Vodafone vadovas: 4G internetas skirtas „technoiškrypėliams“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zamzungas 2013-02-10 21:34
Žinant ant kiek šūdina Vodafone ryšio kokybė UK (prilygsta ar net lenkia TELE 2 prieš 5 ar daugiau metų) nenuostabu, kad jie daugiau neturi ką sakyti
SmOgER 2013-02-11 00:10
Teisingai kalba, ISP's neišnaudoja nė 3G galimybių dar, tai ką jau kalbėt apie 4G. 3G- teoriniai max 56 Mbit/s 4G- teoriniai max 672 Mbit/s Realybėj, geriausių mobilaus interneto tiekėjų pralaidumas tesiekia max 10-20Mbps (Lietuvoj Mezonas iki 10-13 Mbps, USA Verizonas iki 10-16Mbps), kas be jokių problemų pasiekiama su 3G. Ironiška, bet Verizon iš esmės priklauso tam pačiam Vodafone.
g3n1us 2013-02-11 01:42
teoriniai 56megabitai? O reliai 7,5megaibtų ant 3g, o 4g lietuvoje jau 80megabitų... Tai tu nebesvaik, dešimt kartų greitesnis internetas yra skirtumas.o apie ateitį nebesvaik, nes tas pats šviesolaidis teoriškai gali siekti nesveikus skaičius, bet aš gyvenu realybėje ir lyginu tai kas yra, o ne tai kas bus po kelių metų, nes už paslaugas moku dabar... tad apie kokį šūdą šneki nesuprantu, bet toje pačioje jav tie greičiai kuriuos mini yra tik mega miestuose, o ne visur... vidurkis krinta žemiau tavo fantazijos.
Mortifer 2013-02-11 02:13
Man atrodo dažnai pamirštama, kad kai moki už internetą, moki ne už tai, kad 24/7 kažką siųsies 100mbps ar 1mbps, moki už internetą tam, kad galėtum bet kada, kai tik pats užsimanai ar prireikia pasinaudot kuo geresne ir kokybiškesne paslauga. Rinkos lyderiais visada bus greičiausią ir kokybiškiausią (ir neribotą) internetą tiekiantys.
rwc 2013-02-11 15:01
Kas iš to, kad turėsi paskutinėje mylioje šviesolaidį, kuris į pasaulį išeina per modemą? Kaip aukščiau teisingai pastebėta - tiekėjai teišnaudoja gal dešimtadalį kanalo pralaidumo, o piko metu daugumoje Europos šalių ir dešimtadalis fantastika. Ne per seniausiai straipsnis buvo apie internetą Anglijoje: nori ryšio - kelkis 4 ryto. Tas pats dėl neriboto duomenų kiekio. Operatoriai riboja ne todėl, kad nepavežtų pastoviai prisijungusių ragelių kiekio - nepaveža išėjimo į išorę. Pagal daugumą 3G standartų, pastotėms nėra didelio skirtumo, ar ragelis kas 10 sekundžių išsiųs 10 baitų į Skype.com, ar streamins po 1 MB/s iš Youtube. Taigi, "moliūgas" yra visiškai teisus. Kas dėl "freak'ų", tai yra nerdai, kurie Androide suka Folding@Home ar su telefonu žiūri į žvaigždes per NASA saitą. Jie kiša pinigus neaišku už ką, bet jų niša tokia specifinė, kad nieko neuždirbsi. Čia vėl "moliūgas" teisus. Na, ir yra konsumerizmo aukos, kuriems reikia visko daugiau, daugiau, daugiau. Nebūtinai ryšio. Kuo daugiau ramų, kuo daugiau megapikselių, kuo daugiau gigabaitų ir branduolių. Ir "kuo brangiau"! Nesvarbu, kad to "daugiau" jie niekad gyvenime nepanaudos - svarbu kažkoks neva įvaizdis. Yo, aš turiu 4G (nors nežinau su kuo jis valgomas)! Yo, teoriškai galiu išnaudoti mėnesio "kepurę" per pusvalandį (o tolkas koks?)! Na, čia marketingo reikalas, bet "moliūgas" vėl visiškai teisus - tai kvaila ir nesveika. Lyrinis nukrypimas apie "daugiau". Kokiam idiotui šovė į galvą "sugrūsti" 720 pikselių į 5 centimetrus (read: WinPhone)? 14 pikselių milimetre! Ir tie patys glamūriniai berniukai dar didžiuojasi, kad naudoja tą patį UI 21" monitoriuje arba HD telike (read: Metro), su delno dydžio raidėmis ir niekaip nesutelpančiais kvadratukais monitoriuje per pusę sienos. Na, bet rinkos diktatoriai sistemingai "maitina" šią tendenciją. Buvau pakraupęs, kai Metro Paštas pareiškė, kad mano 17" laptopo rezoliucija nepakankama tam appsui (VMWare, maksimizuota bet ne Full Screen). Cool. Veeery cool, turėčiau apgreidinti gerai veikiantį laptopą, kad jame bėgtų į protiškai atsilikusius orientuotas mobiliakinis appsas.