BMW M divizija 600 AG superautomobilį kurs ant hibridinio i8 platformos  (21)

Automobilių pramonės gigantė BMW, gaminanti puikius sportinius automobilius, šioje epochoje taip ir neturi jokio superautomobilio. Panašu, kad artimiausiu metu situacija kiek pasikeis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1978-1981 metais su „Lamborghini“ pagalba gamintas BMW M1 buvo vienintelis šios markės superautomobilis. Visgi per trejus gamybos metus buvo sukurti tik 456 tokio modelio egzemplioriai. M divizijos vadovas Friedrichas Nitschke deda visas galimas pastangas, kad kompanija kuo greičiau galėtų sėsti prie naujo superautomobilio brėžinių. Patikimų šaltinių teigimu, toks automobilis bus gaminamas ant hibridinio i8 platformos. Kitais metais debiutuosiantys i8 hibridai pasižymės 1,5 litro, trijų cilindrų benzinui varikliu bei galinga elektrine jėgaine. Bendra hibridinių agregatų galia sieks 349 AG, o tai iki 100 km/h leis įsibėgėti per 4,6 sekundės. Kažin, ar tokias dinamines savybes galima vadinti panašiomis į superautomobilio, tačiau tikėtina, kad būsimasis M8 turės V8 variklį su dviem turbokompresoriais, generuojantį apie 600 AG. Manoma, jog atsisakius i8 hibriduose sumontuotų baterijų bei elektros motoro automobilis turėtų palengvėti bent 200 kilogramų. BMW i8 sveria 1480 kg, todėl gali būti, kad BMW superautomobilis bus lengvesnis už „Ferrari 458 Italia“ – pastarasis superautomobilis sveria 1458 kg.

Net ir 1990-aisiais automobilių pramonėje jau sukosi gandai apie M8. Tais laikais buvo manoma, kad BMW 8 serijos platformoje montuos tuos pačius V12 motorus, kuriuos pagamino bene egzotiškiausiam visų laikų superautomobiliui – „McLaren F1“. Prieš kiek daugiau nei ketverius metus norėdami paminėti pirmojo BMW superautomobilio trisdešimties metų sukaktį vokiečiai pristatė koncepcinį M1, tačiau šis projektas taip ir nepasiekė serijinės gamybos konvejerio. Belieka tikėtis, kad trečiasis kartas nemeluos ir „Mercedes-Benz SLS“, „Audi R8“ bei „Porsche 911“ superautomobiliai turės dar vieną bendratautį varžovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: