Populiariausi telefonai Lietuvoje: kuo skiriamės nuo Europos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

paranoiac 2013-04-15 13:11
Kas iš to, kad užimtų tuos 80% rinkos ar visą 100%.. Neretai „išmaniųjų“ savininkai patys būna nelabai išmanūs, ir be skambinimo, sms bei žadintuvo daugiau nieko ir nežino. Tie „išmanieji“ tampa daugiau kaip statuso visuomenėj simbolis. Kaip anksčiau viena mobilaus ryšio tiekėja savo reklamoje sakė: „Įsigykite išmanųjį telefoną, o mes padėsime iš seno telefono perkelti numerius“ arba dar kažkokios ten „išmaniųjų mokyklos“ ir pan..
trapecijus 2013-04-15 13:48
^^ Ot komentaras, nei pridėsi, nei atimsi
Mortifer 2013-04-15 14:29
Nenorėčiau visgi sutikt, kad lietuviai iPhone neperka dėl mažos perkamosios galios Duok man sumą naujam iPhone, nueisiu prasibandysiu android flagmanus ir pasiimsiu vieną iš jų. Ir taip ne dėl to, kad sergu androidomanija, bet dėl to, kad su apple produktais susipažinęs daugiau negu pakankamai. Kad kaina yra ribojantis veiksnys, nesiginčiju, bet kažin, ar esminis. Pvz kai čiupinėjom pirmus iphone, draugas gerai išsireiškė - puikus telefonas visiškai nemastantiem/debilam. Telefoną jis pirko pačioj JAV, tai per pusę metų susidarė neblogą įspūdį, kodėl jis žmonėm patinka - paprastas naudojimas, viskas sudėliota į vietas, paprasta sinchronizacija su kitais apple produktais. Bet kiek pamenu tuo ir symbian pasižymėjo... Sekantis telefonas prie kurio labiau prikišau rankas buvo iphone 3/3s ar kaip ten, iš tiesų tada tikrai patiko tai, kad veikimas buvo palyginus sklandus, bet kapstant giliau atsiremiam į ribotą funkcionalumą. Galiausiai, dauguma mano pažįstamų, turėję apple telefonus nuėjo į android pusę. Ir kiek susidariau įspūdį, ne dėl to, kad jiem iphonai nepatiko, ne dėl to, kad būtų labai blogi telefonai, ne dėl to, kad būtų kažkuo labai skųstis, bet dėl to, kad paaugus supratimui apie tai, kas yra išmanus telefonas, tenka konstatuot faktą, kad apple ne toks išmanus, koks galėtų būti. Turbūt dar prieš trejetą metų net lygiaverčio telefono iphonui kažin ar būtum radęs, bet situacija labai stipriai pasikeitė, androind gana stipriai evoliucionavo, o apple liko prie senų metodų (don't fix what's not broken). Kaip ir nuo pat pradžių, taip ir dabar aš iPhone matau kaip gerą, patikimą įrenginį turintį išmaniojo telefono funkcijų, tinkatį tiek jaunimui, tiek senukam, bet dabartinė situacija yra tokia, kad tokių įrenginių yra gyvas galas, žymiai pigesnių ir neatsiliekančių funkcionalumu. O štai android flagmanai spardo iphone į klyną, jei apple nesugalvos kažko unikalaus, tai jų rinkos dalis tik mažės... Tik tarp kitko Neseniai vienas mano pažįstamas, ilgametis apple produkcijos naudotojas, nusprendė vietoj naujo iphone pasiimt galaxy note, praėjo kažkiek laiko ir klausiu, kaip įspūdžiai, o tas atsakė, kad to, ką daro su note su iphone niekada nebūtų daręs taip patogiai ir greitai, o greičiausiai nebūtų daręs išvis. Dar viena pažįstama neseniai nusipirko macbooką. Jau nekalbant apie problemas išmokstant juo naudotis (nu, papasakokit kaip ten viskas lengva ir intuityvu), ieškant reikiamų programų, atėjo įdomus suvokimas... Dukrai nupirktas asus už 1000Lt daro viską ne prasčiau, negu macbookas už 5k... Džiaugiasi tik tuo, kad ekranas gražiai rodo ir kad dizainas gražus, tik jaučiu ateis tas laikas, kai tas ekranas ir dizainas už 4k litų pasirodys ne toks svarbus
vvv2 2013-04-15 14:41
- Naudoju senuką "Windows Mobile", esu patenkintas pagrindinai dėl suderinamumo su PC Windows, lengvai programuojasi su VS-2010, yra Desktop'ų internete, bet tiesiog tingiu, nes dabar įsidėjęs tokį senoką su laikrodžiu..
andriulis 2013-04-15 15:16
Na žinant Lietuvos ekonominę situaciją, galime daryti išvadas, jog ne kiekvienas vidurinės klasės išmanusis kiekvieno lietuvio kišenėj. Priedo reikėtų įvertinti skelbiu.lt svetainės pardavimus (Kiek suprantu statistikoje šie skaičiai nefiguruoja), nes išmaniakų iš UK ten nors š... valgyk.
Xdmin 2013-04-15 15:42
windows tas pats... man pvz po xp i w7 pasikeitus teko ilgai ieskot kur tie nustatymai nukisti kuriu man reikia. Nuo W7 prie W8 pereje irgi skundziasi, kad neiprasta, o tu skundiesi kad perejo prie visiskai skirtingos OS ir kazko neranda?
PrefixS 2013-04-15 16:06
Aš užėjęs į BITE saloną iš karto nukreipiau akis į Android įrenginius, po to tik pamačiau padėta apdulkėjusį "iPhone 5"... Paklausias kiek jie pardavė tų "obuoliukų" iš karto atsakė: "Nei vieno. Kam permokėti šimtus litų?" Aš su savo android'u labai retai skambinu ir šiaip nelabai naudojuosi paprasto telefono funkcijomis. Tai yra tarsi nešiojamas kompiuteris tik mažesnis. Su juo galima žaisti žaidimus, naršyti internete, bendrauti "Skype". Apple man asmeniškai nepatinka dėl ribotų sistemos galimybių, mokamų programų kurios android markete yra nemokamos ir dėl didelės prekinio ženklo kainos. Lietuviai nėra amerikiečiai ir dėl kelių blizgučių nemokės tūkstančių. Pilnai pritariu Mortifer.
O_O 2013-04-15 16:14
Jei obuolienė pas mumi kainuotų kiek JAV, manau reikalai su jų produkcija pasikeistų
Simplicity 2013-04-15 16:14
Gi tie MacBook kompiuteriai techniniais parametrais mažai kuo skiriasi nuo kompiuterių su Windows OS. Išskirti galima nebent tik didelės raiškos ekranus (jei perkamas kompiuteris su Retina ekranu) ir talpius akumuliatorius, o visa kita yra praktiškai identiška. Jei žmogui kompiuterio reikia tik naršymui Internete, filmams ir bazinėms biuro programoms, tai toks didelio skirtumo tarp Macbook'o ir kompiuterio už 1000 litų nepajus.
Xdmin 2013-04-15 16:40
Macbookas uz 5k turi i5 procesoriu ir SSD, tuo tarpu ASUS su i3 procesoriais kainuoja nuo 1500lt. Jo kritika visiskai neobjektyvi, nes tai jos problema kad nesugeba isnaudoti daikto galimybiu kuri perka.
andriulis 2013-04-15 16:43
Oho argumentas
Gytixas 2013-04-15 18:11
Bet jus biski grybaujat i pievas ,nejauciat ? Cia kalbama apie modelius ,o ne operacines ant kuriu ismanieji pastatyti . O jus iskarto pradedat Android ir Iphone . Toks jausmas ,kad tas Android tai telefonu gamintojas butu Seip labai teisingas straipsnis ,nes siuo metu Lietuvoje Samsungas tikrai ima virsu . Tik gaila ,kad ne su savo flagmanais ,o su pigiais modeliais , atseit "ismaniaisiais" ,kurie vargsai vos pavelka ta androida (jei isvis dar toki turi) O jeigu jau prakalbot apie android pries ios ,tai bent nenusisnekekit ,del pardavimu . Paziurekit ,kiek androida palaikanciu modeliu ir kiek ios .Cia ir durnam aisku ,kad androidu bus parduodama daugiau . Plius iphonu ,kainos tikrai ne kiekvienam Lietuviui ikandamos ,bet tiek kurie jas ikanda iphono daugiau nebekeicia ,i irengini su kitokia os
Simplicity 2013-04-15 18:18
. p.s. Apple produktai yra skirti humanitarams ir moterims Tokiems labiau svarbi gaminio išorė ir blizgučiai, o ne tai kas slepiasi korpuso viduj.
Creatium 2013-04-15 18:51
Pagrinde visi Apple kompiuteriai yra orientuoti į žmones, kurie dirba rimtesnius darbus su kompiuteriais. T.y. net turint omenyje, kad pozicionuojami kaip namų kompiuteriai, dauguma jų turi galimybes atmintį praplėsti iki 8 GB ar daugiau, naudoti normalias vaizdo kortas, o vietoj HDD naudoti iki 1Tb SSD 'diskus' + įvairios galimybės prijungti itin sparčius įrenginius medžiagos apdorojimui ar saugojimui. Todėl, žinoma, kad neapsimoka žmogui su vidutiniais poreikiais pirkti macbooką (jeigu uždirbi nedaug), kai apsiribosi internetinio banko naudojimusi. Todėl tuo pačiu nelogiška ir lyginti macbooko su acer laptopu už 1000 lt.
Simplicity 2013-04-15 19:43
Acer'is už tūkstantį litų internetinius puslapius vartys ne ką prasčiau už 5000 lietuviškų kainavusį MacBook'ą. Jei poreikiai tik tokie, tai kodėl šie du daiktai negali tarpusavyje konkuruot? Kompiuteriai gi ne automobiliai, kur daugiau pinigų reiškia didesnį komfortą (šildomos sėdynės, odinis salonas, keliolika vairavimą palengvinančių sistemų ir t.t.) ir saugumą. Kompiuteriai man daugiau asocijuojasi su stalo įrankiais— vieni gali valgyti pagamintais iš nerūdijančio plieno, o kitiems silkė skani tik pasmeigta ant sidabrinės šakutės
Anonymous 2013-04-15 20:23
Tokiu atveju labiau apsimoka Hackintosh. http://goo.gl/n9iOb Gauni 'best of both worlds' už dvigubai ar trigubai mažesnę kainą. Vaikas gali žaisti latest žaidimus, o tu gali editinti ir renderenti ką tau reikia. Apple produkcija pervertinta.
g3n1us 2013-04-15 20:37
Kaip negaliu pernešti tokių neišmanėlių. Tas tavo hakintosh prarandą visą apple žavesį pradedant nuo optimizacijų ir idėjos kompas viską atlieka už tavę, baigiant iki ux naudojantis kompiuteriu fiziškai. Neklaidink žmonių jei neturi patirties su abiem variantais ir mažiau skleisk savo išgalvotas iš "lempos" teorijas. O tą tavo hakintosh aplamai įdiegti su draiveriais kartais sudėtingiau nei noname linux... O kartais iš vis liksi be draiverių kokių garso ar vaizdo draiverių per amžius. Rezultate gali pasijausti nemaloniau nei naudojantis windowsus. p.s. tu savo intuiciją pervertinęs ir tai tavo didžiausia problema spėliojant.
Xdmin 2013-04-15 20:50
Nes ju neina tiesiog palyginti, kaip jie gali konkuruoti? Jei ziuresim i kaina, tai laimes Asus, bet gal tada nereiektu lyginti laptopo uz 5k ir 1k kai kriterijus yra kaina? Jei i kaina nekreipsim demesio tai kuom tas Asus gali buti geresnis? Ekranas, sudas, pora kartu sunkesnis ir baterija trumpiau laikys.
BadAss 2013-04-15 21:49
Bet kokiu atveju kaip be ziuretum vistiek Apple yra pervertintas zymiai vien tik del to prakasto obuolio. Realiai techniniais parametrais jis visada nusileis paprastam kompiuteriui uz ta pacia kaina ir cia nereikia net gincytis manau, bet jei poreikis yra pasimaivyt pries "varguolius" " ziurekit as eipla turiu, cha cha cha", tai obuolys cia puikiai tinka.
g3n1us 2013-04-15 21:55
, jei lygini šaukštus, tai lygink, kad ir keptuves, viena neprisvylanti, o kita vos pradėjus kepti jau svyla, kita irgi nesvyla ir pigesnė, bet deformuojasi nuo karščio ir t.t. 5. Kiti taip ir numiršta nesužinoję kas yra kokybė ar geras UX. Linkiu net ir tau tai sužinoti, o ne vekšlenti apie tai ko visiškai neišmanai.