„Facebook“ verčia „Android“ sistemą savo namais; kartu pristatytas naujas HTC telefonas (Video)  (4)

Kaip jau tampa įprasta didžiosioms, daugiausiai dėmesio traukiančioms technologijų kompanijoms, „Facebook“ iki paskutinių akimirkų stengėsi išsaugoti staigmenos veiksnį prieš vieną iš svarbesnių savo pranešimų, vykusių ketvirtadienio vakarą (JAV vakarinės pakrantės laiku – vidury dienos).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-04-05 „Facebook“ verčia „Android“ sistemą savo namais; kartu pristatytas naujas HTC telefonas (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistams išsiuntinėtuose kvietimuose buvo žadama, kad jie bus supažindinti su „Naujaisiais „Facebook“ namais „Android“ sistemoje“. Tai paskatino pačias įvairiausias spekuliacijas: „Facebook“ galų gale pristatys telefoną? O gal tik programėlę? O gal tai bus kito gamintojo ženklu (greičiausiai – HTC) pažymėtas telefonas, kurio pagrindiniame ekrane dominuotų socialinio tinklo informacijos srautas.

Susirinkusiems žurnalistams bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas pažadėjo: „Šiandien galų gale pasikalbėsime apie „Facebook“ telefoną – apie „Android“ telefono pavertimą socialiniu telefonu“. Jo teigimu, 20 proc. išmaniųjų telefonų naudojimo laiko mes praleidžiame „Facebook“ tinkle, o jei įskaičiuotume „Instagram“, laiko pyrago dalis padidėja iki 25 procentų. Socialinio tinklo įkūrėjas tikina, kad norint palengvinti socialinę telefono funkciją, pagrindinį dėmesį reikia skirti ne programėlėms, o žmonėms.

Labai girdėtas pareiškimas... Lygiai tą patį, pristatant telefonus „Lumia 800“ ir „Lumia 900“ su „Windows Phone“ sakė „Microsoft“ bei „Nokia“ atstovai.

„Facebook“ vadovas aiškina, kad net pagaminus puikų „Facebook“ telefona, galima būtų tikėtis, kad jų būtų nupirkti kokie 10 ar 20 mln. vienetų – tai yra lašas milijardo „Facebook“ vartotojų jūroje. Todėl priimtas kitas sprendimas: pasidžiaugti „Android“ sistemos atvirumu ir sukurti daugiau nei vien programėlę - sukurta programėlių grupė, iš esmės keičianti telefono su „Android“ naudojimo patirtį.

Netgi ekrano užsklandoje bus matomos besikeičiančios „Facebook“ draugų nuotraukos, pagrindiniame darbastalyje - taip pat jų gausybė. bendravimui su kelias žmonėmis iš karto sukurtos „pašnekesių galvos“ (angl. chat heads) - ekrano viršutinėje dalyje matomi burbuliukai su draugų nuotraukomis, kuriuos aktyvavus pasikeičia asmuo, su kuriuo tuo metu aktyviai bendraujama.

Pereiti prie įprastinės „Android“ aplinkos nesudėtinga - tereikia pirštu perbraukti ekraną iš apačios į viršų.

Bendravimas su žmonėmis per „pašnekesių galvas“ nenutrūksta ir naudojantis kokiomis nors programėlėmis - tai yra tarsi sluoksnis, užklotas virš kitų programėlių, kuris netrukdo atlikti tai, kas sumanyta, bet tuo pačiu leidžia palaikyti tiesioginį ryši su rūpimais žmonėmis.

Kol kas programėlių grupė skirta tik telefonams, versija planšetiniams kompiuteriams su „Android“ yra ruošiama.

Programėlių grupę bus galima atsisiųsti nuo balandžio 12 dienos. Tiesa, ji skirta ne visiems telefonų modeliams - ar jūsų telefonas yra šiai programėlei tinkamas, „Google Play“ parduotuvė apie tai informuos.

Kaip ir buvo prognozuota, HTC vadovas Peteris Chou pristatė ir tai, ką būtų galima vadinti „Facebook“ telefonu - „HTC First“ su integruota „Facebook Home“ programėle. Pagrindinė šio telefono savybė, labiausiai skatinsianti pardavimus - LTE ryšio galimybė už santykinai nedidelę kainą. Tiesa, tai reiškia, kad Lietuvai šis įrenginys (jis bus siūlomas tik JAV ryšio operatoriaus AT&T) yra neaktualus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (4)