Ateities komunikacijos technologija „Li-Fi“: duomenys bus perduodami elektros lemputėmis  (3)

Netrukus kiekviena elektros lemputė gali tapti prietaisu, perduodančiu duomenis belaidžiu būdu – tokią viziją progreso konferencijoje LOGIN pristatys vienas reikšmingiausių šių dienų išradėjų – prof. Haraldas Haasas. Profesoriaus išrasta ypatinga „Li-Fi“ technologija gali tapti artima ateitimi: po kelerių metų belaidžiu tinklu („Wi-Fi“) perduodamų duomenų srautai išaugs iki 10 kartų, tad teks ieškoti alternatyvių būdų informacijos sklaidai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-04-12 Ateities komunikacijos technologija „Li-Fi“: duomenys bus perduodami elektros lemputėmis  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Li-Fi“ duomenų perdavimo technologija yra draugiška aplinkai, saugi ir ganėtinai pigi – jei tinkamai išnaudojama esama apšvietimo infrastruktūra, nereikia jokių brangių elementų, – „Li-Fi“ privalumus vardina prof. H.Haasas. – Be to, duomenų perdavimo šviesos spektre terpė yra 10 tūkst. kartų didesnė palyginti su „Wi-Fi“ radijo bangų technologijomis.“ Anot išradėjo, ši technologija gali virsti tikrove jau šiemet, tad tai toli gražu nėra mokslinė fantastika. Profesorius numato, jog šiuo metu informacijai perduoti naudojamos technologijos – GSM bei „Wi-Fi“ – bus naudojamos ir ateityje, o „Li-Fi“ ryšys – didesnių duomenų srautams siųsti bei gauti. Taip pat šviesa perduodama informacija gali tapti alternatyva tose vietose, kur „Wi-Fi“ naudojimas yra ribojamas.

Ši beprotiška idėja, greitu metu tapsianti unikalia technologijų inovacija, profesoriui gimė studentų projekto metu. Atrasta technologija pasirodė esanti ne tik įdomi, bet ir perspektyvi bei reikalinga, leidžianti itin greitai perduoti informaciją. Šiuo metu atliekami išsamūs bandymai, skaičiavimai ir tyrimai, kad „Li-Fi“ papildytų esamas duomenų perdavimo sistemas ir taptų kiekvieno kasdienybe.

Būsimiems išradėjams bei inovatoriams LOGIN svečias pataria prisiminti, kad nėra savaime suprantamų dalykų, tad nereikia bijoti mąstyti nestandartiškai, išbandyti visas kilusias idėjas, kad ir kokios juokingos jos atrodytų. Anot jo, bandymų kelyje svarbiausia nebijoti nesėkmių.

Kaip belaidžiu būdu, pasitelkus į pagalbą paprastą LED lemputę, galima transliuoti vaizdą, prof. H.Haasas pasakos balandžio 18-19 dienomis vyksiančios LOGIN konferencijos metu. Jo „Li-Fi“ istorija bus viena iš realizuotų neįtikėtinų idėjų istorijų, kuriomis su konferencijos dalyviais dalinsis 70 pranešėjų iš viso pasaulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (3)