„Microsoft“ norėtų matyti „Kinect“ ne tik televizoriuose, bet ir nešiojamuosiuose (Video)  (0)

Programinės įrangos gigantas yra ne kartą minėjęs, jog norėtų pasukti „Apple“ keliu ir pasiūlyti vis daugiau techninės įrangos. Tai jau yra daroma su „Surface“ planšetinių kompiuterių linija, „Xbox“ žaidimų kompiuteriais bei jų priedu „Kinect“, kurį kompanija vis tobulina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes akivaizdžiai norime kuo galima pigesnio ir fizikai mažesnio įrenginio. Mano svajonė yra kažką panašaus į „Kinect“ patalpinti į planšetinio kompiuterio rėmelį.“, - sakė Craigas Mundie, „Microsoft“ vyresnysis vadovaujančiojo pareigūno padėjėjas portalui „The Verge“.

Paklaustas, ar „Kinect“ artimiausiu metu galėtų pasirodyti, sakykime, nešiojamuosiuose kompiuteriuos, C. Mundie sakė, jog būtent toks tikslas ir yra: „Tai tikrai neatsitiks rytoj, bet mes matome taką, kuris veda link to. Tuo tarpu į televizorius tai galėtumėte integruoti jau dabar.“

Tiesa C. Mundie nenorėjo nurodyti, ar tai, ką šiuo metu „Microsoft“ demonstruoja, yra antroji „Kinect“ versija, kurią galbūt galėsime naudoti su trečiosios kartos „Xbox“ žaidimų kompiuteriu. Kad ir kaip ten bebūtų, „Microsoft“ iš tiesų norėtų „Kinect“ pritaikyti kuo daugiau įrenginių, tačiau tam trukdo kai kurie dalykai. Vienas iš šių dalykų yra per daug saulės šviesos.

„Problema nėra tik įrenginio sumažinime, ką mes jau šiuo metu darome. Saulės šviesa skleidžia daug infraraudonųjų spindulių ir ko šviesos daugiau, tuo „Kinect“ veikia blogiau. Taigi didžiausia problema priversti tai dirbti įvairiose sąlygose.“ ,- sakė C. Mundie.

Akivaizdu, jog technologija yra gana puikiai pritaikoma naudojimui patalpose, kuriose saulės šviesos nėra tiek jau ir daug. Štai prieš keletą dienų „Microsoft“ tyrimo centro darbuotojai savo „YouTube“ kanale pademonstravo „Kinect“ pritaikymą tam tikrame „Windows“ valdyme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)