Trimačiai spausdintuvai žada demokratizuoti gamybą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sigitas.lk 2013-03-04 11:52
Zinoma tai reiskia mazesni zmoniu indeli. O tai reiskia maziau darbo vietu. O tai reiskia kad monetarine sistema greit prades nebeveikti, kai zmonem nebebus darbo, o pragyventi kazkaip reikes.
BadAmigo 2013-03-04 12:32
"Nebebus darbo" yra tipinės komunistinės nesąmonės. Vienas svarbiausių žmogaus indėlių į produktą yra jo kūrimas. Kitas toks pat svarbus indėlis - gebėjimas produktą parduoti. Prie konvejerio Japonijoje ir panašaus industrinio lygio šalyse jau kuris laikas niekas nestovi, ir viskas ten yra gerai.
Shinigami 2013-03-04 12:36
Darbo buvo ir bus. Tiesiog kitoje srityje.
HardAxe 2013-03-04 13:45
vai vai, nebus darbo. čia kai printerius pardavinėt pradėjo turėjo gal knygos ir laikraščiai dingti? Atsispausdini namie kojos neiškeldamas iš kambario ir skaitai?
Sigitas.lk 2013-03-04 14:04
Visi ziuriu gudrus kritikuot. Bet ka as galiu pasakyt zmoniu skaicius nuolat auga. Automatizacija vis dideja, beveik visose srityse kur reik daug darbo jegos. Kuriami autonominiai automobiliai, pazangesnes gamybos linijos, robotai prades gamint robotus. O kas bus kai tai dar labiau paplis? Kai desimties zmoniu darba atliks vienas zmogus?
ligonis 2013-03-04 15:00
"aš neturėsiu darbo, todėl turim ribot technologinį ir mokslinį progresą..." truputi ant protinio neįgalumo ribos. o kad žmonių skaičius auga - ne progresą ribot, o žmones apšviest, kad jei jau gali daugintis dar nereiškia, kad ir privalai taip daryt.
alex666 2013-03-04 15:17
ne darbo ranku poreikis mazes ir mazes dedeliais tempais o kol taves tai nepaliete tau tai atrodo juokinga kai palies bus ne juokinga o per velu !
KeeperMustDie 2013-03-04 15:35
Čia tiems nejuokinga, kurie te sugeba dirbti tokį darbą, kurį gali atlikti staklės ar primityvius pakartotinus veiksmus atliekantys robotai. Aišku kai tokius bedarbius veltėdžius teks išlaikyti valstybei kils rimta problema, todėl jau dabar reikia vaikus mokyti mastyti, kaip geriau įvykdyti darbus ir spręsti problemas, o ne kaip atlikti darbą.
Sigitas.lk 2013-03-04 15:39
Tikiuosi tu supranti kad visi vadovais buti negali? Ir turbut supranti kad yra daugybe protingesniu uz tave kad ir kokioj kinijoj, kaime, kurie uz centus galetu pakeisti tave, tavo darbo vietoje, jei tik gautu galimybe? Ir zmones dirbancius fizini darba, kad ir pasikartojanti, vadinti veltedziais, kai juos pakeis robotai, manau mazu maziausiai yra negarbinga ir zema.
Z'hadum 2013-03-04 15:57
Kiek zinau, 3D spausdintuvas pagamina detales is plastiko. Plastikai yra tik viena is medziagu. Detales gamyba tokia technologija bus santykinai brangi. Be to dar pries tai reikia paruosti AutoCad brezini. Masineje detaliu gamyboje 3D spausdintuvai tikrai nepajegs konkuruoti su liejimu stampavimu, presavimu... Kur reikalinga smukiaserijine sudetingu detaliu gamyba, ten situacija kardinaliai keiciasi. Del darbo vietu - dabar panasus darbai irgi atliekami ne rankomis. Taip, kad situacija nevienareiksmiska
KeeperMustDie 2013-03-04 16:14
: 1. Ką šie žmonės veikė iki 25m.? Man rodos, kad tiesiog turėjo daug linksmo laiko ir "vėltedžiavo"(iš čia ir mano pasakymas), o dabar už tai ir atidirbinėja. 2. Jei jau anksčiau nieko nesiėmė, kas jiems trukdo pradėti tobulėti vėliau? Yra vakarinės/neakivaizdinės studijos ir yra žmonių kurie nori tobulėti ir kažkaip sugeba suderinti darbą ir mokslus, kiti tuo tarpu tik aplinka ir te sugeba kaltinti.
dyendy 2013-03-04 19:53
as cia dar apie veltedzius. Paimkim Mamontova, turi balsa nebijo scenos yra orginalus ir talentingas bet zinomas kogero tik LT ir aplink. Ar jis veltedis? Ne, tiesiog gime netuoj salyj, ne tuo laiku. Yra dalyku kurie vadinami aplinkybemis jos buna palankios arba ne. Darbai kurios turejau issideste placiam spektre ir nenuosekliai nei kart nebuvau ismestas aplinkybes kurios mane ten isukdavo ir istraukdavo lauk ir tie kurie bado pirstais rekdami veltedis gali but taip pat badomi ir vadinami cinikais. Aplinkybes gyvenime gali lemti daugiau nei individualus gebejimai. Taip kad ir 3d spausdintuvas jis gali daryti sudetingus elementus bet kazin ar sugebetu dirbti tokiu tempu kaip veltediskos stakles ir tie vadybininkai prie pultu, greitis ir kiekybe yra ta kolkas nepalanki aplinkybe 3d spausdintuvui.
alex666 2013-03-04 23:36
tau kiek metu? vaike sedintis prie kompo ir fotelio zinove tu prisedes prie smarto vaidini auksto intelekto veikeja? klausyk vaikinuk gal nori uzeit pas mane i ofisa pries auditorija pakalbet? vat kame ir problema !kai tokie zinovai atbega darbo ieskot mojuodami diplomiukais savo. tik viskas teorijoi pas tave jo???
peeplt 2013-03-05 08:22
Laukiu as tu zaisliuku... Man kaip inzinieriui nera svetimos 3D projektavimo programos. Kai pagalvoji kokios atsiveria galimybes nes saldu pasidaro. O del darbo vietu tai zinoma bus kazkoks persistumdymas, bet manau labai trumpalaikis. Greitai vel viskas nusistoves. Vartojimo kultura pas mus dabar aukstumoje. Is pradziu tie printeriai zinoma pajegus nuimti dali kruvio nuo gamybos pramones, bet ziurint ilgalaikeje perspektyvoje, atsiras paklausa naujoms verslo nisoms, kur galima nukreipti atsilaisvinusi potenciala. Jaigu printeriai stipriai paplistu, atsirastu milziniska dizaino studiju paklausa, kurios uz tam tikra "protinga" atlygi, siulytu vienetinius gaminius ar spausdinimo instrukcijas tam gaminiui pasigaminti. Ir isviso kai pagalvoji atsiranda visiskai nauja industrija, kur zinoma reikalinga laaabai daug nauju darbo vietu. O vat LEGO tai tikrai butu sakes. Tektu persikvalifikuoti i eilini 3D instrukciju platintoja.
KeeperMustDie 2013-03-05 09:41
Šiuo metu ne, bet judama link to, tik nežinia kiek metu tai užtruks.
Shinigami 2013-03-05 10:25
Jei spausdinama pas save namie, o ne fabrike - tai nėra jokio skirtumo kaip greitai jis spausdins. Juk per diena nereiks šimtų detalių atspausdinti.
paulius86 2013-03-05 10:43
Tai jei dabar detalei pagaminti reik tam tikro kiekio zmoniu ir tam tikro kiekio laiko bei resursu, tai visa tai nulemia tos detales kaina, jei printeris padaro ta pati darba 10 kart pigiau, tai detale atpinga, taip kad naujos technologijos visada gerai, nes jos pigina produkcija, o darbo zmonems visada bus tik klausimas ar jie sugebes ta darba atlikti...
alex666 2013-03-05 14:38
va cia protingai zmogus sako!