Istorijos pamokos: Šiaurės Korėjai būtų neprotinga kariauti su JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2013-04-10 19:36
Autoriai nori susilaukti demesio.Jei rasys kad gerai viskas buvo niekam neydomu bus, tada jau ju kritikai susilauktu daugiau demesio, o tai nekelia reitingu. Jei bent pavirsutiniskai pasidometu butu aisku kad visi karai i kuriuos isitrauke USA buvo neisvengiami. Ir jei USA nebutu isitraukusi pasekmes ne tik USA bet ir daugeliui kitu valstybiu butu labai neigiamos. Mes esame pries holokaustus ir lagerius masines civiliu zudynes (hitleris,stalinas,japonu lageriai). Sakykim kad USA kariniais veiksmais visais atvejais visiskai ar is dalies suzlugde rezimus palaikancius tokias lageriu sistemas. Kartu pagerino tarptautinius politinius ir ekonominius santykius. Reiketu pamineti kad kuveitas buvo prijungtas prie irako, o irakas po karo netapo JAV valstija.
Arns 2013-04-10 20:02
Na tik nereikia taip sakyti. Labai geras pvz Kuba. Jei nebūtu JAV niežėjusios rankos kurti "artimos diktatūros", ten niekados komunistai nebūtų įvykdę perversmo. Niekados nebūtu ne tik to karo, bet ir daugybės P. Amerikos diktatorių, kurie vienareikšmiškai buvo toleruojami, nes šalia įvairios priespaudos, jie dar ir kairiuosius ypač naikino. Taip atsirado Pinočetas, Stresneris... Daugybę rėžimų, net tas pats Afganistanas buvo paruoštas ir nemenkai apginkluotas vien tam, kad pakenktu TSRS. Pastarieji aišku irgi nenusileido. Bet taip teigti, kad JAV pasaulio geretietė, kovojusi už visus moralės principus ir teisingumą, neskaičiuodama savo interesų, daugiau nei naivu.
pienius 2013-04-10 21:25
nemanau, kad JAV yra butu naudinga pradeti dar viena kara. jeigu karas uzsitestu. tiesiog ekonomiskai per sunku butu atsizvelgiant i dabartines skolas
nondescript 2013-04-11 01:15
O kas sako, kad JAV pradės?
kionig 2013-04-11 01:24
Jie nepradės, bet jeigu kils, tai turės įsivelti, nes prižadėjo, jog gins pietų korejiečius tokiu atveju. Nebus jokio karo, tik pasigąsdins vienas kitą, agresorius dar pasivaidelens truputį, kokį mėnesį kitą, kol galiausiai eilinį sykį bus išplautos smegenys šiaurės korejiečiams. Po to, viskas turėtų aprimti ir grįžti į savo vėžias.
Arwis 2013-04-11 02:42
Na ko jau ko bet Siaures Korejos galima karo ir Vietnamo nereiketu lyginti. Pirmiausia vietnamas buvo LABAI stipriai remiamas tuometines SSRS ir tai buvo pagrindine priezastis kodel JAV negalejo tiesiog nusluoti vietnamo. Jai vis del to karas kiltu, Kinai tikrai nera suinteresuoti remtis Siaures Korejos rezimo, jiem patiem nera gerai tokia nekontroliuojamas branduolis spuogas pasienyje, taip pat ir Rusijai. Nei Kinai, nei Rusai siuo metu visai nesuinteresuoti kasti JAV todel Siaures Koreja cia butu viena pries JAV ir PK. Ir galimu kariu auku skaicius manau zymiai per aukstas nes netikiu kad karas ilgai uzsitestu. Ir priesingai nei vietname, pasislepe ir bunkerius bekasantys. bei neturintys amunicijos bei ginklu tiekimo partizanai ilgai neisilaikytu po sostines paemimo.
Sloth 2013-04-11 05:15
Taipogi ir atotrūkis karinės technikos žymiai didesnis, negu, kad buvo Vietnamo kare. Geografija Korėjos taipogi nėra tokia priešiška JAV kariams, kaip, kad Vietnamo. Korėja nėra džiunglių šalis. Karių perbėgimai taipogi labiau tikėtini, nes Vietnamas tuo metu dar buvo ant ideologinės bangos, kariai nebadavo. Tuo tarpu Š.Korėjos atveju nežinia kiek karių išliktų ištikimi rėžimui. Vienintelė reali kliūtis yra branduolinis ginklas, kurio panaudojimo galimybės ir tai yra ginčytinos. Žodžiu, palyginimas su Vietnamu labai labai nevykęs.
Eidumukas 2013-04-11 08:13
Plius Vietnamo karas nevykęs AMerikai buvno, nes jie tik pietuose laikėsi iš esmės, norėjo, kad kovotų pietiečiai, o jie,amerikiečiai, jiems tik padėt planavo. Korėjoje, jei nerems rusai ir kinai, tikrai bus kitokia situacija. Pietų Korėja per daug pažangi Šiaurieiams. O dar JAV pagalba.
obuglas 2013-04-11 09:32
Taip kategoriškai tikrai nepasakyčiau, kad nekontroliuojamas. Manau tiek Kinija tiek Rusija turi svertų kuriais gali valdyti ŠK. Ir manau jiems kaip tik patogiau turėti tokį kaimyną, kuris yra prie JAV sąjungininko ir gali koncentruoti JAV dėmesį į šį konfliktą.