8 branduolių procesorių, skirtų išmaniesiems telefonams, aktualumu tiki tik Samsung

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2013-03-01 21:44
Nu reikia kazkoki skaiciu padidinti, ne tik ekrano istrizaine...
g3n1us 2013-03-02 01:07
Jie tiki, kad ir toliau lengvai apgaudinės žmones... bet kaip sakoma, žmogų gali apgauti maksimaliai du kartus... Finale bus dar žiauriau nei su Nokia.. Aš asmeniškai iš vis nebematau ką pirkti rinkoje apart nokia ir iphone. Ir viskas taip nusivažiavo dėl visokių "kaimiečių", kurie apsiseilėję liaupsino šlamštą ir skaičiavo gigahercus su branduoliais, o ne bendrą veikimą.
Kadras 2013-03-02 01:25
genijus kuo toliau, tuo labiau juokina Kas jau kas, apple zymiai labiau apgaudineja zmones.. Praktiskai nieko nepakeicia, ideda naujove kaip Siri kuria iki tol galejo parsisiusti is appstore. "Ir viskas taip nusivažiavo dėl visokių "kaimiečių"" Cia kalbi apie apple fanbojus?
1hitkillhack 2013-03-02 02:05
Visi zinom, kad android neblizga.. kartais lagina, stringa ir t.t bet viskas tobulinama... ka padarysi, kad letai... Tai dabar tavo manymu, bus geriau jeigu naujus flagmanus pardavines su 1 branduolio 800mhz procesoriais? su kuriais android lagins, kaip senukas 486... Tai dabar bent gelezi gera padarys, o laikui begant gal ir android optimizuos.. P.s Man toks jausmas, kad tu po savo kazkokio samsungo (galaxy s2 gal?) neturejai rankoje, nei vieno naujo flagmano su android... (kalbu apie visiskai naujus)... Ir atsiprasant pili "sudus" ant visko, kur pamatai parasyta samsung ir android... Del saves, atsiversk youtube ir paziurek, kaip tikrina greicius ivairius, tavo dievo iphone ir kitus flagmanus... skiriasi viskas milisekundemis, arba android kai kur greitesnis... Ar tu nutaises trollface, net neziurejas, sakysi, visi gaidziai, tik ne iphone?
warbringer 2013-03-02 10:11
Nesuprantu, kodel visi taip neigiamai ziuri i daugaiu branduoliu smartuose. ?Mikroschemos mazeja, tuo paciu mazeja ju energijos suvartojimas. Jeigu octa-core procesorius sunaudoja panasiai kiek senesni dvieju ar vieno branduolio chipsetai, tai kodel gi ju nelaikyti normaliais. beje sitas exynos net nera tikras octa core, cia BIG.little, tai tik 4 cortex a15 branduoliai(kurie nera labai taupus bet uz tai itin galingi) ir keturi cortex a7 branduoliai (kurie yra taupus ir isijungia kai nereikia daug galios).
HDi 2013-03-02 10:12
Androido iš principo negalima stiprai optimizuoti, nes viskas sukasi ne tiesiai ant geležies, o per virtualią mašiną, t.y. javos VM čia reikia optimizuoti. Čia turbūt esminis skirtumas nuo applo ir windows phonų, nes jie daugiau resursų išnaudoja tiesiogai iš geležies, dėl to ir veikia sklandžiau.
kurmis 2013-03-02 13:36
Tai kodėl, pavyzdžiui, iOS ar windows phone "skraido" savo tapšnofone prie kuklesnių tech. parametrų, o android'as su žymiai didesniais techniniais parametrais - ne? Esmė yra aiški, kad android'ą programina kreivarankiai, google tai nekontroliuoja griežčiau ir patys įrenginių gamintojai nevisai sugeba sukurti gerias tvarkykles android savo tapšnofonams.
Xdmin 2013-03-02 13:39
Paskaityk komentara auksciau.
moo 2013-03-02 15:07
Šiaip Samsung gudrauja, o žiniasklaida truputį padeda jiems. Taip, gudraujama dėl skaičiaus nes "kuo daugiau tuo geriau", neva. Iš tiesų, ten ne 8 branduolių prosesorius, o 2x4 procesorius (nedauginant, gaunasi tikslesnis apibūdinimas), t.y. viena dalis 4 branduolių galinga, bet imli baterijai, kita 4 branduolių lėta, bet taupi. Vienu metu 8 branduoliai nedirba, yra jungiama pagal poreikį po 4. Jei žiūrėti iš pozityvo pusės tai logiškas sprendimas, kuris gerokai prailgins baterijos veikimą, bet jei bus poreikis, aparatas bus kartu ir spartus. Jei žiūrėti iš kitos pusės, gal ir reikėtų labiau žiūrėti kokybę o ne kiekybę. Bet kokiu atveju, skaičiai "žaidžia". Čia buvo diskusija apie itin aerodinamišką mersą su tik 120ag, bet, kad galimai jis "padarytų" koki 200ag kibirą tai daug kam nesvarbu - kuo daugiau tuo geriau juk.
StN 2013-03-02 17:31
Na, iš tikrųjų jiem tik prietaisus leist reik, o jau kas kaip juos įsisavins, tai žmonių kurie kuria OS/apps reikalas. Nepamirškit, kad Samsung išleidžia prietaisą ir duoda jam operacinę sistemą kurią vėliau galima pakeist ir t.t. Tbh, Kuo daugiau features iš hardware pusės tuo geriau, bent jau man taip atrodo.
Gytixas 2013-03-02 20:38
Tegul optimizuoja pirma OS ,po to didina procesorius . Dabar procesoriais 4 coru ,o vos velka tai ,ka seni pc 1 coro su 2ghz vilkdavo be problemu
OranGeX 2013-03-03 00:22
Duok pavyzdį kokį nors, nes nemanau, kad teisingai palyginai
1hitkillhack 2013-03-03 02:13
Cia tas atvejis: Turejau kazkada gaidi telefona su android 1 ghz, jis lagino buvo blogas... tai ir dabar nauji telefonai lagina, nors net rankoje tokio nevarciau... Parodyk man sena telefona, vieno branduolio su 2ghz procesoriumi.
werafonas 2013-03-03 15:16
Jis minėjo PC su 2Ghz procesoriumi. Gal kokiu AMD Athlon XP. Logikos jo pasakyme nėra.
1hitkillhack 2013-03-03 15:32
Tai kad tema ne apie pc... ir ne apie windowsus, ar kita bruda... P.s namaciau zodzio "pc" jo komentare...bet kaip ir sakei, vistiek nera logikos tame pasakyme...
Paprastas_zmogus 2013-03-03 19:54
Įsiterpsiu. Turėjau Nexus 7, kuriame, be abejo, sukosi naujausias Android'as. Plikas, nesugadintas jokių Šūd-Wiz. Ir žinai ką? iPad 2 už jį geriau sukasi. Taip, metais senesnis iPad 2 sukasi geriau už šviežią Nexus 7. O aš gal taip drąsiai nesakyčiau, kad viskas š, kas ne iPhone ar Nokia, bet liūdna realybė yra tokia, kad rinkoje išties mažai iPhone konkurentais galinčių pasivadinti produktų. Bet vistiek yra. Na, o kalbant apie straipsnį, Samsung man kelia šiokią tokią antipatiją ir straipsnis labai aiškiai pademonstruoja priežastį - techninių parametrų manija. Nežinau, ar Samsung nuoširdžiai tiki, kad skaičiukai tokie svarbūs, ar jie tiesiog taip vilioja parametrų aukas, bet faktas tas, kad su ta savo skaičiukų manija jie jau priėjo iki absurdų.
1hitkillhack 2013-03-03 22:16
Bet cia realiai suzaista tik su pasakymu... kad tai 8 branduoliu... nes vienu kartu jie niekada nedirbs... Tai daug geriau nei dabartiniai flagmanai su 4 coru... vien del energijos naudojimo... Net ziurint i skaiciukus... jeigu jis ir butu letesnis, pakeisciau savo telefone i toki... Nezinau kaip su plancetemis, bet ziurint telefonu video, tai dauguma nauju flagmanu veikia taip pat sparciai kaip iphone 5...
Paprastas_zmogus 2013-03-03 22:26
Aš kalbu ne tik apie šitą istoriją su 8 branduoliais. Aš kalbu apie Samsung maniją skaičiams apskritai. Vietoje to, kad daugiau padirbtų su softu ir geležies efektyvesniu išnaudojimu, jie tik padidina skaičių... Tu sakai, kad dauguma Android flagmanų veikia taip pat sparčiai kaip iPhone 5 ? Greičiausiai taip, bet jie tą pasiekė su dvigubai daugiau RAM, ir žymiai didesniais CPU clock speed'ais, nei iPhone... Daug pasako, ar ne?
1hitkillhack 2013-03-03 23:40
Bet dar esme cia yra, ar isvis galima taip optimizuoti android, kad jis veiktu greiciau? As neesu programeris ir t.t... ne mano lygis cia diskutuoti apie tai... bet... Jeigu tai butu paprasta, nemanau, kad samsungas pagailetu keliu milijonu doleriu programeriams, kad sie pasistengtu... Gal but lengviau yra sukurti savo os ir pritaikyti prie vieno kazkokio gaminio... esme, kad esi is dalies teisus... nei viena nei kita BEVEIK nera daroma... Na bet lygininant senesnius samsungo gaminius tokius kaip s2, tai skirtumas jauciamas kaip diena ir naktis... tai tobuleja... nors ir letai...
Paprastas_zmogus 2013-03-04 00:10
Matai, mes čia jau kalbam apie soft'ą. Samsung nėra ir niekada nebuvo softo kompanija. Jie gamina geležį ir tą moka gan neblogai. Ypač gerai jie moka daryti geležį su gražiais skaičiukais, bet softo kurti nemoka. Neturi patirties, neturi žmonių, todėl pinigai nieko nekeistų. Google turi daug talentingų žmonių, bet ši kompanija taip pat nėra softo kompanija ir patirties turi tame mažai. Todėl jei kas ir gali optimizuoti Android, tai nebent tik Google. Jie tą ir bando daryti, bet kaip sakiau, patirties mažai ir Roma nebuvo per vieną dieną pastatyta. Tuo tarpu Apple ir Microsoft - yra softo kompanijos, kurios tą daro jau virš dvidešimt metų Ir dėl šios priežasties tame teiginyje "tik iPhone ir Nokia (WP)" yra šiek tiek tiesos.