Microchip sukurta technologija žmogaus kūną pavers duomenų perdavimo kanalu  (3)

Kompanija Microchip Technology pranešė kurianti sistemą BodyCom, kuri leidžia organizuoti nedidelės spartos duomenų perdavimą trumpais atstumais tarp bevielių įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologija BodyCom numato, kad informacijos perdavimo kanalu taps žmogaus kūnas. Tvirtinama, kad lyginant su dabar egzistuojančiomis bevielio duomenų perdavimo technologijomis, Microchip sprendimas leidžia tai daryti su daug mažesnėmis energijos sąnaudomis, o kartu galima pasiekti daug didesnį duomenų saugumo lygį.

Sistema palaiko dvipusę autentifikaciją. Kadangi nėra tradicinio radijo signalų imtuvo ir siųstuvo, smarkiai sumažinamos energijos sąnaudos, kartu sutaupoma elektroninių komponentų sąskaita. Kūrėjų teigimu, palaikomi šifravimo algoritmai AES-128 ir KeeLoq.

Prognozuojama, kad technologija BodyCom bus panaudota elektroninių spynų saugumo sistemose, taip pat monitoringo sistemose medicinos srityje, žaidimų įrenginiuose, šaunamuosiuose ginkluose ir t.t. Daugiau informacijos apie minėtą technologiją galima sužinoti kūrėjų puslapyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)