Bauginanti tiesa: Lietuva neatlaikytų galingos kibernetinės atakos – internetą tektų išjungti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2013-04-15 10:27
"Vienas variantas būtų išjungti tarptautinį internetą, arba atskirus sujungimus, per kuriuos vykdoma ataka, kol ataka baigsis. Tačiau tam reikėtų ir politinio sprendimo, nes tai turėtų įtakos įvairioms paslaugoms" - RRT norėtų uždėti leteną ant privačių provaiderių "uplink'ų"?
vvv2 2013-04-15 10:38
- Tai galima daryti pilnai automatiškai, pasiekus sakykim 75% serverio apkrovimą, visi tarptautiniai užklausimai ignoruojami.. tokiam darbui tikrai turėtų pakakti skiriamų 30milijonų..
edgarasl 2013-04-15 10:41
Privatūs provaideriai gali ir patys kuo puikiausiai uždaryti tarptautinį srautą. Pvz., blackholinti ir pan. O dėl to, kad Lietuva negalėtų atlaikyti didesnės atakos, tai tas pats yra pasakytina ir apie kitas šalis, pvz., Lenkiją, Vokietiją, Angliją ir t.t. Tik skirtumas kokio dydžio ta ataka turėtų būti.
g3n1us 2013-04-15 21:14
Negali būti, kad Lietuvos tarptautinis trafikas neatlaikytų 300 gigabitų... Kad koks bankas neatlaikys, tai jo, bet Lietuvos tarptautinis trafikas? Kažkaip sunku patikėti. Ir mums reikia ne tik apsaugos sistemų, bet hakerių armijos su savais metodais. Lai daro savo tarptautinius botnetus... Kibernetiniai karai tuoj prasidės, tad laikas pasikaustyti ir kurti sąjungas. Toliau, dėl saugumo, tai kažkodėl man peršasi mintis, kad kokią maskvą padosinus dar greičiau "numirtų", nes ten net jei ir didesnis pralaidumas, bet žmonių begalės ir linijos užkištos ir taip.
kestutisz 2013-04-15 21:42
Yra labai daug niuansų - jei nėra tiek klientų, kurie perka tokį kiekį, nereikia jų "iš aukščiau" pirkti ir tiekėjui. Dar dalis tinklo įrangos gali neatlaikyti mažyčių paketų kiekio (pvz jei normalus duomenų paketas bus 1500 baitų tai tuose pačiuose 300Gbps "tilps" vienoks jų kiekis, o jei minimalus visai kitoks). Ir blokuoti nėra ką - užklausos tiesiog pilasi iš viso pasaulio, galima ir blokuoti, bet naudos iš to nulis, nes jei iki tavęs atėjo vadinasi pro "šlangą" jis jau praėjo - efektyvus tik blokavimas "aukščiau", kažkur pas EU tiekėjus.