Nors ištyrę termofikacinę jėgainę taršos nenustatė, gyventojai žada skundus rašyti toliau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donattello 2013-03-29 12:04
Visada blogai. Visada atsiras kam nėra naudinga. Kad ir su skalūnų dujom, atomine energija, padangų deginimo gamykla, ta pačia termofikacine, ir aplamai su viskuo.
Creatium 2013-03-29 12:26
Greičiau tokias gamyklas pastatytų prie Kauno ir Vilniaus. Tuomet pagaliau nebebūsim šiukšlių išmetimo į sąvartynus pirmūnai, o ir nauda miestams ir valstybei bus.
Arns 2013-03-29 12:29
pats būtumei laimingas, jei trikdytu neaiškūs kvapai tavo gyvenimą? Džiaugiesi būdamas toli ir pyksti ant tų, kuriems po nosimi numesta gamykla. O didžiausia problema ir yra būtent nepasitikėjimas, kaip šiuo atveju, jeigu kontrolės institucijos atvažiuoja tik tada kai joms patogu, tai nenuostabu kad nieko neranda (tas pats kaip degalinių metrologijos tyrimas, "neplanuotas", bet įspėtas prieš kelias savaites). Tad atitinkamai reaguotu, tirtu bei paaiškintu visuomenei, nebūtu to nepasitikėjimo. Nes deja verslininkas suka savo pinigus, spjaudamas į aplinkinius. Jei netikrintu, tai atliekas gal ir į artimiausią ežeriuką suverstu, o ne kur nors tolyn vežtu. Turim pvz kaip kritusius gyvulius reikia deginti Rietave, bet nemažai net stambių įmonių, jei nebūna masinių kritimų, kuo ramiausiai sunaikina kitokiais metodais. Ir taip galima tęsti toliau. Deja toks mūsų mentalitetas, ir mums reikia kontroliuojančios rankos, kad ir apgintu ir už pakarpos palaikytu patiems nepridirbti ko.
Sigitas.lk 2013-03-29 20:06
O savartynai tai jau kvepia taip? Pvz kazokiskiu savartynas. Papucia vejas vasara, tai uz 20-30km "labai smagu" ir tiesiog norisi dziugaut is laimes. Tad idomu ar ta gamykla skleistu labai ka blogiau nei savartynai.
Skyo 2013-03-29 20:27
1. Arns dirbu šalia tos gamyklos kokie 500 metrų ir jokių kvapų nuo jos nejaučiu. 2. Mano namai už pusantro kilometro nuo gamyklos, nieko neužuodžiu. 3. Pasigooglinam kur yra bandužų gatvė ir pamatuojam atstumą nuo to mikrorajono iki gamyklos. 4 Šiaurės rytų vejas jau 3 savaites pučia visai jie ne toje pusėje. Kas do uoslės jomajo. 5. Šalia Fortumo gamyklos stovi Dilikas aka eurosofa. Pasigooglinam. Ten jau 10 metų degina gamybos atliekas kažkodėl niekam tas iki šiol neužkliuvo. Būtent nuo tos gamyklos ir eina visa smarvė, kad net ir namie kartais užuodžiu. Jei būsite Klaipėdoje sukite į Lypkių gatvę trečias posūkis po dešine, šalia mėlyno pastato stovi nedidukas kaminėlis iš kurio virsta juodi dūmai.
MNM 2013-03-30 23:31
Pas mus Lietuvoje, kai kurie zmones neturedami atitinkamo issilavinimo, labai lengvai skleidzia erezijas. Kai tuo tarpu specialistai atlieka tyrima ir nustato kaip yra is tikruju. O cia vos ne pabezdejo sau po nosim ir nustate, kad dabar uzterse aplinka...