Apple iPhone turi daugiau saugumo spragų nei Android telefonai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2013-03-30 11:39
Bet matyt, kad šioje vietoje labai gerai suveikia telefono pririšimas prie iTunes. T.y. nenulaužęs telefono negali įsidiegti jokios programėlės iš kitur. Ir tai saugumą iškelia į aukštumas (buvo juk neseniai straipsnis apie užkrečiamus telefonus). Bet kokiu atveju, Apple šias spragas turės užtaisyti, nes tai jeigu nekenkia patiems telefonų vartotojams, tai bent jau kenkia pačiai Apple įvaizdžio prasme.
Armageddon 2013-03-30 12:27
nes telefonus laužia tam kad galėtų įsidiegt kokią nors programėlę
Creatium 2013-03-30 13:05
Na tai čia jau ne Apple kaltė, kad kažkokia dalis userių nenori sumokėt 1 dolerio už programėlę. Visur yra kitaip darančių, kažką laužiančių, kažką hackinančių žmonių. Bet tai visuomet yra mažoji dalis.
Zero 2013-03-30 13:22
buvo straipsnis kad kai pasirodė nauja cydia ar kažkas panašaus per para ~4mln atsisiuntimų buvo , per mėn virs 10mln . o pasakos kad programo ,,centus'' kainuoja juokas ima . Vien navigacija virš 200Lt kainuoja .
Creatium 2013-03-30 14:08
Nu tai.. Pasiimk kokią dar specialesnę programą, tai ir daugiau kainuos. Galiu aš tau parodyt programą, kuri išvis nieko nekainuoja. Bet kas iš to? Imkime vidurkį, t.y. kiek kainuoja didžioji dalis programėlių, o ne kažkokia nišinė programa (kuri, beje, turi krūvą nemokamų analogų, pradedant tais pačiais Maps arba Google Maps).
Gytixas 2013-03-30 15:31
Nepamirsk , kad ne visos programos yra sukrautos i appstore . Yra pragrameriu kurtu programu , kurios specialiai gaminamos tam tikriem bluetooth/wireless irenginiams ,o jas gali gaut tik is neoficialiu tinklapiu . Tai kaip tu siulai jas susikelt nenulauzus iphono ?
Creatium 2013-03-30 16:11
Visi normalūs įrenginių gamintojai turi savo appsus iTunes. O kas neturi (ir nėra pakaitalo) - tai net nežinau.. gal nereikėtų tokių gaminių naudot? T.y. pats gamintojas daro klaidą vartotojui siūlydamas appsą, kurio jis neturi galimybių įsirašyt.
Mortifer 2013-03-30 21:43
Klaidą daro telefonų kūrėjas, naudodamas uždarą platformą. Androide yra labai paprastas dalykas, pažymi varnele nori, ar nenori instaliuot programas iš trečiųjų šalių, iOshit naudotojai dėl to turi hackeriais patapt... Gal labai supaprastintai palyginau, bet esmė aiški (pasirinkimo laisvė prieš diktatūrą, wink
Creatium 2013-03-31 01:15
Vieni įžvelgia diktatūrą, kiti ne. Kur vienur gali bet kas dėti bet ką - kad ir virusuotą programą, kitur tokios programos yra pašalinamos (tiesiog neleidžiama jų įdėti). Ar tai diktatūra? Gal.. Aš šiuo momentu esu visiškai laimingas, kuomet man siunčiantis programą nereikia nervuotis, kad tai bus virusas ar kažkas pan. Aš esu garantuotas, kad ta programa ne tik gerai veiks (neužlauš telefono), bet ir bus saugi. Ir jeigu reikėtų rinktis tarp tų platformų, na tai.. rinkčiausi tą, kuri būtų saugi.
Gytixas 2013-03-31 02:01
Del sito pritariu . Cia priklauso nuo to kam ir kaip naudoji savo irengini . Nes kai as naudoju telefona ,kaip koki mini kompiuteri (automobilio obd , led controlleriam ir pan.) tada net androide susiduriu su neaiskios gamybos appsasi . O nelauzdas iOS prietaisas tiesiog neleidzia tau ju irasyti ir tenka laukti officialiu versiju .
Kadras 2013-03-31 04:45
naudoju android, as irgi jaucuosi visiskai saugus. Esu parsisiuntes gal 400-500 programeliu ir dar jokio viruso nesu pasigaves.
Christmas_fun 2013-03-31 12:03
Jailbreakina žmonės iproduktus ne būtinai dėl to, kad atsisiųstų nemokamai appsų. Naudoja temas, live wallpaperius, visokius tweaksus telefonui, gestus, multitaskingus kitokius ir t.t. Labai siaurai žvelgiat į iProdukto nulaužimą.
simuciukas8 2013-03-31 12:14
Na,virusus pasigauti Android turi tik viena galimybe,reikia nurootinti savo irengini,kitu atveju tai praktiskai neimanoma.Kaikurios programos reikalauja rootinimo,bet sio varianto geriau susilaikyti ir gerai pagalvoti ar tau tikrai tos programeles reikia.Mac,linuxir Android programos savo pagrindu mazao kuo skiriasi,tai giminingos operacines.
sub 2013-04-03 09:34
Kadangi iOS yra uždara - tai ji pakankamai saugi, visiška kontrolė appstore ir itunes neleidžia įdėti kokios tai su skylėm programos. Jei ne jailbreakintas iphonas tai vargu ar ten yra skylių. Jei kas jailbreakina - tai tegu ir pamąsto ir atsargiau naudoja. Iš esmės jei klaidų tikrai yra - tai apple reikalas tai sutvarkyti, o jailbreakina patys žmonės - tai čia jų kaltė, jei nemoka naudotis įrenginiu. Kadangi straipsnyje tiksliai nėra parašyta kokius iphone telefonus jie tyrė, koks modelis, softas ar atnaujintas softas, ar nenulaužtas - jie nenurodė, todėl toks straipsnis kaip ir bevertis, nelabai įtikinantis. P.S. į temą, naujausias virusas, kur atsiunčia nuorodą ir prašo instaliuot appsą ar atnaujinimą - veikia tik atnaujinus/instaliavus apps'ą praešė Bitė Lietuva. Šis virusas labiausiai plinta symbian ir android įrenginiuose. Pasigavus virusą, jis išsiūs panašias žinutes su nuorodą visiems jūsų kontaktams. Saugokitės ir būkit atidūs kur ir ką spaudžiat.
vanduo4 2013-04-03 22:02
Akivaizdus faktas, kad iPhone pririsimas prie Apple store eliminuoja visas saugumo spragas. O nulauzus sistema, spragos tampa vartotojo problema. Tai tikriausiai irgi skatinimas nelauzti, bet naudotis tuo, kas pateikta. Hmm. Tokia mintis kilo - Samsungas kopijuoja visas apple technologijas, todel Apple neoredama atskleisti visu savo saugumo technologiju, paprasciausiai pririso telefonus. O Android to negali padaryti, nes tai is esmes priestarautu Android veikimo principui - laisvas kodas. Kaip ten bebutu, super saugus androidas pastoviai susiduria su saugumo problemomis, o Aplle - ne. http://www.technologijos.lt/n/technolog ... navigacija