A.Butkevičius apie skalūnų dujas: visuomenė bus įtikinta, o jei ne, vis tiek rasime būdą, kaip atlikti darbus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2013-02-05 09:45
nieko naujo, visais laikais taip buvo zmones dzin padarysim kaip mum reikia...
Creatium 2013-02-05 10:27
Nežinau ką tu čia parašei ir norėjai pasakyt, tačiau galiu drąsiai teigti, kad ne visada žmonės yra teisūs ir ne visada reikia žiūrėti tik jų interesų ir užsimerkti prieš valstybės interesus. Kai dabar turime didelius šansus tapti absoliučiai nepriklausomi dujų sektoriuje nuo išorės, tai dedamos tikrai didelės pastangos, kad to mes nepasiektume.. Juk koks nuostolis "gerajam" milžinui iš rytų!
Leons 2013-02-05 11:31
Pritariu. Apskritai, kad ir kaip nedemokratiškai kitiems gali nuskambėti, bet užsiemant sudėtingais ir dideliais projektais niekad nereikia klausti visuomenės nuomonės, nes jie net nepajėgus suprasti tų technologijų ar jų poveikio ir praktiškai visad prieš nubalsuoja (taip vyksta ne vien Lietuvoje). Lietuva čia padarė išimti, jog surengė referendumą dėl VAE
modis 2013-02-05 11:40
Tai kažkas net pareiškė mintį, kad VAE referendumas buvo nerealiai geras Paprastai tik ~20% būna už, o pas mus net 34%. Žmonės bijo, tai natūralu. Tam mes ir turime politikus, kad jie įvertintų ir nuspręstų visus už ir prieš. Diskusiją tik apie politikų kompetenciją ir korupcija galima plėsti. Ar kažkas nukentės, žinoma. Bet demoktarija tokia struktūra, kad reikia derinti visų interesus, o ty visiems neįtiksi. Svarbiausia, kad nebūtų dramblio žingsniu einama.
arėjas 2013-02-05 11:54
Turime naftos, turime naftos perdirbimo gamyklą, tik žmonėms iš to jokios naudos. Ir čia kažkas išsiveš pelną, kažkas pasiims atkatus, o mes liksime prie suskilusios geldos: užterštos teritorijos, užteršto didžiausio Lietuvos turto - gėlo vandens.
Leons 2013-02-05 12:40
Naftos gal ir turime tik ikišiol jos neapsimokėjo išgauti tai kaip ir neturime, nes nenaudojame PS. Juokingai skamba tavo komentaras, "ale" liūdna lietuviška proza, primena mokyklos laikus su alkoholikų kaimo rašytojų skiedalais
slack 2013-02-05 12:43
na galbūt ne visada žmonės teisūs. Bet despoani turbūt dažniau būna neteisūs.
Shinigami 2013-02-05 12:46
http://www.technologijos.lt/n/technolog ... navigacija Lietuvoje skalūnų dujos yra 2 kilometrų gylyje. Kur tu tokiame gylyje esi mates gėlo vandens? Tokiame gylyje jau ne vanduo, o koncentruotas druskų tirpalas.
slack 2013-02-05 12:59
slack 2013-02-05 13:06
arėjas 2013-02-05 13:43
O vamzdžiai visada sandarūs bus? O chemikalais užterštas, panaudotas vanduo kur kaupiamas bus?
Talkatif 2013-02-05 13:55
1. Faktas, kad Rusijai skalūnų dujos labai nepatinka ir Kremlius tikrai kiš nagus prieš jų įvaizdį. 2. Faktas, kad jų, beje kaip ir kitų gamtos išteklių, išgavimas žalos gamtą. 3. Prieš "argumentą" "šildymo kainos" Lietuvoje jokia žaliai megztų berečių armija ir jokia Kremliaus opera nieko svaraus nepastatys. 4. Plius galintys ateiti investuotojai į šį verslą turi stiprius interesus, bei dar stipresnį finansinį bei politinį užnugarį. Tai kad, manau yra bergždžias laiko gaišimas peštis dėl išgavimo uždraudimo, rengti maldas ir piketus prie Aušros vartų. Geriau visą energiją skirti tam, kaip tas dujas geriau, naudingiau, saugiau, pelningiau išgauti. Nes kuo daugiau ir ilgiau visuomenėje bus lojamos serenados šia tema, tuo didesnė tikimybė kad šie gamtos turai bus išgauti belekaip. O jei koks kaimas ir pabandys užboikotuoti savo žemėse tų dujų išgavimą, tai atėję iš miestų pensininkai ir varguoliai, juos gyvus sudraskys ir kaimą užlygins.
Leons 2013-02-05 13:58
Kaip ir VAE atveju žmonės nieko nesuvokia apie patį procesą, ir argumentuoja savo kažkokiais susikurtais realybės neatitinkančiais faktais. Tiems, kuriems sunkiai sekasi naudotis internetu, prašom: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... -Z?l=2&p=1
keine_lust 2013-02-05 22:49
kitai sakant, mums p*&^@i ka jus galvojate.
Gie 2013-02-06 10:11
1. Visi valdininkai (tame tarpe ir seimas kartu su ponu premjeru) yra tik samdomi darbuotojai, kuriems mes (visi LT piliečiai) mokam algą. Jei jie nesirūpina mūsų interesais, bando paisyti tik savų ar kokios tai grupelės interesų – juos reikia atleisti kaip nesugebančius atlikti savo pereigų (šiaip ko gero jau laikas būtų supaprastint pašalinimo iš seimo procedūras). Taip, kad jei mes sakom NE, reiškia NE nors kažkam ir atrodytų kitaip. Įtikinkit, kad mums to reikia ir mes pasakysim TAIP. 2. Gamtos ištekliai priklauso VISIEMS LT piliečiams (t.y. dalis priklauso kiekvienam), todėl prieš užsiimant gavyba turi būti aiškiai pasakyta kiek KIEKVIENAM (o ne atskiram sąrašiukui) bus iš to naudos – pvz., atpigs dujos, ar kt. Nebedomina nieko nebereiškiantys argumentai kaip „apsisaugosim nuo rusų“ (jau net neaišku ko labiau saugotis reikia) bei „surinksim daugiau mokesčių“ (kurie išgrobstomi per visokias biudžeto lėšų „įsisavinimo“ programas ir naudos apart „sąrašiuko“ niekas negauna). 3. Išžvalgyt nėra blogai – žinios nekenkia, bet dėl gavybos – reikia rimtai žiūrėt. Čia turi būti pateikti rimti, paskaičiuoti argumentai, kad mums to reikia ir tai bus naudinga kiekvienam, o ne atskiroms firmoms ar individams.
Pumper 2013-02-06 10:13
Tipiškas politikierius. Atominės negalima statyti, nes žmonės nenori, bet skalūnus trauksim ir nesvarbu, kad žmonės nenori.