Klaipėdiečiai jau skundžiasi galima naujos jėgainės tarša

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-02-18 08:21
Čia tik ji skundėsi ar ji atstovauja visai bendruomenei ir tai ta bendruomenė skundėsi? Ar tik ne bus čia tokio pačio tipo skundas kaip ir kuri girdėjau apie telekomunikacijų antenų skundus. Kai darbuotojai pradėjo skustis, kad jos sukelia sveikatos problemų. O po tyrimo paaiškėjo, kad jos seniausiai neveikia.
secret 2013-02-18 13:12
o mano klausimas butu, kodel lietuviai nestato kazkokio fabrikelio tiems pelenams utilizuoti. yra bio jegaine vilniui ir kituose miestose. niekada gyvenime nepatikesiu, kad taip labiau apsimoka, nes importas yra didziausias blogis ekonomikai.
Shinigami 2013-02-18 13:21
1) O kas turėtu ją statyti? 2) Kiek reikia utilizuoti pelenų, kad ji atsipirktu. 3) Kas į ją veš utilizuoti pelenus? Ir kiek? 4) Kaip vykdoma utilizacija? 5) Koks bus pasipriešinimas tokiai veiklai?
Creatium 2013-02-18 18:18
Pas mus statyti apsimokėtų ko gero tik tuo atveju, jeigu čia būtų vežama pelenai iš visų Baltijos šalių. Iš vienos jėgainės tai tikrai ne tas kiekis, dėl kurio apsimokėtų visą utilizavimo centrą statyti. O dėl dalelių kiekio.. Tai įdomu. Ar gali būti, kad jų kiekis nepadidėja, tačiau kvapas kažkoks atsiranda? Kad ir nenuodingas, bet vistiek.. ? Ar tai yra matuojama kažkaip?
blizzard 2013-02-18 18:30
o kaip pelenai namų ūkiuose kurie atsiranda kūrenant malkas? manot jų mažai ? palyginus tai kad Lietuvoje malkomis kūrena ko gero 50proc. gyventojų tai manau kad kiekiai susidaryt gali nemaži, klausimas kaip juos iš jų efektyviai paimt..
Shinigami 2013-02-18 18:55
Matai, čia ne apie malkų pelenus kalbama. Malku pelenus gali trąšai naudoti. Nes jose yra koncentruotu mineralinių medžiagų. O termofikacinėse jėgainėse kūrena įvairias atliekas. Kurios dega - plastikas, popierius. Bet negalima deginti vaistu ir panašių dalykų. O dėl kietųjų dalelių - tai iš privataus namo jų išeina daug daugiau, nes jis neturi jokių filtrų.