Mokslininkų ir ekspertų išvados sujaukė Lietuvos energetikos planus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fobus 2013-04-26 11:45
Pakankamai aiškus straipsnis. Kiti būna tokios prastos kokybės, kad net kažką apie juos ir rašyti nėra... Įdomu, LEI įžvalgos yra laisvai prieinamos? Bandžiau pasieškoti, bet neradau.. Nes įdomu, į ką atsižvelgė, kai tuos 70 variantų skaičiavo. Jei tik į būsimą eletros kainą, tada beprasmišką, nes labai svarbu ir kur pinigai už tą elektrą nueina. Žinoma, elektros biržoje su normaliomis jungtimis kaina tikrai turėtų būti konkurencinga. Bet mes tada kažkam tuos pinigus mokame, kaip kad dabar Rusijai. Jei biokuras vietinis - remi vietinę pramonę. Jei statai elektrinę - investicijos į Lietuvą. Nauda skaičiuojama ne tik pinigais, bet ir kompetencijų įgijimu. Elektrinės statymas išlaikytų ar pritauktų aukštųjų technologijų potencialą, kaip ir pvz saulės kolektorių statymas.
sub 2013-04-26 15:52
Panašu, kad naujasis mūsų ministras pirmininkas į viską žiūri rimtai, ne taip kaip prieš tai dauguma buvusių ministrų pirmininkų. Kiek stebiu ar išgirstu ar perskaitau apie Butkevičių - jis man palieką tikrai gerą įvaizdį ir įspūdį nesiveldamas į nereikalingas diskusijas ar ginčus, bet konkrečiai gilinasi į viską ir dirba savo darba. Jis pakankamai domisi viskuo, analizuoja, be to jo priimti sprendimai mane tikrai tenkina ir džiugina. Matosi kad žmogus darbą dirba gerai, bent jau pradžioje kadencijos. O kaip toliau žiūrėsim.
Fobus 2013-04-26 15:53
Dar vienas dalykas, kuris atsirado perskaičius kitą, naujausią straipsnį čia, tai kad galimai skaičiavimuose naudojamas ne 90% veikimo laikas, bet 70%. Kas tikrai labai keista. Nenuostabu tada, kad labai atominė išbrangsta.
GTRooTube 2013-04-26 20:03
Kas norėjo, tas žinojo, kad atominė visiškai neapsimoka. Dabar tą pasakė garsiai.
g3n1us 2013-04-27 03:48
Lai duoda man tuos savo tyrimus, aš noriu juos pažiūrėti, skelbkit viešai! Kiaunės!!!! Energetikos poreikiai milžiniškais tempais didėja, kaip ir kyla kainos! Man užteks patikrinti šias vietas ir žinosiu atsakymą. p.s. butkevičiaus nerinkau, lai varo lauk jis iš čia. Iš vis kalėjime sėdėjo ir lai grįžta, nieko jis iš vis neišmano, tik kaip daryti nusikaltimus ir gauti už tai pasekmes. Parduotu bet kurį iš mūsų kaip k*kš* už centus. Jei būtų mano valia, tai būtų tokie įstatymai, kad tokie, kaip butkevičius gyvenime neturėtų teisių net užeiti kaip svečias į seimą! Toliau vaikučiai! Įsiklausykite ką sakau! Šiuo metu mes esame žiauriai spaudžiami (kieno patys žinote). Žodžiu, čia vyksta žiaurūs dalykai (nuo eilinių piliečių iki karinių institucijų) ir mūsų valdžia kliba per žiauriai. Jei esi jaunas ir myli savo šalį, tai burk žmones ir kurk savo partiją, visi žiauriai to laukia, tad paskubėkit, nes proga šiuo metu gera, svarbu geri ketinimai.
Fobus 2013-04-27 04:12
ar man vienam atrodo, kad vieną dieną g3n1us įsigis peilių ir prašienaus kokį policijos komisariatą?
Nerkashis 2013-04-29 11:07
Apie Butkevičių nebūčiau tokios geros nuomonės. Tas pastovus trypčiojimas, nuomonių keitimas ar neaiškus atsakymai ir dar nuolatinės darbo grupės nepalieka tvirto premjero įspūdžio. Tai nepatinka ir investuotojams, ir verslininkams. Tačiau gerai, kad premjeras bando kelti problemas viešumon. Neslėpsiu, mokslininkų išvados nudžiugino. Biokuro kogeneracinės man labiau prie širdies nei atomas.