Skalūnų dujos Lietuvoje: Seimo komitetas siūlo projektą stabdyti, specialistų požiūris skiriasi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ozerux 2013-02-07 08:54
As biski samokslo teoriju megejas ir tu duju ieskojima draudzia rusija mano galva, nes jeigu amerikonai ikis koja i lietuva tai rusai praras itaka lietuvoje ir karo atveju bus prarasta puiki karine pozicija jungianti rytus su vakarais t.y. lietuva
obuglas 2013-02-07 08:59
Atsimeni tokius "amerikonus" Williams?
Vytax 2013-02-07 09:16
Tai čia tas „mokslininkas“ kurio paklausė seimo komitetas? http://lms.lt/mtdb/?q=user/view&qpass=167 Stipru.
Tomas p. 2013-02-07 09:47
Rusai neleis mums buti laisviems..... Nebent ivyktu stebuklas!
Arns 2013-02-07 09:48
Žinant kokie interesai susikerta, geriau jau palaukti bendros ES politikos kurso. Juolab kad mūsų "mokslininkai" labai jau "kompetentingi", ypač po žeme.
immortallt 2013-02-07 11:32
Na kiek aš suprantu apie šią technologiją, tai žvalgyba - tas pats, kas ir naftos žvalgyba, tik gyliai mažesni.
Sigitas.lk 2013-02-07 11:46
Idomu ar dar tie zmones eitu protestuot, ir taip tas vanduo visdar rupetu, jei radus duju, jiems nuo pelno butu pazadetas koks procentas..
LnS 2013-02-07 14:58
Kaip suprantu jeigu merikiečiai išgautų šias dujas, tai jos priklausytų ne mums, o JAV. Tai wtf? Turėsim iš jų pirkti savo pačių dujas? Kol nėra aišku, kaip tų dujų išgavimas kenkia aplinkai - tol esu tikrai prieš jas. Būtų nekas jeigu pasirodytų, kad išgaudami tas dujas užteršime savo gruntinius vandenis. Ar tik vokiečiai su prancūzais būtent dėl aplinkos taršos neleido ieškoti ir išgauti šių dujų savo žemėje?
Strong_Bad 2013-02-07 20:31
Baikit jus su tom samokslo teorijom. Ateis amerikonas, sukis savo vamzdzius i zeme, lietuvai uz resursus atrieks biskuti ir parduos mum atgal dujas "rinkos kaina", o kokia ta "rinkos kaina" visi zinom. Zodziu parduosim savo klodus amerikonam uz trupinius ir visi bus laimingi ir rusus spygom badyt. Ai ne, dar gausim geologiniu tyrimu duomenis, vo tai grobis. Ir dar neaisku, kaip ten su tarsa, graziai suokia apie vandeni ir smeli ir "labai labai maza dalis chemikalu" apie kurious nieko niesk nezino. Pakolkas peranksti mano galva. Geoterminis sildymas gan nebloga alternatyva energijai isgaut.
Skeleton 2013-02-07 21:32
Kaip sakiau. Taip mąstant, išvis nieko negalima daryti, gyvenimas yra beviltiškas. Ką siūlai? Susirinkti visiems Lietuvos gyventojams ir masiškai nusižudyti? Bet ką čia. Jeigu dujų gavyba netyčia užsiimtų Gazpromas, tuoj masiškai pasipiltų komentarai apie "kaimiečius", "vyžotus" "litofcus", kurie atseit nesupranta pramonės, mokslo naujovių...
Arns 2013-02-07 21:42
Toks jausmas, kad pirmą kartą internete atsidūrei. Jei Gaspromas ką nors pradėtu tokio daryti, pilnas internetas būtu apie tai, jog "ne tokioje Lietuvoje noriu gyventi", "teks atsisveikinti su Tėvyne", "Rusiškos technologijos sulūš dar iki pristatant iki vietos" ir t.t. Nereikia turėti baimės akių, kad visur vaidentusi rusai. Kaip kai kam masonai ar sionistai valdo pasaulį, ir pastarieji kalti dėl visų nelaimių, taip Lietuvai auksinis atpirkimo veršis - Rusija. Net darbuotojo nekompetencija bus pripaišyta nežinomiems rusų spinduliams, transliuojamiems iš kosmoso, siekiant kontroliuoti lietuvius...
Otto 2013-02-07 21:56
Ar amerikonams, ar lietuviams, ar žydams už dujų išgavimą turėsime mokėti, nes veltui niekas nevargs. Dėl aplinkos, pavažiuok į Estiją, ten naudoja skalūnų dujas ir niekas nedejuoja. Dar netoli ir Černobolis, gali susipažinti su AE poveikiu aplinkai. Kiek tęsiasi Ignalinos AE uždarymas, kiek kainuoja, ir kada bus uždaryta? Tik kai bus pilnai uždaryta ir TURĖSIME SĄMATAS, tik tada galėsime įvertinti AE tikslingumą, kainą ir pan. . Pilnai suprantu, kad "Kišenėms" naudingiau neeksploatuoti savų dujų, o imtis statybų, todėl ir plaukia propaganda prieš dujas.
immortallt 2013-02-07 22:01
Estijoje skalūnai išgaunami visiškai kitokiu būdu, tad kaip pas juos yra, žiūrėti negalime. O šiaip žvalgybą atlikti būtina, nes kiek suprantu, žvalgyba tai toks pat procesas, kaip kad kai ieško naftos, tik mažesni gyliai.
Plikas 2013-02-07 22:04
Jei ką nors tokio pradėtų daryti "Gazprom" tai tavo minėti komentarai būtų ne be reikalo. Dažnai žiniasklaidoj minimi energetikos projektai (jungtys, terminalas, dabar ir skalūnai) rengiami tam, kad sumažinti priklausomybę nuo vieno nepatikimo tiekėjo. Jei tų projektų plėtojimas būtų atiduotas tam pačiam tiekėjui, priklausomybė ir saugumas nesumažėtų. Skirtingai nei mitiniai "žydomasonai", Lietuvos priklausomybė nuo Rusijos labai aiškiai matosi energetikos importo/eksporto balanse.
Arns 2013-02-07 22:18
mano komentarą reiktu suprasti kur kas plačiau. Pvz buvęs energetikos ministras apkaltino, kad galimai Rusija pakurstė Š. Korėją pradėti apšaudyti P. Korėja. Kaip tik tuo metu vyko derybos (galimai) dėl VAE projekto su jų įmone Kepco. Arba dėl A. Beliackio išdavimo Baltarusijai. Nesuvaikščiojo kažkur dokumentai, išdavė žmogų, kurį suėmė ir nuteisė A. Lukašenkos "režimas". Pirminė reakcija buvo "nieko svarbaus". Po užsienio pasipiktinimo prof V.Landsbergis pradėjo kalbėti apie KGB ausis. Galų gale galimai atsakingas darbuotojas pasitraukė pats iš pareigų, o keliems pareikštas papeikimas... Nepatingėjus galime rasti ir dar daugiau nekompetencijos valymosi šūkiu "rusai puola!". Reikia išsilaisvinti iš baimių ir faktais dirbti. Ne mūsų galvosopis kaip Gasprom ir rusam blogiau padaryti, o kaip patiems geriau pasidaryti.
Plikas 2013-02-07 22:38
Taigi, kitaip sakant, šneki ne į temą...
Arns 2013-02-07 22:44
kitaip sakant, esu prie berečių skleidžiamą propagandą...
trapecijus 2013-02-08 01:59
Kad nejaustum diskomforto, siūlyčiau emigruot į Baltarusiją ar gal geriau į Šiaurės Korėją.
Arns 2013-02-08 07:32
Na aš pasiūlyčiau jums emigruoti, bet tamstelės beretės gi įpratę, lyg talibai, po žeme gulėti.
Talkatif 2013-02-08 07:48
Man ta komisija primena REN TV "dokumentiką". Kur rusų "akademikai" rimta roža aiškina apie senovėj realiai gyvenusius kentaurus, organizmo atjauninimo procesus piramidės formos pastatuose ar kaip buvo pagrobti ufonautų. Būtų buvę idealu jei tai komisijai būtų vadovavus Paksienė ar Ezopas. Nors žinant koks Salamakakino išsilavinimas bei profesija, tai nieko stebėtina.