs aukso gyslą, aš dar naudojuosi mygtukiniu telefonu be mandrų OS, nes jų man nereikia). Taigi, kodėl tavo logikos žirklės neįkerpa elementarios tiesos, kad galima lupti kailį tol kol jis yra? Kaip manai, kodėl taip bando su samsungu per teismus kovoti, jei jau ji seniai priekyje? Oi, gi tu pats atsakei "Tuo labiau, kai didelė dalis tų naujovių (Galaxy S3), jau senokai yra iPhone", kad prisivijo ir įvarė į kampą Beja, atsakant į tavo sunkiai sugalvotą klausimėlį apie inovacijas, kuris mestas kaip paskutinis argumentas, rinkos lyderis ne tas kas pirmas, o tas kas laimi. Prieš kokius aštuonis metus būtum išjuoktas pasakęs, kad kas mes iššūkį Nokia, bet dabar matom, kompanija nustojusi kažką išradinėti lieka besivejančių vaidmenyje. O besivejantysis visados priklausomas nuo fortūnos šypsnio (nebent tai Samsung, kuris gal išskyrus automobilius, gamina viską ir vieną šaką gali pafinansuoti iš kitos, ant kurios tąkart geriau dera). http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... navigacija Matyt nemalonu skaityti obolmušiams. Kitaip skaitant taisykles, kaip po tavo palikimas gali likti tik "piratinis"
Paprastas_zmogus 2013-02-02 00:14
Pasakai anūkams Apple ID ir slaptažodį ir lai klausosi tavo "palikimo" į valias Ot problemą rado... Ok, manau šiandienai užteks. Man labiau patinka diskutuoti su tokiais, kurie žino ką šneka, o kai šneka, moka savo mintis aiškiai ir taisyklingai parašyti Sorry moderatorių už offtopic.
Creatium 2013-02-02 12:07
"Apple" reklamos aukos... ------------- O ką jūs ten nesąmones šnekėjot dėl suderinamumo su kitais įrenginiais, tai didžiausias absurdas, kokį tik teko girdėti. Turiu MacBook Pro. Kad kažkas neveiktų - neteko susidurti su tokia bėda. Be papildomų programų veikia absoliučiai viskas, ką tik prijungiu: nuo kelių printerių, skanerių, išorinių hdd, kolonėlių iki projektorių.