Mercedes-Benz A45 AMG – galingiausias serijinės gamybos hečbekas  (0)

Mercedes-Benz paruošė didelę staigmeną „karštųjų“ hečbekų fanams. Ženevos automobilių parodoje bus pristatytas A45 AMG modelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus pirmasis Mercedes-Benz „karštasis“ hečbekas ir tuo tarpu pats galingiausias iš kada nors pristatytų serijinės gamybos hečbekų. Tokiu ruožtu, Mercedes pirmą kartą įžengs į BMW ir Audi teritoriją, kurioje jie varžėsi su savo atstovais – M135i and RS3. Iki šiol AMG ženkliuku puošėsi tik modeliai pradedant nuo C klasės. Šiuo atveju, sukurdama naują AMG modelį, Mercedes suteikia didesniam vartotojų ratui prieinamą AMG modelių galią ir išskirtinumą. Žadama, kad A45 AMG bus įkainotas gerokai pigiau nei dabar parduodamas C63 AMG modelis. Kainos prasidės nuo 36 tūkst. svarų sterlingų žymos.

Kitaip nei dabartiniai AMG modeliai, kurie yra varomi V8 arba V12 varikliais, naujasis A45 bus varomas keturių cilindrų 2,0 litrų dviejų turbinų varikliu. Benzinu varomas agregatas pasieks 360 AG ties 6000 aps./min. riba. Verta paminėti tai, kad iš vieno darbinio tūrio litro, šis automobilis išspaus net 180 AG. Tuo tarpu didžiausias sukimo momentas 450 NM bus prieinamas nuo 2750 iki 5000 aps./min. zonoje. Nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti bus galima vos per 4,6 s, o tai yra 0,2 s greičiau negu pagreitėja Porsche 911. Maksimalus greitis bus apribotas ties 250 km/h riba.

A45 AMG bus varomas keturiais ratais, kuriems galią perduos nauja septynių laipsnių dviejų sankabų automatinė pavarų dėžė.

Žadama, kad naujasis modelis nebus rajus degalams ir pasitenkins apie 7 l/100 km ir išmes į aplinką 161 g/km CO2. Degalų taupymo sumetimais automobilyje bus montuojama Start-Stop sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Nikas Lemeška
(8)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: