Lietuvos energetikos scenarijai: su atomine ir be jos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintarinis 2013-03-06 08:36
Žinoma, kad su atomine. Tik klausimas - ar su Visagino, ar su Kaliningrado?
mar4nas 2013-03-06 09:03
Gerai "pigiau" atrodo su atomine, bet tai juk niekas nepaskaskiuoja kad i atomines kaina ieina ir panaudoto kuro saugojimas n metu ir uzdarymas. Dabartinei AE skyre milijarda ir isgaravo lyg dumas taip ir neuzdare iki galo.
evaldosia 2013-03-06 09:42
gryna nesamonė statyti vieną didelę elektrinę,nutolusia nuo pagrindinių šilumos ir elektros vartotojų.reikia dviejų prie vilniaus ir kauno.aišku tam labai priešinsis,tų miestų šilumos gamintojai.galėtu miestus šildyti atomine energija,o ne deginti dujas.suprojaktuoti tokius įrengimus galima ir privačiam namui,bet tas nedaroma dėl politinių priežaščių ir terorizmo.pigi šiluma ir elektra nereikalinga -valstybei ,kad sumažės sumokami mokesčiai,korporacijai ,kad sumažės pelnas ir dividentai.
Shinigami 2013-03-06 09:53
Labiausiai tokiam dalykui priešinsis gyventojai, nes dauguma nenori, kad prie jų namu kažkas stovėtu. Net jei tas kažkas kaimyno namas. O čia ne tik įmonė kuri sau užsidirba pinigus, bet dar ir atominė.
vvv2 2013-03-06 10:05
- Naujųjų turbinų naudingumas du kart aukštesnis už senąsias Elektrėnų, todėl tiek saugumo, tiek investicijų atsiperkamumu tai būtų nuostabus projektas.
Strong_Bad 2013-03-06 10:37
net prajuokino kokie "planai". A: atomine + kita B: atomine + kita C: pasaulio pabaiga, bus labai blogai, susiniokosime gamta ir parkus, issikirsim miskuus, medienos pramonei sakes, lietuvai bankrotas. Kuri varianta renkiesi tu? (retorinis klausimas) statom elektrine kuri alei ne biski nepriklausomybe nekvepia ir sudarys tik maza dali poreikiu tenkinimo, o importa vistiek reiks daryt. Kaip suprast? perkam razina, dalinam i 3 dalis ir saukiam kad busim sotus?? (investiciniai partneriai). Gal reiktu visdelto statyt solidesnio galingumo, kad butu ka eksportuot, o ne tik importuot, o kur dar, kaip minejo, isaugsias apetitas ateity?
moo 2013-03-06 10:54
Dėl eksporto, ar ne Baltarusijai teko pardavinėti veltui iš senojo Visagino? Nelabai yra tų, kas pirkų, ypač kai dar dvi elekrinės pašonėje atsiras. Dabar, tai mažiausiai investicijų reikalaujantis variantas - susimetus. Esmė ta, kad turint infrastruktūrą ir tt, kitą bloką ateity pasistatyti bus jau gerokai paprasčiau jei bus poreikis.
wolas 2013-03-06 11:51
Reikia, bent kažką Lietuvoje pastatyti... Taigi Lietuvoje beveik nebėra gamyklų, jos tik uždaromos ir nieko naujo nestatomo apart Maximu...
sigun 2013-03-06 21:57
Tos elektrinės pašonėje neturi per kur mums (kaip ir lenkams, ir vokiečiams, ir latviams) parduoti tų savo būsimų elektrinių elektros. Nebent kibirais nešiosi. Kol kas nėra jokių papildomų projektų tarp Kaliningrado sr. ir Lietuvos (dabartinė užkimšta iki viršaus net ir be jokios atominės), lenkai taip pat nieko net nežada statyti. Vokiečiai kol kas taip pat nerodo jokio susidomėjimo, nes jiems vystantiems saulės energetiką reikia, kad jiems kas nors laikytų rezervinį galingumą, jei staiga debesiukas užeina, o atominės tokiam dalykui visiškai netinka. Kol kas tą atlieka savo naują paskirtį atradusios Lenkijos ir Čekijos ir net pačioje Vokietijoje vietoje kelių išjungtų atominių atgimusios šiluminės elektrinės.